..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bilinç ruhun sesidir, tutkular ise bedenin. -Rousseau
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Baþkaldýrý > Ömer Faruk Hüsmüllü




6 Ekim 2021
Küçük Hikâyeler - 1  
Ömer Faruk Hüsmüllü
Onun konuþmalarýna önem atfetmemek galiba en iyisiydi. Bu adam genç kadýný tüketiyordu.


:AJDJ:
Küçük hikâyeler avlayan Eduardo Galeano (3 Eylül 1940-13 Nisan 2015)'yu taklit etmeye çalýþacaðým.

Düþ de Gör

Sigarasýnýn kývrýlan dumaný yanaklarýný, saçlarýný yalayarak havaya yükseliyor ve daðýlýp yok oluyordu. Aniden yaðmur baþlayýnca sýðýnacak bir yer aradý. Buldu. Otobüs duraðý... Onun gibi sýðýnan üç kiþi daha vardý durakta. Sigara aðzýndaydý ama duman gelmiyordu, ýslanmýþtý. Eline alýp ileriye doðru fýrlattý. Öfkeli, hatta kin doluydu yaðmur. Etrafa rastgele çarparak bunu belli ediyordu.

Yolun ortasýnda oluþan su birikintisinden hýzla geçen araçlar, duraktakilere su sýçratýyordu. Bir otobüsün fren sesinden duracaðý anlaþýlýyordu. Durdu. Ön ve arka kapýlarýný açtý. Binen olmadý, arka kapýdan yaþlý bir adam inmeye çalýþýyordu. Yere bastý, basmasýyla birlikte yüzükoyun kapaklandý. Otobüs hareket etti, duraktakiler düþen adama sadece baktý, evet sadece baktý.

Telefon

Genç kadýn, dört yýldýr beraber yaþadýðý bu adamý artýk çekemeyeceðini düþünüyordu. Oysa ilk yýllarda birbirleri için deli oluyorlardý. Birkaç gün ayrý kalacak olsalar býrakýn saatleri saniyeler bile çok uzun bir süreymiþ gibi geliyordu. Þimdi ise adamýn konuþmalarý genç kadýný yaralýyordu; çünkü bu konuþmalar çoðunlukla hakaretle bitiyordu.

Onun konuþmalarýna önem atfetmemek galiba en iyisiydi. Bu adam genç kadýný tüketiyordu. Donuk bir hayat mýydý yaþadýðý? Kendi sonunu mu hazýrlýyordu? Ýçindeki sýkýntýya raðmen gülümsemeli miydi? Ýnsan kendine yabancý olur muydu? Galiba akýp giden zaman ikisini de aþýndýrmýþtý. Bu durumdan kurtulmak için bir çare, bir yol olmalýydý.

Çalan telefonuna baktý. Arayan o adamdý. Açmak istemedi. Telefon çaldý çaldý, sustu. Birkaç dakika sonra gene çalmaya baþladý. Aramaktan vazgeçmeyecekti, açmaktan baþka çaresi yoktu. Açtý.

Birkaç dakika süren konuþmadan aklýnda kalan cümle: “Ben senden ayrýlmak istiyorum. “ Telefonu kapattý, derin bir nefes aldý, rahatlamýþtý, hafiflemiþti.

Kaza mý Ýntihar mý?

Tik taklarý sinirini bozan saati eline aldý, dýþarý daha doðrusu balkona çýktý ve bütün gücüyle ileriye doðru fýrlattý. Saat bir aðacýn dalýna çarpýp yere düþtü. Kurtulmuþtu saatin tik taklarýndan. Etrafý seyretti. Aðaçlarýn sararmýþ yorgun, yaþlý yapraklarýný parýl parýl bir güneþ yakýyordu. Oysa daðlar kar yüklüydü Belki de karlarýn taçlandýrdýðý daðlarý kýskanýyordu aðaçlar. Nasýl kýskanmasýnlar, onlarýn üzerinde bir dirhem bile kar yoktu.

Ona göre kötülüðün bir simgesiydi; sert, duygusuz, acýmasýz bir adamdý. Bir keresinde bir adamýn çocuðunu dövmesini þeytani bir zevk duyarak izlemiþti.

Galiba en doðrusu insanlardan yalýtýk bir hayat sürmekti. Kötü fikirler mezarlýðýna düþmüþtü; korku ve nefret dolu bir insan nasýl sevebilirdi?

O gece de uykusuz geçti, tanyeri nazlana nazlana aðardý; henüz görünürde güneþ yoktu. Baþýný kaþýdý, gözleri açýk olmasýna açýktý da neredeyse kapanmak üzereydi. Ve nihayet gözler kapandý, horlama az sonra baþlayacaktý.

Uyandý. Gördüðü rüyayý hatýrlamaya çalýþtý. Kâbustu. “En zor iþ, yaþamayý öðrenmekmiþ. Geçmiþ de gelecek de kocaman bir yalan, ya da daha kibarcasý bir yanýlsama. Tek bir gerçek var, o da: Þimdi! Ölümüne dövüþürsem hayata tutunabilirim, yoksa þimdiden mezarýmý kazmaya baþlamalýyým. Hayatýn doðasýný öðrenmeliyim. Zihnimdeki zindandan çýkmalýyým. Her insan bir rol oynuyor. Ne tuhaf, herkes kendinkini deðil de baþka birinin rolünü oynuyor. Belirsize doðru gitmeliyim; belki de her þeyin gerçeði oradadýr. Zaten gittiðimde dönüþüm de olmayacaðýndan geriye kalan tek þeyi gerçeklik olarak ister istemez kabul edeceðim. ” diye düþündü. Beynine bir sancý saplandý: Sýk sýk oluyor muydu bu? Hayýr, arada sýrada.

Yasak ve tutkulu bir aþk yaþamýþtý geçmiþte. Bittiðinde daha doðrusu bu iliþkiyi bitirdiðinde olumlu ya da olumsuz hiçbir þey hissetmemiþti. Bu dünyadan alacaðý bir þey kalmayan bir insanýn umursamazlýðý içerisindeydi. Aynýsýný hayatý için de uygulamalýydý. Çünkü ölümüne dövüþüp de hayata tutunmayý istemediðini anladý.

Yataðýna uzandý. Çukura kaçmýþ gözlerini kapadý, görüntüler gitmedi. Bekledi. Gene olmadý. Gözlerini açmak zorunda kaldý. Yataktan kalktý. Balkona çýktý.

Gazete haberi: Balkondan düþerek ölen adamýn son sözleri: Baþým döndü...



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn baþkaldýrý kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Hýrsýz Kim?

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Küçücük Hikâyeler - 2
Deliden Mektup Var
Acayip Bir Hikaye
Bir Murat Dört Surat
Korona Hikayeleri - 8
Senin Hikayen
Prostat
Bir Ölünün Günlüðü - 8 Son Bölüm
Bir Ölünün Günlüðü - 7
Dilsiz Fahiþe - 8 (Son)

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Siyasi Taþlama: Neþezâde - 2 [Þiir]
Siyasi Taþlama: Karamsarzâde [Þiir]
Kusurî"den Týrtýklama [Þiir]
Zam Zam Zam... [Þiir]
Týrtýklama (Kazak Abdal'dan) [Þiir]
Yoklar ve Varlar [Þiir]
Ýstanbul,sana Âþýk Bu Kul [Þiir]
Âþýk Dertli"den Týrtýklama [Þiir]
Namuslu Karaborsacý [Þiir]
Dostlarým [Þiir]


Ömer Faruk Hüsmüllü kimdir?

Uzun süre Oruç Yýldýrým adýný kullanarak çeþitli forumlara yazý yazdým. Ýddiasýz iki romaným var. Çok sayýda siyasi içerikli yazýya ve biraz da denemelere sahibim. Emekli bir felsefe öðretmeniyim. Yazmaya çalýþan her kiþiye büyük bir saygým var. Çünkü yazýlan her satýr ömürden verilen bir parçadýr.

Etkilendiði Yazarlar:
Az veya çok okuduðum tüm yazarlardan etkilenirim.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ömer Faruk Hüsmüllü, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.