"Leyla'nın işi naz ve işve; Mecnun'un gözü yaşı çeşme çeşme..." -Fuzuli (Leyla ile Mecnun) |
|
||||||||||
|
Babamın mesleği oduncuydu dağlardan odun keser satardı .Tüm sermayesi bir Nacak şimdiler de balta diyorlar ve attı . Ata annemden daha iyi bakardı daha iyi sözler söylerdi , ata bazen övgüler yağdırır en iyi yem olan arpa ile beslerdi.Anneme de mutlaka güzel sözler söylerdi ama ben duymadım . ilkokulu bitirmiştim onbir yaşımdaydım kendisine yardımcı olmam atlarla odun taşımam için beni de beraberinde dağa götürmeğe karar verdi. Birlikte dağa çıktık bir hafta dağda kalacak babamın kestiği odunları atla taşıyacaktık. Düz yerlerde atın semerine babam oturdu bende arka tarafına yani köydeki değişle kıçına dağa vardık Köyden bir hayli uzuklaşmıştık. babam kestiği odunları bana gösterdi. taşınacak tonlarca odun vardı odunları görünce içime bir korku düştü odunları taşıyacağımız bir tane atamız vardı . babam bana bakarak sevinçle^^ daha çok odunlar keseceğiz ^^ dedi. Bu kadar odun taşımakla bitmez bende bir yaz boyu köye inemem arkadaşlarımla oynayamam diyerek için için ağlamıştım. fakat daha sonra taşımakla bitmez diye korktuğum ve daha sonra babamın kestiği diğer odunları taşıyıp satarak kazandığımız para ile babam, kardeşlerimle beni o yıl sünnet ettirmişti. Ben helal kazancın tadına o zaman vardım ikram edilenlerden başka hep kendi kazancımıml yedim asla haram yemedim. çocuklarımada yedirmedim. Beni helal kazanç yolunda teşvik eden ve bu günlere getiren babamı da her zaman minnetle ve şükranla andım.
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © suat engin yılmz, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |