Sevgi sabýrlý ve yürektendir, sevgi kýskanç ve övüngen deðildir. -Ýncil |
|
||||||||||
|
“Hey on beþli on beþli Sokak yollarý taþlý On beþliler içinde Sevdiðim gözü yaþlý” Türküsü var ya; Ýþte o türküdeki kahraman benim.. Duygularý kirlenmemiþ,, Sevda çiçeðini dalýndan yeni koparmýþ, Hayallerini toprak kokularýna sarmýþ; elleri nasýrlý ama yüreðinin temizliði yüzüne vurmuþ, anasýnýn gonca gülü, babasýnýn taze umudu, gezdiði ve iþlediði topraðýn “namus bekçisi”.. Tek markasý “helal” olan, “Haram”ý düþman belleyen topraklarýn civan merdi… Ölünce “þehit” doðurunca “gazi” olan analarýn emzirdiði, Terleri” ak”, gönülleri “mert” olan babalarýn büyüttüðü Yüreðinde “iman” ,dilinde “besmele”,alnýnda “secde izi”nden baþka sermayesi olmayan ; bendim o kahraman.. Sadakat kokulu topraklarda hayallerimi kovalarken, Umutlarýmý yeþertirken bir gür seda duyuldu; -Memet kalk,Vatan nöbetine..! Vatan dendi mi sular deðil “zaman” dururdu bizim için.. Önümüze ve arkamýza bakmazdýk;Ufuktan gelecek “mukaddes muþtu”da olurdu Yüreðimiz ve gözlerimiz.. Adýmýz “Mehmet” idi ama “Mehmetçik” oluverirdi hemen.. “Küçük Muhammed..” Muhammed diyemezlerdi büyüklerimiz; Ola ki “kem bir söz” duyarsak Peygamberimiz’in ruhaniyeti incinmesin diye.. Ve sonra; Emanet ederdik hayallerimizi ve umutlarýmýzý Sevdiklerimize.. Babalarýmýz ve analarýmýz mahzun ama maðrurdu.. Anamýn ellerinde kýna.. Ýbrahim’in elindeki Ýsmail gibi beni Rabbime yolcu ediyordu.. Vurduk sýrtýmýza “dualar ve aminleri” Ulaþtýk menzile.. Yüreklerindeki cesareti omuzlarýnda madalya olarak taþýyan Komutanlarýmýzla kader çizgimiz ayný mevzilerde kesiþmiþti.. Karþýmýzda “tek diþi kalmýþ” canavarýn modern mermileri ve toplarý Yaný baþýmýzda patlarken, Maðarada “yol arkadaþý”na; “Korkma! Allah bizimle beraberdir..” diyen “mukaddes muþtu”yu Tekrar ediyorduk.. Kucaðýmýzda taþýdýðýmýz bedenler Yarým kalmýþ sevinçlerin ve umutlarýn, Uzaklarda gizliden akýtýlan gözyaþlarýnýn, Elleri semada dualý dudaklarýn hasretiydi.. Topraða gömdüðümüz bedenler nurla yýkanmýþ Kirlenmemiþ duygularý ötelere taþýyan Yol ve Menzil ‘in Hakiki Sahibi’ne kavuþanlardý.. Bedr’in Aslanlarý,Malazgirt ve Fetih’in kahramanlarýyla Ayný sancaðýn altýnda buluþanlardý.. Kimi zaman bulduðumuz ama çokça hasret kaldýðýmýz Kuru yufka ve yaðsýz bulgur çorbasý Yorgun bedenlerimizin yanýnda katýðýmýzdý.. Koðuþlarda hasretini mektuplara, Siperlerde türkülere döken yanýk yürekleri dinlerdik.. Göklerin “ölüm” indirdiði, Yerlerin “ölü” püskürttüðü o hengamda Þehadet kovalayan mücahidlerdik.. Ve bir kahpe þarapnel göðsüme yapýþtý.. Sýmsýcak kaným topraða suluyordu, Benim canýmdan “Can” katýyordu.. Gözlerim küçülürken içimde sevinç, Ýçimde “þükür” büyüyordu.. Ve bende Dilimde “zikir” sonsuzluk kervanýna katýlýyordum.. Þair’in Peygamberimiz’e sunduðu o þehit kanýyla dolu “Mukaddes Kase”de benden de bir “damla” vardý artýk.. Ve o damla benim “þehadet mührüm”dü.. Ve ben de “Ölümsüz Diriler”in yanýndaydým.. Eðer sorarlarsa; Onlarýn avm’lerde çýnlayan neþeli kahkahalarý deðil, Ýffetli tebessümleri; Parfüm kokulu yüzleri ve bedenleri deðil, Buðday kokulu tenleri; Huzur evlerine terk edilen analarý ve babalarý deðil, Toprak ve hamurla yoðrulmuþ elleri öpülen Cennet muþtusu analarý ve babalarý; Rant ve para uðruna deðerlerini terk edenler deðil, Sahip olduklarý “Az”ý “helal” ile çoðaltan iradeleri; Kadýnlarýnýn iffet ve harimlerine düþman deðil, O deðerler için canlarýný verecek azimleri; Tarihi düþmanlarýmýzýn hile ve tuzaklarýyla Kardeþine silah sýkarak bölücülük yapanlar deðil, Vatan topraðýný kanlarýyla sulayarak aðýtlarýný Türkçe,Kürtçe,arapça,lazca yakan ortak hisleri; Hýrsýzlýk,gasp,yolsuzluk,fuhuþ,içki,kumarda kaybolmuþ Bir nesil deðil, Mayasý “helal süt” ,rýzký “helal lokma”,iþi “alýn teri” Markalý erdemleri; Vardý dersiniz… Ve eðer sorarlarsa; Üzerinizde gezindðiniz o topraðýn altýnda Bugün kaybettiðiniz.. Ýman,ahlak,cesaret,iffet,azim,mücadele,sabýr gibi deðerlerin timsali “Tarihi abideler” yatýyor dersiniz.. Eðer hatýramýza sahip çýkmak isterseniz Tüllenen maðribi akþamlarý deðil, Anadolu’nun üzerine doðan Meþriki fecirleri sarýn yaralarýmýza..
ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.
|
|
| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk | Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim
Yapým, 2024 | © lütfi akarçay, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr. Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz. |