..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Her insanda insanlýðýn tüm durumlarý vardýr. -Montaigne
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yüzleþme > eylül




4 Aralýk 2015
Yürekteki Ýz  
eylül
Seni anlatan her ne varsa zaten sana dair, yüreklerde býraktýðýn iz asýl " iþte budur!" dedirten...


:AFFD:



Zaman olur günlük tutanlara gýpta ederim. Hayatýnýn kendisi için önemli anlarý fotoðraflayan, video arþivi oluþturan, kronografiye önem veren ve bunun gereðini yapanlara hayranlýk duyarým. Zaman zaman baþýma gelen bir olay. Böyle olduðundan belki üstünde durmam, durup durup içimi bunaltmam.

Günlük tutma maceram birkaç haftada son buldu yanýlmýyorsam. Eksikliðini hissetmedim. Açýkçasý, bana göre, aptalca ve lüzumsuz bir eylemdi. Hangi sebepten dolayý bilmesem de, anlýk, günlük olaylarý yazmayý hiç de arzulamadýðýmý anlamýþtým nasýlsa.
Oysa, yazmak benim için önemli bir olay, hayatýmýn her döneminde olduðu gibi.
Herkes gibi( çoðunluk yüzünden genelledim) þiir ile baþladým. Uyaklý, týkýr týkýr, uyumlu dörtlükler ile. Kýsa süre sonra beyaz þiirlere, sonra þiirsel cümlelere döküldü hislerim.
Yine de günlük tutmadým; tutmayý beceremedim mi, istemedim mi?..
Hovardalýk etmek var bir de bende; uçan kaðýtlara mýsralar, þiirler, hikayeler yazýp savurdum. Banknot saçar gibi yazýya döktüklerimi saçtým. Ne de olsa bana ait olan tek varlýðým onlar, kime ne!.. Dermiþim. Mesele hiç de öyle deðilmiþ, herneyse, geçip gittim diyelim.

Gýpta ettim dedim ya, aslýnda saliselik bir hal. Çoðunlukla gýcýk olurum bu meraklara. Zamaný objelere sýðdýrýp keyfince geriye sarmak bir takýntý olmalý diye düþünürüm.
Egonun bir oyunu. Kendini kendine geçmiþin yardýmý ile tekrar tekrar anlatmak, ne gereði varsa. Fotoðraflara bakýp Zaman baðlamlý kayýplarýný görmemek, , iþte bu bir sorun. Düþününce; ilkokul çaðýnda yazýlmýþ günlüðün orta yaþlarda okunduðunda etkisi ne olur, ne kadar sürer?..
Açýkçasý, biraz acýmasýz gibi görünür(herkesçe deðil), kullanma tarihi sýnýrlý olan varlýklarýz. Dönem dönem yaþarýz bize biçilmiþ ömrü. Öyle veya böyle. Bu yüzden hem gýpta eder hem de gýcýk olurum bu insani durumlarýndan her birine.

Yaþamak, trajikomik bir eylem, en azýndan benim düþüncem bu. Trajedi yokluklar, çaresizlikler yüzünden. Komedi ise nimetler ve basiretsizliklerden. Düþünüyorum da, þükrettiklerim isyanlarýmý kat be kat bastýracak çoðunlukta. Hayat denen öðütücüde tek parça kalmamýn nedeni bu olmalý. Ýnsandan yana umudumun tükenmemesinin sebebi de. Ýnsandan yana umut deyince bir anlýk içim bir garip olur ya, es geçerim onu, her defasýnda. Bakalým, nereye kadar...

Yaþadýðýn her günü yazsan ne olur, yazmasan ne olur. Güldüðün-aðladýðýn, yediðin-içtiðin, gittiðin-gördüðün ne varsa yazsan, yazmasan ne olur. Zaman delip geçer ya ömrünü, onu albümlerde, hafýza kartlarýnda saklasan ne olur?.. Seni anlatan her ne varsa zaten sana dair, yüreklerde býraktýðýn iz asýl " iþte budur!" dedirten...

eylül











Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yüzleþme kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Eksik Olan
Eksik Olan
Hayat/zaman
Sayfa Boþ
Yol Bitene Kadar
Prologue
Kendini Nasýl Öldürürsün
Bir Masal Sözüm Var
Telafisiz
Ýnsan Ben

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kimi Suçlayacaksýn?
Sonu Gelmeden Ýnsanlýðýn
Ýnsaným Ben
Ruh Hali
Otobüs
Ýyilik Daima Kazanýr
Ruhun Yarasý
Nefes
Her Þey Bildiðin Gibi
Hayat Bir Þaka ve Hepimiz Gülmüyoruz

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Eylül [Þiir]
Þimdi Aþk [Þiir]
Bir Þey Daha... [Þiir]
Teselli [Þiir]
Derin Hikayeler, Kýsa Karþýlaþmalar [Öykü]
Yusuf'un Þarkýlarý [Öykü]
Gülümseme Çiçeði [Öykü]
Vurgun [Öykü]
Gecenin Ýçinden Gelen Sesler [Öykü]
Salkým Söðüt Hayat [Öykü]


eylül kimdir?

yolcu

Etkilendiði Yazarlar:
insan, hayat


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © eylül, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.