Avukatlar da bir zamanlar çocuktular herhalde. -Charles Lamb |
|
||||||||||
|
MHP, son seçimde aldığı başarısızlıktan sonra hayli karıştı. Taban, başarısızlığın faturasını Genel Başkan Sayın Bahçeli’ye kesti. Ve şu an Sayın Bahçeli’nin gitmesi için büyük bir çaba sarf ediliyor. MHP, Sayın Bahçeli’den bu yana hiç bir seçim kazanamadı. Ama şurası da bir gerçek, MHP Meclis dışı da kalmadı. MHP’nin meclise girememe gibi bir derdi yok. O nedenle MHP’nin meclise girmesi başarı olarak gösterilemez. Bu yapılırsa büyük hata olur ve tabana saygısızlık edilmiş olur. Şu an tabanda olağanüstü genel kurulun yapılması için büyük bir baskı var. Fakat Sayın Bahçeli “2018 yılına kadar kurul yok” dedi. Çünkü olağan kurulun normal süresi bu zamana denk geliyor. Bu açıklamaya rağmen, tabanda kurultayın yapılması için toplantılar yapılıyor, çağrılar yapılıyor, imzalar toplanıyor. Hatta adaylar, adaylıklarını dahi açıkladı. Bunlar arasında Sinan Ogan, Koray Aydın ve Meral Akşener var. Sayın Bahçeli Sinan Ogan için “Aday olamaz” derken, isim vermeden de Sayın Akşener’i “Genel Başkan Adaylarından biri cemaatin adayı” diyerek hedef gösterdi. Koray Aydın ise daha geçen kurultayda büyük bir yenilgiye uğramıştı. Meral Akşener, “Cemaat adayı” iddiasını reddetti. “Böyle bir şey olsaydı gururla söylerdim” derdi. “Cemaat adayı” sözü, bize de fazla iddialı geldi. Sayın Akşener, kaç dönem MHP’den vekil seçildi. Bunu seçenler, cemaatin adamları mıydı? Tabii ki değil. MHP’li taban, sevdiği için, inandığı için ve güvendiği için Meral Akşener’i aday olduğu her seçimde meclise gönderdi. Bu seçimde de aday edilmiş olsaydı yine mecliste olacaktı. Ama nedeni açıklanmadan Sayın Şener listeye konulmadı. Sadece emrivaki ile “Hanımefendi biraz dinlenecek” denildi… Ne yalan söyleyeyim. Benim gönlüm de Sayın Meral Akşener’den yana. Kendilerinin MHP’ye büyük yararı olacağına inanıyorum. Sayın Akşener, MHP’yi derleyecek, toparlayacak ve güçlü bir parti yapacak deneyime sahip. Bakınız Yeniçağ Gazetesi Köşeyazarı Selim Demirağ bir yazısında 1995 yılında MHP Genel başkanı Alparslan Türkeş ile DYP’den Kocaeli milletvekili seçilen Meral Akşener arasında geçen bir diyalogu şöyle anlatıyor: “MHP yüzde 10 barajının altında kaldı. MHP’siz meclis yeni açılmıştı. Türkeş hem sağlık kontrolü, hem de Avrupa’daki dernekleri denetlemek için Almanya’ya seyahat etmek üzere Atatürk Havaalanı’ndaydı. Bir Bayan “ Sayın Türkeş ile görüşmek istiyorum” dedi. Kendisini tanıttı. “Ben DYP Kocaeli Milletvekili Meral Akşener. Sizler, ağabeyim Nihat Beyi tanırsınız. Biz, ailece ülkücüyüz. Sayın Başbuğumuza iletirseniz beni kabul edecektir.” Derhal içeri girip merhumun kulağına fısıldadım. Hemen içeri alın” dedi. Sayın Akşener ile beraber VİP salonundan içeri girdim. Türkeş, centilmence ayağa kalkıp, ceketinin düğmelerini ilikleyerek karşıladı. Meral hanım, ısrarla elini öptükten sonra “Efendim MHP’nin baraj altında takılmasına en az sizler kadar üzüldüğümü bilmenizi isterim. Ancak MHP’nin mecliste artık 1 milletvekili var. Ben sizin emrinizdeyim.” Sözlerini heyecanla sıralayınca Türkeş’in gözlerinin içi güldü. 15 - 20 gün sonra Türkeş döndü. Birkaç gün içinde bir araya gelmelerini sağladım. Görüşmede Meral Hanım, derhal istifa ederek MHP’nin meclisteki temsilcisi olmak istediğini vurguladı. Türkeş, “Hayır, iktidar partisinde kalıp davamıza hizmet edebilirsiniz” dedi. DYP’deki Genel başkan Yardımcılığı makamı ile Tansu Çiller ile Türkeş arasında köprü kurdu. Türkeş ve MHP’nin taleplerini hükümet anında yerine getiriyordu…” İşte Sayın Meral Akşener böyle bir hanımefendi. Gerçek bir milliyetçi ve ülkücü. Ondan şüphe edenler, önce kendilerini sorgulamalıdır. Sayın Akşener’in siyasetteki deneyimi, birikimi, zekâsı, hanımefendiliği, partiye olan bağlılığı MHP’ye çok şey kazandıracaktır. Her şeyden önce Sayın Akşener’in bayan olması MHP’ye ayrı bir renk ve bambaşka bir heyecan getirecektir. Ne de olsa partiye bir bayan eli değmiş olacak. Bayan elinin değdiği her yerin de cennete dönüştüğü bir gerçektir… Kim ne derse desin, ben Meral Hanım’ı seviyorum… Ve Meral Hanım’ı MHP’ye çok, ama çok yakıştırıyorum… Evet, gönlüm Meral Akşener’den yana… Umarım bu gerçek olur… MHP’ye hayırlı olsun…
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2025 | © Hakan Yozcu, 2025
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |