Doğallık sahip olunan değil, kazanılması gereken bir erdemdir.
-Cervantes |
|
||||||||||
|
Her çocuk illa ki bir oyunda oynamalı küçüklüğünde ama bez bebeği olmalı ama kurşun askerlere savaş yaptırmalı bazen topaç çevirmeli ya da kışın kardan adamın havuçtan burnunu devirmeli... Bilgisayarda neymiş eskiden varsa yoksa sokaklarda top tepmek bir de radara girmeden bisiklete tornete binmek.. Her çocuk illa ki bir duvarın arkasına saklanmalı sobelenmeyi beklerken ya da kör ebe olmalı ki büyüyünce körleşmesin aklı ve vicdanı... ’’yağ satarım bal satarım ustam ölmüş ben satarım’’ diyerek dalmalı ufaktan ufaktan ticaret hayatına alın terini bilmeli büyüyünce yükselirse esnaf işçi memur katına ben küçükken yağ bal da sattım demeli ve her şeyi helalinden yemeli... Her çocuk illa ki bir oyun oynamalı küçüklüğünde oynasaydı Hitler tahta atla ya da Stalin uçakla tüfekle topla Mussolini al eline ipi hopla da hopla ne işleri vardı insan öldürmekle ne işleri vardı kan ve gözyaşıyla baskı işkence zulüm ve copla...
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Ahmet Zeytinci, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |