Sanat hem bir coþma, hem bir yadsýma iþidir. -Camus |
![]() |
|
||||||||||
|
![]() kendimi bildim bileli denizdeyim kimisi ekmeðini taþtan çýkartýr ben de taþ gibi dalgalý denizden... siz bilmezsiniz zaman zaman rahmetse de deniz kimi zamanda hýrçýndýr aksidir epeyce kýzar böðrüne sapladýðýmýz çaparilere kýzar aðlara teknelere zýrnýk koklatmaz kimi günler Allah ona o da bize yeter ki istesin karnýmýzý doyurmayý gelir hemen dize... ben Balýkçý Servet kendimi bildim bileli dört yaným deniz küçükken anneme ’’Beni suda mý doðurdun yoksa ana?’’ diye bile sormuþtum... hükumet ’’Yasak kalktý haydin.’’dedi mi biz balýkçýlarda ’’Vira Bismillah’’ deriz günler öncesinden hazýrdýr takalar, hazýrdýr miçolar tayfalar aðlar tastamam Reis Baba’da ’’Rastgele uþaklar bahtýmýz açýk ürünümüz bol olsun.’’ derse... gözlerimiz yüreðimiz coþku dolar hamsisine, istavritine, palamutuna, çinekopuna sallarýz aðlarýmýzý sallarýz gönlümüzü yüreðimizi... cömerttir çoðu kere ekmek teknemiz deniz dosttur candýr onun ile yeþertiriz hanelerimizi onun ile saðlamlaþýr aile baðlarýmýz onun ile yatar onun ile kalkarýz her zaman gözümüzün bebeðidir o küçük ama içi bereket, sevgi dolu teknelerimiz yaþýyoruz çok þükür muhtaç olmadan ele rastgele uþaklar haydi rastgele...
ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.
|
|
![]() | Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk | Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim
Yapým, 2023 | © Ahmet Zeytinci, 2023
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr. Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz. |