Bildiðim tek þey, ben bir Marksist deðilim. -Karl Marx |
|
||||||||||
|
Baþka bir zaman diliminde baþka bir rüyada yine karþýlaþýyoruz kuruþlar ile... Bu kuruþlar beni herhalde çok seviyor diye içimden geçirmeden duramýyorum. Acaba diyorum dar gelirli, bol giderli, çok atarlý bir küçük esnaf emeklisi olduðumuzdan mýdýr bu kuruþlar benim peþimi býrakmýyor? Düþünüyorum düþünüyorum aklýma da baþka bir þey gelmiyor... Yine rüyalar, yine kuruþlar ile cebelleþmeler... Tam yolda yürürken kocaman bir binanýn üzerinden benim üzerime bir kuruþlar, beþ kuruþlar, on kuruþlar yaðýyor... Tam yoldan kuruþlarý toplayacaðým zaman, on kuruþlardan birisi dile gelip ’’Hoop hemþerim hooop üzerimize sakýn basma, topla bizi topla on tanemiz bir lira yüz tanemiz on lira yapýyor, ne haber koçummmm!’’ böyle bir muhabbete dalýyoruz kuruþlar ile... Bende uykuda bitmez rüyalarda bitmez. Bir ara bir kuruþlardan, on kuruþlardan, beþ kuruþlardan tam kurtuldum diyecekken onlarýn arasýndan ortasý delik on paralar ortaya çýkmaz mý... Çýkmaz diyorsanýz yanýlýyorsunuz, çýkýyor çünkü... On para da kuruþlara dönerek ’’Ah ki ah! beni ortadan yaraladýlar delik deþik ettiler kardeþler.’’ diyor... Of ki offfffff! Yahu bu kuruþlardan baþka bir þey niye girmiyor rüyalarýma? Yine geldi girdiler rüyalarýma... Markete gidiyorum bir þeyler almýþým yine... Rüya iþte emekli maaþýyla dünyanýn malzemesini almýþým. Kasaya gelmiþim kasiyer güzel bayanýn birisi... Hesabým 4599.90 kuruþ... Omzumda bir çuval kasaya döküyorum. Kasiyer bayana dönüp ’’Ben bu hesabý bir kuruþ, beþ kuruþ ve on kuruþlar ile ödeyeceðim.’’ deyip kasada ki bayaný da yanaðýndan öpüp ’’Say bakalým güzelim.’’ diyorum. O sýrada kasiyer bayan güvenliði çaðýrýyor ve de bana bir güzel sopa attýrýyor, o anda kan ter içinde uyanýyorum. Olan kan ve tere oluyor, benimse baþýmda kuþlar uçuþuyor...
ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.
|
|
| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk | Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim
Yapým, 2024 | © Ahmet Zeytinci, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr. Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz. |