..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sanat hem bir coþma, hem bir yadsýma iþidir. -Camus
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Beklenmedik > Leyla ÜNAL




6 Þubat 2014
Bir Otobüs Dolusu Aþk (3)  
Ben de o otobüsteydim, hem de birden fazla kiþiye bürünmüþ olarak...

Leyla ÜNAL


..... Dönüþte þoförün gözlerine takýldý gözleri çok uykulu bakýyordu soför. "Herhalde buradan itibaren yedek þoför aracý kullanacaktýr" diye geçirdi içinden. Mola yerinde bir anons duyuldu “Ankara’dan 22’de hareket eden Bodrum otobüsü yolcularý mola süreniz bitmiþtir, otobüsünüzdeki yerlerinizi almanýz rica olunur.”


:AHGB:
29 ve 30 numaralarda bebek bekleyen Meltem ve Yalçýn oturuyorlardý. Aslýnda 10 yýllýk evlilerdi ancak þu iþ, bu iþ, kariyer, ev alalým falan derken bebek yapmayý hep ertelemiþler ve nihayet karar verdiklerinde Meltem ancak tüp bebek yöntemi ile hamile kalabilmiþti. Hamileliðinin ilk aylarý sýkýntýlý geçmiþ ise de son birkaç haftadýr Meltem daha iyiydi ve her þey yolunda gidiyordu. Bebeklerinin kýz olduðunu öðrendikleri andan itibaren isim düþünmeye baþlamýþlar ve bir türlü karar verememiþlerdi. Bodrum’a seyahatleri ise pek de istenilen bir seyahat türü deðildi aslýnda. Yalçýn’ýn babasý vefat etmiþ ve cenaze için yolculuk ediyorlardý. Yalçýn karýsýna ýsrar etmiþti “Uçakla gidelim bu halinle o kadar uzun yola dayanamazsýn” diye ancak Meltem uçak yolculuðundan çok korkuyordu. Daha önceki uçuþlarýndan birinde uçak gövde üzeri iniþ yapmýþ ve Meltem o günden itibaren mecbur olmadýkça uçaða binmeyi reddediyordu. Aslýnda Yalçýn eþine gelmemesi konusunda da telkinde bulunmuþ ancak Meltem çok sevdiði kayýnpederini son yolculuðuna uðurlamak istemiþ ve acýlý gününde çok sevdiði kayýn validesinin yanýnda olmak istiyordu. Yalçýn’ýn arada sýrada gözleri yaþarýyor ve bunu eþine hissettirmek istemiyordu. Meltem elleriyle kocasýnýn gözyaþlarýný sildi ve sarýldý kocasýna “Rahat ol bir tanem, içinden geldiði gibi davran, en insani duygudur aðlamak, duygularýný bastýrmaya çalýþma lütfen” demiþti. Ancak Yalçýn’a bir otobüs dolusu insan arasýnda aðlamak zor geliyordu.

28 Numarada Mete’nin yanýnda Kaan oturuyordu. Kaan önceki yýl Bodrum’da tanýþýp aþýk olduðu Helen ile buluþmaya gidiyordu ve çok heyecanlýydý. Aslýnda bu buluþma iliþkilerine yön verecekti. Ne Kaan ne de Helen yaþamlarýný sürdürdükleri asýl mekanlarýndan ayrýlmak istemiyordu. Gerçekte tanýþtýklarý iliþkilerini sanal ortamda güçlendirmiþler ve tekrar gerçeðinde hayatlarýna dair planlarý yapmak istiyorlardý, neyse ne diyerek. Helen henüz yola çýkmamýþtý. Aslýnda o da New York’ta uçaða binmek üzereydi. Kaan “Gelip seni Ýstanbul’dan alayým birlikte geçelim Bodrum’a” dedi ise de Helen ilk tanýþtýklarý Bodrum’un havasýnda tekrar görüþmek istemiþti. Kaan ise bu iþe uçak korkusu nedeniyle çok memnun olmuþ ancak Helen’e hissettirmemiþti. 12 Saat sürecek yolculuða uykuya dalarak baþlamýþtý Kaan. Hatta otobüste daðýtýlan ikramý bile alamadan uyuyup kalmýþtý.

Selim Bodrum otobüsüne bilet bulamamýþ arkadaki 5'lü gruptan bilet almak istemiþ ancak firma arka sýraya yolcu almýyoruz diyerek satýþ yapmak istememiþti. Arka sýranýn muavin ve yedek soför için olduðunu söylemesine raðmen Selim öyle ýsrar ettiki bir bilet alabildi sonunda ve o da 41 numarada yerini almýþtý otobüste.

Otobüs gecenin içinden yol alýrken Kaan gibi pek çok yolcusu uykuya dalmýþtý bile. Uyanýk olan ender birkaç kiþi vardý bu otobüste. Bunlar ise mütemadiyen sevgilisiyle mesajlaþan Semra, komik film seyreden Deniz, otobüs yolculuðundan korkup uyuyamayan Leyla ve Yasemin’di. Otobüs Afyon’a yaklaþtýðýnda ýþýklarý yandý, herkes yavaþ yavaþ kýmýldanmaya baþladý. Asým ise aðlamaya. Biraz sonra Muavin Emir’in anonsu duyuldu "30 dakika ihtiyaç molasý." Saat gecenin 2’siydi. Pýrýl pýrýl bir gecede ýþýl ýþýl dolunay rehberlik ediyordu seyahatlerine.

Ahmet telefonunu açtýðýnda Münevver’in mesajýný okudu. “Özür dilerim hayatým, aðrýlarým arttýkça sanýrým hýrsýný senden çýkarýp üzüyorum seni, baðýþla beni ne olur, seni çok seviyorum, biliyorsun deðil mi?” Ahmet güldü ve içinden “Biliyorum tabi ki ve her zamanki gibi yine benden önce davrandýn hýnzýr kedi” dedi içinden.

Selfinaz artýk iyice zor yürüyordu Nuray anneannesini tuvalete götürdü. Tabi ki sadece Selfinaz deðildi tuvalete giden otobüsteki pek çok yolcunun ilk iþi tuvalete gitmek olmuþtu. Ancak Yasemin’in yanýnda oturan çocuk uyanmamýþtý. Yasemin kasýtlý hareket etti kýzý uyartmak için. Bunun üzerine uyanan Sedef Yasemin’e sordu “Mola mý verdik Teyzeciðim”. O sýra üzerindeki hýrkayý gördü ve Yasemin’e teþekkür etti. Yasemin tuvalet ihtiyacý olup olmadýðýný sordu kýza, kendi evladý gibi sahiplenmiþti bu çocuðu. "Evet" dedi Sedef "Ýyi ki uyandým". Birlikte otobüsten indiler.

Semra gece boyunca Fatih ile mesajlaþmýþ bu sefer ise telefon açmýþtý. “Evet aþkým Afyon’dayýz” diyen sesi inceden inceden duyuluyordu otobüsten inerken. Nevin’in ise beklediði mesaj gelmemiþti. “Bu sefer bitti” diyordu içinden “Bitti iþte, her þey bitti”. Aðlamaklýydý ama zor tutuyordu kendisini. Yalçýn 7 aylýk hamile eþi Meltem’e “Hadi inelim de tuvaletten sonra azýcýk yürüyelim, ayaklarýn þiþmiþtir, yürüyüþ iyi gelir” dedi. Deniz Derya’yý tuvalete götürürken Pelin'de Asým’ýn altýný temizledi. Altý temizlenen bebek gülmeye baþladý, Pelin bebeði sarýp o da otobüsten indi.

Garfield gibi duvara yapýþan Murat öylece uyuyakalmýþtý, ne Murat’ýn ne de arkasýndaki Kaan’ýn uyanmaya niyetleri yoktu. Canan ile Sevil ise uykudan uyanmýþ bir halde iken bile hala didiþiyorlardý. “Bunlar hiç vazgeçmeyecekler” dedi Ali karýsýna, Nesrin’in kýrgýnlýðýný hala anlamaz lýða gelerek. Ýçinden ise “Ben sana Bodrum’da güzel bir sürpriz yaparým, unutursun” diyordu.

Gençler uykudan uyanmýþ bir þekilde biraz da gürültü yaparak otobüsten indiler. Berk Zafer’e “Mola dönüþü sen Neþe’nin yanýna otur da bende Pýnar’ýn yanýna oturayým” dedi. Zafer hemen Neþe’nin elini tutup “Bu saatte yenir mi demezseniz hadi size Afyon’un meþhur kaymaklý ekmek kadayýfýndan ýsmarlayayým” dedi. Berk “Der miyiz hiç, kaymaklý ekmek kadayýfýnýn saati mi olur? Hele bizim yaþýmýzda” dedi gülümseyerek Pelin'e.

Hülya ile Ayla yine kikirdeyerek anneleri ile otobüsten indiler. Hülya Ayla’ya “Gördün mü çocuðu, annemin korkusuna cama Garfield gibi yapýþmýþ” dedi. Sevim kýzlarýna “Benim kikirik kýzlarým” derdi hep. Sevim kýzlarýna “Tuvaletten sonra çifte kavrulmuþ lokum almayý unutmayalým önümüz bayram” dedi. Evet gelen bayramdý, hafta sonu tatilinin ardýndan Kurban Bayramý geliyordu.

Alp ile Neriman mola yerinde otobüsten inerek çifte kavrulmuþ lokum almaya karar verdiler. Gelen bayramdý. Neriman Alp’e “Sen sucuk mangalý çok seversin istersen sucuk da alalým hayatým” dedi. Alp ise “Otobüste kokmaz mý, ayýp olmaz mý?” deyince Neriman “Ýnan caným pek çok insan alacak ve ister istemez katlanacaðýz bu kokuya hatta bak þimdi pek çok kiþi burada sucuk döner ya da sucuk ekmek de yiyecekler” dedi. Nihayet Bodrum’da ilk tatillerini geçirecekleri evlerinde mangal yapmak için de yeterince kangal sucuk aldýlar.

Gülay mola yerinde otobüsün ýþýklarý yandýðýnda bir an kýpýrdandý ise de uyanmadý. Metin ise eþini uyandýrmaya kýyamadý. Otobüsten inip o da çifte kavrulmuþ lokum aldý. Kýzlarý Iþýl çifte kavrulmuþ lokuma bayýlýyordu. Kayýnpederi Kamil bey ise Afyon kaymaðý sipariþ etmiþti. "Sucuk da alayým" diye geçirdi içinden "Kahvaltýda güzel olur. Hem Iþýl'da çok sever Afyon sucuðunu" Alýþveriþi yapýp acelece otobüsteki yerini aldý. Sevgili eþi Gülay hala uyanmamýþtý.

Ayfer oðlu Mete’ye “Yavrum söyle güzel bir lokum yaptýr, Afyon’dan geçip de kýz evine lokum götürmeden olmaz” dedi. Hasan ise otobüsten inmek istemiyordu. Ayfer’de otobüsten inmek istemedi. Mete “Anneciðim sen gel de birlikte alalým, ben anlamam” deyince ister istemez otobüsten indi.

Emre bebekleri Zeynep dünyaya geleli beri sigarayý býrakmýþtý. Yanýnda oturan Necmi ise “Ýneyim de bir sigara tellendireyim” dedi. Emre ben de gidip bayram lokumunu buradan alayým dedi. Necmi üzüntülü bir þekilde “Gelen bayram deðil mi?” Bu bayram benim çocuklar ilk bensiz bayramlarýný geçirecek hay Allah” dedi. Arkadaþý bir iþ için telefonla aramýþ biran evvel gelmesini istemiþti iþi kaptýrmamak için. "Belki birkaç gün sonra giderim bizimkilerin yanýna bayram için" diye geçirdi içinden.

Ahmet ile Emine ise uyanmadýlar. Emine baþýný Ahmet’in omzuna yaslamýþ Ahmet’in baþý ise Emine’nin baþýna düþmüþtü. Ýkisi de bebekler gibi uyuyorlardý. 1 Numarada oturan Mehmet ise niþanlýsýnýn evine götürmek için en çok sevdiði çifte kavrulmuþu alýrken ayrýca fýstýklý ve cevizli lokum paketi yaptýrdý. "Ceren’im çifte kavrulmuþu çok sever" diye geçirdi içinden. Ancak son seyahatindeki çifte kavrulmuþ istediði gibi çýkmamýþtý. Alýþveriþini yaparken çok titizlendi.

Leyla ise teyzesi Kamuran’ýn uyanmasýný kýsa bir süre bekledi ise de uyarmaya kýyamadý ve yalnýz indi otobüsten. Ýlk iþi tuvalete gitmek oldu. Sonrasýnda ise acýkmýþ olduðunu fark edip tost ve ayran almaya geçti. Kendisi için alýrken teyzesi içinde aldý. Dönüþte þoförün gözlerine takýldý gözleri çok uykulu bakýyordu þoför. "Herhalde buradan itibaren yedek þoför aracý kullanacaktýr" diye geçirdi içinden.

Mola yerinde bir anons duyuldu “Ankara’dan 22’de hareket eden Bodrum otobüsü yolcularý mola süreniz bitmiþtir, otobüsünüzdeki yerlerinizi almanýz rica olunur.”

Devam edecek...

Leyla ÜNAL (5 Þubat 2014)




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn beklenmedik kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Keþke Söylemeseydim Kýzýma! (2)
Keþke Söylemeseydim Kýzýma! (1)
Keþke Söylemeseydim Kýzýma! (6)
Bir Otobüs Dolusu Aþk (2)
Bir Otobüs Dolusu Aþk (1)
Keþke Söylemeseydim Kýzýma! (3)
Keþke Söylemeseydim Kýzýma! (4)
Keþke Söylemeseydim Kýzýma! (5)

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Destan Ýsteyenlere Ýþte Destan (21 Mart Nevruz)
Karette Karette
Veda...

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ben, Uyuyamýyorum... [Þiir]
Seni Bekledim Günlerce [Þiir]
Özür Dilerim [Þiir]
Ah Kedi [Þiir]
Yaþlanmaktan Korkuyorum [Þiir]
Korona Günlüðüm [Þiir]
Ah Kelepçem, Ah Sevdam [Þiir]
Ben Seni Çok Sevdim [Þiir]
Look Inside Yourself [Þiir]
Birliktelik [Þiir]


Leyla ÜNAL kimdir?

Ben, Leyla. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Nazým Hikmet Ran, Aziz Nesin, Cemal Süreya, Özdemir Asaf, Orhan Veli Kanýk, Bedri Rahmi Eyüboðlu


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Leyla ÜNAL, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.