Aşık olmayan âdem / Benzer yemişsiz ağaca. -Yunus Emre |
|
||||||||||
|
biliyorsunuz geçen aylarda bir kızımız Şort giydi diye tekme tokat yedi adamın birinden...hepimiz üzüldük... şimdi ise başka bir kızımız başörtüsü taktı diye başına,başka bir kadın tarafından hırpalandı...öyleydi,böyleydi derken,şortlarımız,başörtümüz siyasilerin sakızı oldu...ağızlarında hep bu sakız...çiğneyip çiğneyip patlatıyorlar...siyaset konusu yapıp,alacakları oylara malzeme yapıyorlar bizi...apaçık kullanıyorlar ...şahsen ağırıma gidiyor bu durum...sanırım sizlerin de canı sıkılıyor... gelin,kendimizi kurtaralım bu durumdan....hiç kimse kullanamasın bizi...ne mi yapalım,yeni bir strateji geliştirelim...mesela hepimiz aynı kılığa girelim...çarşafa falan değil ama... hepimiz şort giyelim...hatta erkekler de uysun bu modaya...giysinler ki,yüzleri olmasın,bize horozlanmak için...hem bizim bacaklarımız daha düzgün onlardan,yakışır bize...😀 hepimiz açalım başımızı,şaşırsın başörtümüz ile uğraşanlar...hatta delirip,tımarhanelik olsunlar...ne gerek var,makas değince bile canı yanmayan,kanı akmayan,ölü saçları saklamaya,korumaya...de mi yani...hem bir bakın erkeklere...çoğu başı açık,çoğu da kel kafalı...dönmüş kafaları kabağa...camiye bile başlarını örtmeden gidiyorlar...gelin,biz de başı açık gidelim camiye...dikilelim yanlarına,ne ayrımız gayrımız var yani Tanrı yanında...yok de mi... lütfen canlarım,hak verin bana,tutun sözümü...ben,size yapın dediklerimi yapıyorum,hiç kimseler dönüp bir şey demiyor bana...hele bir eşim var,tam bir demokrat...bikini bile giyip,dikilsem karşısına,ne bu halin bile demiyor...ah keşke bütün erkekler böyle olsa bu toplumda...yemin ederim,Dünya'nın en modern,en çağdaş milleti olurduk... benden bu kadar şimdilik...umarım sözümü tutarsınız...tutarsınız de mi... tutun,tutunnnnn...olmaz derseniz eğer,küserim bak...ona göre... 😀😀
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Tayyibe Atay, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |