..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Milli egemenlik öyle bir nurdur ki, onun karşısında zincirler erir, taç ve tahtlar batar, mahvolur. -Atatürk
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

Arama Motoru

İzEdebiyat > Deneme > Türkiye > HUSEYİNABAD

7 Ocak 2025
Yazılarınız Dünyanıza Işık Olsun  
HUSEYİNABAD
siz değerli okurlarım için elimin yettiğince dilimin döndüğünce yazı ve onun bizim için ne kadar faydalı olduğunu anlatan bir makale kaleme aldım umarım sizlere bu güzel konuda faydalı bir anlatımda bulunmuşumdur.

:CG:

Yazı; insanların iyi kötü bütün duygularını anlatmak amacı ile kullanmakta olduğu kalemle kağıdın bir araya gelerek oluşturduğu, kaybolması imkansız denilen bir yöntemdir.
Yazı olmasaydı; okumuş olduğumuz kitapla,r şiirler, şarkılar, kalplerimizde yer alan duygularımız hiçbir şekilde ortaya çıkmayacaktı.
Üzerinde yer bulduğumuz dünyada yazının insan hayatında birinci sırayı alan iletişim yöntemi olduğu hiçbir zaman unutulmamalıdır.
Unuttuğumuz gün hayatımızdan büyük bir parçanın koptuğu gün olacak, geri dönülmesi imkansız bir yola girmemiz halinde değişmez dediğimiz dünyamızda olumsuz değişiklikler yer bulacaktır.
Bunların meydan bulmaması için yazının sabahımızın, akşamımızın sönmeyen bir ışığı olduğu bilinci ile hareket edilmelidir.
Sözlü bilgilerin belli bir müddet sonra kulaktan dolma bir hal alarak değişip aslından uzaklaştığını hepimiz biliyoruz; fakat yazının öyle bir riski yok, bunu neye dayanarak söylediğimi soracak olursanız söz uçar, yazı kalır cümlesini her daim pusula olarak kullanmışımdır.
Elbette yazının da değiştirilerek aslından uzaklaştırıldığını biliyoruz; lakin yazılan kitap yahut bir ansiklopedinin aslının hiçbir zaman kaybolmadığının da bilincinde olmamız lazım gelmektedir.
Bunu da üstadım, kaderdaşım, değerli düşünür Cemil Meriçin yazılarına dayanarak siz değerli okurlarımla paylaşıyorum.
Ben aklıma gelen her şeyi not alırım; çünkü yüreğimden dökülenleri anlatmak istediğim her şey o manalı kelimelerde gizlidir.
Bir kimse duygularını paylaşmak için zihninde bir ömür saklayabileceğini düşünürse hayatında en büyük yanlışlardan bir tanesinin içine düşer ve kaybolur gider.
Buna en büyük sebep olarak alzaymır hastalığını göstermek mümkündür.
Bu hastalık; insanın aklından her ne varsa silip süpürür, yaşamakta olduğu ömrünü nerede ise boş bir karton kutu haline getirir.
O yüzden diyorum ki hayatınızda sizi etkilediğini düşündüğünüz anılarınızı yazın ve hayatınıza mana veren güzelliklerin ışığınız olmasında yazı en büyük etken olsun.
Gün gelir sizin hatıralarınız yolunu kaybettiğini düşünen küçük bir çocuğun yolunu bulmasının da sebebi olur.
Aklınıza gelen önemli olduğuna inandığınız cümleleri not alarak size pusula olmasına engel olursanız etrafınızda sizlerin bilgi birikiminden yararlanmak isteyenleri de tecrübelerinizden mahrum bırakmış olursunuz.
Bilinmelidir ki yazının ne kadar önemli olduğu anlatılmaz, yaşanır sözünün doğruluğunu anlatan bir gerçektir.
Bizler yaşadığımız dünyayı yazılarımızla anlatmaz sadece sözde bırakırsak hem kendimize hem de sonra geleceğini bildiğimiz nesillere en büyük zararı vermiş oluruz.
Üsdadım, kaderdaşım, kıymetli yazarımız Cemil Meriç de yazının ne kadar büyük bir öneme sahip olduğunu bizlere kazandırmış olduğu kitapları ile anlatmaktadır.
Yazık ki insanların okumayı da yazmayı da önemsemediği ucu bucağı görünmeyen büyük bir boşluğun içerisinde oradan oraya savruluyoruz.
Düşünmüyoruz ki okumak ve yazmak hayatımızın vazgeçilmemesi icap eden iki büyük kavramıdır ,bahsedilen bu ikili insanoğlunun hayatının en önemli yerine koysun dediğimiz bilgi kaynaklarının kapılarını açan anahtarlarıdır.
Eğer hayatımızın değerlerini elinde tuttuğunu düşündüğümüz yazıya istenenin üzerinde kıymet vermez, yok olmasının önüne geçmezsek kayıplarımız kazancımızdan büyük olacaktır.
O yüzden diyorum ki her zaman bizim biz olmamızda rolü büyük olan yazıya sahip çıkalım, kalemi kağıttan ayırmayalım; yoksa cehalet denizinde rotasız bir gemi misali yolumuzu bulmamız kolay olmayacaktır.
Yazının önemini çevremizde yer bulan şahıslara anlatmazsak kendimizde bir arpa boyu yol almamız zorlaşır, boşa kürek çektiğimiz gerçeği de yüzümüze her zaman bir tokat gibi vurulur.
Onun için her zaman yazalım, kıymetli bilgileri bizlerden sonra gelen nesillere aktarılmasını sağlayalım, bizler yazıya gereken kıymeti vermezsek küçüklerimizden de aynı duyguya sahip olmalarını beklememiz bencillikten başka bir şey olmaz.

Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.

İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.

Yazarın deneme ana kümesinde bulunan diğer yazıları...
Kalplerinizi Hoşgörüsüzlüğe Mahkum Etmeyin
İradenizin Prangalanmasına Müsade Etmeyin
Kim Olduğunuzu Unutmayın
Hayatınız Çelişkilerden İbaret Olmasın
Rotanızı Öfkeniz Çizmesin
Asaleti Gösteriş Olarak Görmeyin
Hayatımızda Geç Kalmışlıklar Yaşanmasın
Kalplerde Kirlilik Yer Bulmasın
Emanete Hıyanet Etmeyin
Dostum Diyenlere Sırt Çevirmeyin

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
Mısralara Sığdıramadığım Yaşamak Bu [Şiir]
Sönmeyen Bir Işık Yak [Şiir]
Boş Ver Üzülme [Şiir]
Hayatımda Umutsuzluklar Son Bulsun [Şiir]
Yüreğinde Menfaatin Yeri Olmasın [Şiir]
Yaşamımda Haklı Mücadelem [Şiir]
İnsan Hayatı Şiirlere Mısradır [Şiir]
Dostum de Sahip Çık [Şiir]
Bütün Güzellikler Senin Olsun [Şiir]
Bir Şiir Yazdım [Şiir]

HUSEYİNABAD kimdir?

Kalp gözü açık bir şairim

Etkilendiği Yazarlar:
Yavuz Bahadıroğlu,Ahmet Günbay Yıldız,Cengiz Aytmatov,Mehmet Rauf...

yazardan son gelenler

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2025 | © HUSEYİNABAD, 2025
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.