..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bir gün karþýma biri çýkacak ve bana: "Herþey olmasý gerektiði gibi olmaktadýr, efendim" diyecektir. -A. Aðaoðlu, Yazsonu
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýnternet > Hüseyin Ýbiþ




2 Eylül 2024
Dostum Diyenlere Sýrt Çevirmeyin  
Hüseyin Ýbiþ
ben kaleme almýþ olduðum bu küçük ve bilgilendirme amaçlý yazýmda önemli bir konuya deðindim ve kýyaslamakla hiçbir zaman hiçbir yere varýlmayacaðýný aksine kýyasta bulunduklarý insaný büyük bir öfkeye kurban edeceklerini ve telafisiz bir kayba uðrayacaklarýný anlatmak istedim okuyanlara ve bütün insanlara.


:DD:

Kýyaslamak, insanlarýn karþýsýndaki þahsa karþý bir baþka kimseyi yanýnda yer bulandan daha üstün görmesi ve o kiþiyi yere göðe sýðdýramamasý anlamý taþýmaktadýr.
Ýnsanlar boþluða düþtüðü zaman tutmak istedikleri bir dost eli arar ;yalnýz kýyaslandýklarý için o tutmak istedikleri ele ulaþmak mümkün görülmemektedir.
Yazýk ki bizim toplumumuzda bu mevcut durum, hayatýmýzý olumsuz bir þekilde etkilemektedir.
Birtakým kimselere ne kadar uyarýlarda bulunmuþ olsak da bilgilendirmek için çaba göstermekte olduðumuz kardeþlerimizin bakar körlüðüne bir türlü engel olamýyoruz.
Bahsetmekte olduðum mevzuda ýsrarla biz yolumuza devam edeceðiz demekten çekinmiyor ,arkalarýnda kýrýk dökük kalplerle dolu bir enkaz yýðýný býrakýyorlar.
Bilinmelidir ki insanoðlu hayatýnda olumsuzluklara sebep olduðu bir diðer kiþinin nasýl bir durumda olduðunu umursamamaktadýr.
Bir de þu var; insanlar karþýlarýnda yer alan kimseleri bir baþkasýnýn olumlu yönleri ile kýyaslayarak yanýndaki þahsa iyilik yaptýðýný sanmaktadýr.
Ama düþünmüyor ki o þahýs kýyaslandýðý zaman aksi bir duruma gelecek, kýyaslamayý marifet sayan bir takým kendini bilmezler yüzünden elinde neyi var neyi yok kaybedecek, sonra bir ömür dikiþ tutturmasý imkansýz bir hal alacaktýr.
Bu konuyu neden sizlerle buluþturmak istediðimi soracak olursanýz ,kýyaslamaktan ve kýyaslanmaktan nefret ettiðimi anlatmak için kaleme alarak hayatýn kýyaslamalardan ibaret olmadýðýný göstermek istedim.
Saygýdeðer okurlarým, insanlarýn her daim bir baþkalarýna iyi taraflarýnýn gösterilmek istendiði bir dünyada yaþadýðýmýz aþikar.
O yüzden diyorum ki sevdiðiniz bir kimseyi diðeri ile kýyaslamadan önce karþýnýzdaki vatandaþýn kýrýlýp kýrýlmayacaðýný düþünün, ölçülü konuþma gayretinde olun bunun farkýna varmazsanýz telafisiz kayýplara neden olursunuz.
Ben kaleme aldýðým yazýlarýmda genellikle yaptýðým gözlemlerimi sizlerle buluþturmak için elimden gelen gayreti gösteriyor, faydalý bilgilerle sizlerin hayatýn gerçek yüzünü görmeniz için adýmlar atýyorum.
Diyeceksiniz ki bu adam da çokbilmiþ, ukalalýktan dem vuruyor; fakat anlatmak istediðim hiçbir þeyi ukalalýk olsun diye deðerli okurlarýma yazmýyorum.
Hayatýmda ben de birçok kýyaslamalara maruz kaldým, bahsetmekte olduðum kýyaslamalar yüzünden yaþamýma yön vereceðine inandýðým güzelliklerden oldum.
Bunda yakýnlarýmýn en büyük paya sahip olduðunu söylemekten çekinmeye gereksinim duymuyorum.
Ýstediðim her ne varsa acaba böyle olamaz mýyým bilincine kapýlýp gittim ve her neyim varsa avuçlarýmýn içinden bir sabun köpüðü gibi kayýp gitti.
Nedeni de beni ben olduðum için deðil de baþka birisi olmamý isteyen sevdiklerim sevdiðini sandýðým kimseler olmuþtur.
Deðerli okurlarým, sizlere þunu söylemekten beri durmuyorum, durmayacaðým da sevdiklerinizi her daim kendisi olduðu için sevin baþka bir kimse ile kýyaslayarak hayatlarýný bir mezara çevirmeyin.
Ýnanýn karþýnýzdaki þahýs, sizlerden alacaðý destekle baþarýya ulaþacak, rotasýný ona güvendiðinizi hissettirdiðiniz anda çizmeye baþlayacaktýr.
Ben her daim uðradýðým kayýplar yüzünden dibe vurdum, toparlamak hiçbir zaman kolay olmadý; çünkü arkamda sevdiklerimin durmasýný beklerken teker teker çekildiklerini fark ettim.
Her zaman þunun gibi olacaksýn, bu okudu þuraya yükseldi, sen ondan daha yüksek olacaksýn diyerek beni motive ettiklerini sandýlar ;fakat beni dipsiz bir kuyuya attýklarýnýn bilincinde olmadýlar.
O yüzden kýyaslanmak hayatýmýn en büyük karanlýðý oldu, benim dünyam körlüðüm yüzünden deðil hep birileri ile kýyaslandýðým için karardý.
Sizler için kaleme almakta olduðum bu yazýmda son bir þey daha söylemek istiyorum ,sevdiklerinizin yanýnda olmakta geç kalmayýn, boþ sözlerle kifayetsiz kelimelerle dünyasýnda parladýðýna inandýðý ýþýðýn sönmesine izin vermeyin.
Hayatta bir insanýn ayaklar altýna alýnmasýna müsaade etmek istemediði en önemli þeyi gururudur, onun için de kýyaslanmaktan bir ömür uzak kalmak istemektedir.
Kýyaslandýðýný hissettiði zaman bir þahýs insanlara karþý inancýný kaybetmekte karþýsýnda yer alanlara ise içten içe tarifi mümkün olmayan kasýrgayý andýran bir öfke beslemektedir.
Bunlarýn meydan bulmamasý için insanlarýn hiçbir zaman hayatlarýnda yer verdikleri bir diðer kiþiyi baþkasý ile kýyaslamaya yönelmemesi lazým gelmektedir.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýnternet kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sözlerinizin Aðýrlýðý Altýnda Ezilmeyin
Cehalet Önümüzde Engel Olmasýn

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kalplerde Kirlilik Yer Bulmasýn
Hayatýnýz Çeliþkilerden Ýbaret Olmasýn
Hayatýmýzda Geç Kalmýþlýklar Yaþanmasýn
Rotanýzý Öfkeniz Çizmesin
Haklý Mücadelemizde Kayýplarýmýz Olmasýn
Emanete Hýyanet Etmeyin
Kalplerinizi Nefret Rüzgarýna Býrakmayýn
Piþmanlýk Rüzgarýnda Savrulmayýn
Maneviyattan Yoksun Kalmayýn
Sadakatiniz Daim Olsun

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Boþ Ver Üzülme [Þiir]
Ýnsan Hayatý Þiirlere Mýsradýr [Þiir]
Yaþamýmda Haklý Mücadelem [Þiir]
Vataným Uðrunda Ölmek Ýçin Hazýrlandýðým [Þiir]
Meydan Verme [Þiir]
Yaþanan Her Þeyin Ýçindeyim [Þiir]
Zaman Ömürden Alýp Gidiyor [Þiir]
Dillerden Düþmeyen Bir Aþk Þarkýsýyýz [Þiir]
Gönüller Bir Olsun [Þiir]
Bir Þiir Yazdým [Þiir]


Hüseyin Ýbiþ kimdir?

Kalp gözü açýk bir þairim

Etkilendiði Yazarlar:
Yavuz Bahadýroðlu,Ahmet Günbay Yýldýz,Cengiz Aytmatov,Mehmet Rauf...


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Hüseyin Ýbiþ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.