..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Tanrý insaný yarattý, insan da sanat yapýtýný. -Oscar Wilde
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > Hüseyin Ýbiþ




9 Eylül 2024
Hayatýnýz Çeliþkilerden Ýbaret Olmasýn  
Hüseyin Ýbiþ
hayatta insanlarýn sözleri ile davranýþlarý arasýndaki tutarsýzlýklarý siz deðerli takipçilerime kaleme aldýðým bu yazýmda elimin yettiðince dilimin döndüðünce anlatma gayretine girdim diyorum ki siz siz olun hayatýnýzda çeliþkileri barýndýrmayýn


:DE:
Çeliþki, insanoðlunun hayatýnda söylemekte olduðu þeyler ve yapmakta olduðu iþleri ile alakalý bütün tutarsýzlýklar arasýndaki büyük uçuruma verilen addýr.
Bir kamyon misali bahsi geçen þarampole yuvarlanmak istemiyorsak, uymamýz gereken en önemli kurallarýn baþýnda gelen güvenilirliði elden býrakmamak gerekmektedir.
Güvenilirlik çeliþkisiz bir hayat yaþamamýzda en büyük paya sahip olacaktýr.
Aðzýmýzdan çýkan her sözümüzün hareketlerimizle uyum içinde olmamasý, bir ömür kaybetmemizde önemli bir rol oynamakta geç kalmayacaktýr.
Ýnsanoðlu hayatýnda önemli bir yere sahip olan güven duygusunu kaybetmekle dünyasýnýn olumsuz bir þekilde deðiþeceðinin bilincine varmazsa dönülmez yollara sürüklenerek yönünü bulmayý zorlaþtýrýr.
Yazýk ki insanlarýn aðýzlarýndan çýkan sözlerle hayata geçirmekte olduklarý eylemler farklýlýklar göstermekte, þekilde görüldüðü üzere birbiri ile uyum saðlamamaktadýr.
Konuþulan ile hayata geçirilmek istenen herhangi bir programda araya çeliþkiler girdiði anda bilinmelidir ki; yapýlmasý planlanan icraatýn yöneticilerine karþý telafisiz bir güvensizliðin meydan bulacaðý aþikar.
Bahsetmekte olduðum sonucun doðmamasý için iþimizin temellerini saðlam atýp üzerine ufacýk bir sarsýntýnýn bile yýkamayacaðý bir bina inþa etmemiz lazým gelmektedir.
Bizler hayatýmýzda çeliþkilerin meydan bulmasýna müsaade ettiðimiz müddetçe, kazanmanýn mümkün olmayacaðýný göz ardý etmememiz gerekmektedir.
Ayrýntýlara dikkat etmez, boþ verip geçersek bir arpa boyu yol alamaz, bir ömür olduðumuz yerde sayar, hayatýmýza yön vermek yerine kendimizi uçsuz bucaksýz bir boþluðun içinde buluruz.
Güvenilirliði elde tutmak istiyorsak dilimizin söylediðini hareketlerimizin boþa çýkarmasýna yahut tam tersi bir durumun geliþmesine izin vermememiz icap etmektedir.
Bizler kendimize yön veremezsek yani rotamýzý çeliþkilerin çizmesine engel olmazsak etrafýmýzda hiç kimsenin güven duyup iþ yapacaðý bir kimse olmamýz imkansýz bir hal alacaktýr.
Onun için diyorum ki hislerinizle hareket etmekten vazgeçin ,mantýðýnýzý kullanma yolunda yürüyerek çeliþkisiz bir yaþam sürme gayretinde bulunun.
Bunu neden söylediðime gelince insanoðlu genellikle duygularýnýn götürdüðü yere doðru yol almayý tercih etmektedir, bu yaptýðýnýn hayatýnda geriye dönülmez kayýplara mal olacaðýný aklýna getirmemektedir.
Ýnsanlarý çeliþkiler yüzünden en baþta yanlarýnda yer aldýðýna inandýklarý kimseleri karþýlarýnda görmeleri, yükte hafif fakat pahada aðýr kayýplara uðratmaktadýr.
Bunun sebebi ise plansýz, projesiz bir hayat sürmek istemeleri, attýklarý temellerin saðlamlýðýnýn test edilmemesidir.
Dilimizin söylediðini hareketlerimize, hareketlerimizle anlatmak istediklerimizi de dilimize yansýtmamýz bizim faydamýza olacaktýr.
Dünyamýzda boþluklarýn yer bulmasýna izin vermemiz hayatýmýzý çeliþkili davranýþlarýn yönlendirmesi anlamýna gelmektedir.
Bu da demek oluyor ki bizim biz olmamýzda büyük bir engel teþkil eden tutarsýzlýklarýn boyunduruðu altýndan çýkmamýz mümkün görülmemektedir.
Üzerinde yer bulduðumuz dünyada çeliþkilerin mutluluklarýmýza engel olmasýna, duygularýmýzý yönlendirmesine izin verilmemelidir.
Ben her daim güvenilirliðin önemine vurgu yapmakta kurmuþ olduðum bütün cümlelerimin boþ olmadýðýna dem vuruyorum.
Çünkü insanlar en büyük zararý yine içerisinde bulunduklarý çeliþkilerden kurtulmadýðý müddetçe kendilerine vermektedir, bunun da hayatýn göz önünde bulundurulmasý gereken bir gerçek olduðu fikri zihinlerde yer bulmalýdýr.
Duygular insana yanlýþ yapmakta öncüdür; fakat mantýk hayatýmýzýn yön bulmasýnda vazgeçilmez bir pusuladýr.
Bu pusulayý kullanmamýz icap ettiði gibi kullanýrsak hayatýmýzda çeliþkilerden hiçbir eser kalmayacaktýr.
Fakat tersi bir durum olduðu anda kalp karanlýðýný sonlandýran ýþýktan mahrum kalacaðýmýz akýllardan çýkarýlmamalýdýr.
Deðerli okurlarým ,bu yazýmý kaleme alýrken her daim insanlarýn tutarsýzlýklarýný göz önünde bulundurdum ve sizler için satýrlara dökmekte bir an olsun tereddüt etmedim.
Bilinmelidir ki çeliþki, insan yaþamýnýn dipsiz bir kuyu haline gelmesinde ve rotasýný kaybetmiþ bir kaptan olmamýzda hatýrý sayýlýr bir paya sahiptir.
Bunlarýn son bulmasý için içimizi kurt misali kemiren çeliþkilerin hayatýmýzdan sökülmesi için elimizden her ne geliyorsa fazlasýný yapmaktan bir an olsun vazgeçilmemelidir.            
         



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yaþam kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Emanete Hýyanet Etmeyin
Rotanýzý Öfkeniz Çizmesin
Maneviyattan Yoksun Kalmayýn
Yanlýþlarýmýz Yürüdüðümüz Yolda Rehberimiz Olmasýn
Kendinizle Yüzleþmekten Kaçmayýn
Engellere Yenilmeyelim
Ýmtihanlarýmýz Baþarýsýzlýkla Sonuçlanmasýn
Ýnsanlýðý Kinin Karanlýðýna Býrakmayýn
Özgüveninizden Mahrum Kalmayýn
Gözlerinizde Ýntikam Ateþi Yanmasýn

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Dostum Diyenlere Sýrt Çevirmeyin
Sözlerinizin Aðýrlýðý Altýnda Ezilmeyin
Piþmanlýk Rüzgarýnda Savrulmayýn
Kalplerde Kirlilik Yer Bulmasýn
Hayatýmýzda Geç Kalmýþlýklar Yaþanmasýn
Kalplerinizi Nefret Rüzgarýna Býrakmayýn
Haklý Mücadelemizde Kayýplarýmýz Olmasýn
Sadakatiniz Daim Olsun
Kalplerimiz Ýsyana Kapýlmasýn
Kararsýzlýklarýnýzla Korkularýnýzý Ayný Kefeye Koymayýn

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ýnsan Hayatý Þiirlere Mýsradýr [Þiir]
Yaþamýmda Haklý Mücadelem [Þiir]
Boþ Ver Üzülme [Þiir]
Vataným Uðrunda Ölmek Ýçin Hazýrlandýðým [Þiir]
Meydan Verme [Þiir]
Yaþanan Her Þeyin Ýçindeyim [Þiir]
Zaman Ömürden Alýp Gidiyor [Þiir]
Dillerden Düþmeyen Bir Aþk Þarkýsýyýz [Þiir]
Gönüller Bir Olsun [Þiir]
Bir Þiir Yazdým [Þiir]


Hüseyin Ýbiþ kimdir?

Kalp gözü açýk bir þairim

Etkilendiði Yazarlar:
Yavuz Bahadýroðlu,Ahmet Günbay Yýldýz,Cengiz Aytmatov,Mehmet Rauf...


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Hüseyin Ýbiþ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.