..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsan özgür doðar, ama her yaný zincire vurulmuþtur. -Rouesseau
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýstanbul > Hüseyin Ýbiþ




25 Aðustos 2024
Kalplerde Kirlilik Yer Bulmasýn  
Hüseyin Ýbiþ
bu yazýmda da siz deðerli okurlarýma kalp kirliliðinin hayatýmýzda büyük kayýplara sebep olduðunu ve elimizden varýmýzý yoðumuzu alan bu kirlilikten bir an önce arýnmamýz gerektiðini anlatmak istedim ve sizler için elimin yettiðince dilimin döndüðünce bir þeyler karaladým umarým sizlere faydalý olabilirim


:FE:

Temizlik, insanoðlunun hayatý boyunca hem maddi hem de manevi kirlilikten arýndýrýlmasý demektir.
Hayatýmýzý maneviyatýmýzdan yoksun býrakacaðýný bildiðimiz, yersiz düþüncelerin meþguliyetine teslim ettiðimiz anda tamiri imkansýz yýkýmlara uðrayacaðýmýz akýllarýn bir köþesinde yer etmelidir.
Ýlk önce önümüze inen cehalet perdesini kaldýrarak yolumuza ýþýk olacaðýný bildiðimiz ilim güneþinin dünyamýzdaki olumsuzluklarý kasýp kavurmasýna yardýmcý olunmalýdýr.
Fayda saðlamayacaðýný bildiðimiz her ne varsa uzak durmak, temizliðimiz açýsýndan atmamýzý gerektiren en önemli adýmlardan bir tanesi olacaktýr.
Yanlýþ yolda yürüdüðünü gördüðümüz, faydasýz boþ iþlerle uðraþan kimseleri uyarmak da bizim önemli görevlerimizden bir tanesi olmalýdýr.
Etrafýma bakýyorum, hayatýmýza mana veren güzellikleri keþfedebilmek için; fakat içinde boðulup gitmekte olduðumuz pislikler yüzünden bahsetmekte olduðum güzelliklerin görülmesi mümkün görülmemektedir.
Sözünü ettiðim pisliklerin hayatýmýzda yer almasýnda yine biz insanlarýn rolünün büyük olduðu hiçbir zaman akýllardan çýkarýlmamalýdýr.
Deðerli okurlarým, insanoðlu maddi kirlerinden su ve sabun sayesinde bir þekilde kurtulur ;fakat manevi kirlerinden ne su nede sabun kurtarabilir.
Önemli olan maddi kirlerimizden kurtulmak deðil, düþünülmelidir ki manevi kirlerinden kurtulamayan þahýslarýn bir ömür temizim diye övünmesi yersizdir.
Kafamýzý cehaletin kirliliðinden temizleyebilmek için ilmin bize bahþettiði zenginliklerden faydalanmamýz icap etmektedir.
Kafamýzý iþgal eden yosunlardan arýndýrabilirsek kalbimizi esir alan gereksiz meþguliyetlerden de bir þekilde kurtarmanýn mümkün olduðunu söyleyebiliriz.
Ben her daim yazýlarýmý kaleme alýrken mutlaka bir kitap yahut bir þairin sözünden etkilenir sonra da satýrlara dökmeye baþlarým.
Etkilendiðim kitaplar yahut þairlerin güzel sözleri etrafýmýza olumsuz bir açýdan bakmamamýz gerektiðini anlatan birer pusuladýr.
Bu yazýmda da sizlere temizliðin hayatýmýzda ne kadar büyük bir öneme sahip olduðunu anlatmak istiyorum.
Hayatýmýzda suyun olmadýðýný düþünürsek maddi temizliðin imkansýz olduðu fikrine kafamýzda yer vermek en basit örnektir.
Fakat yaþamýmýz boyunca yaptýðýmýz en kolay temizliðin maddi temizlik olduðu göz önünde bir gerçektir.
Bilinmelidir ki insan, hayatýnda manevi olarak kirlerinden kurtulursa o zaman kendisini gerçekten temizlenmiþ hissedecektir.
Etrafýnda yer alan kimseleri yalan yanlýþ ithamlarla kötüler, onlarý küçük düþürme çabasý ile hareket ederse iki yakasýnýn bir araya gelmeyeceði göz ardý edilmemelidir.
Aslýnda deðerli þairimiz Cemal Süreyya pencereniz kirli idi o yüzden gördüðünüz her insana çamur attýnýz, sözü ile siz deðerli okurlarýma anlatmak istediðim konuya büyük bir açýklýk getirmiþtir.
Bu güzel sözü söyleyerek bizlere uygun bir dille manevi temizliðin insan hayatýnda üstlenmiþ olduðu rolü anlatmak istemiþtir.
Gerçekten de insanoðlu birbirine çamur atmayý marifet saymaktan vazgeçemiyor, bir yýlan misali etrafýný zehirleyerek hayatýmýza mana veren güzelliklerin de yok edilmesinde en büyük paya sahip oluyor.
Bunlarýn hayatýmýzý iþgal etmesinde gösterilecek tek sebep, etrafýmýzý yanlýþ þekillendiren manasýz bakýþ açýlarýdýr.
Ders alýnmasý gerektiðini anlatmak istediðim bu olaylar geçmiþte de yaþanmýþ, günümüzde de hala boy göstermektedir.
Gözlemlediðim kadarý ile biz insanlar hayatýmýzda boþluklar yaratmakta olan kirliliklerin bir ömür kalplerimize kaybettirdiklerini görmezden gelmekte ýsrarcý olmaktan bir türlü vazgeçemiyoruz.
Bu vazgeçemeyiþlerimiz yüzünden telafisi mümkün olmayan kayýplara uðradýðýmýzýn da her daim akýllarda bulundurulmasý lazým gelmektedir.
Dedikoduyu dilimizden düþürmüyor, birilerinin kuyusunu kazmakla elimize bir þey geçeceði fikri ile yol yürümeye devam ediyoruz.
Unutmamamýz lazým gelen en önemli þey, insanoðlu atmakta olduðu hesapsýz adýmlar yüzünden pisliðin içinde boðulup gideceði bilincinde deðildir..
Düþünmüyoruz ki bizi dipsiz bir kuyuya çeken kirli yaþamýmýz yüzünden bir arpa boyu yol almamýz mümkün görülmemektedir.
Yapmamýz icap eden en önemli þeyin manevi temizlik bilincinin kafamýzda yer etmesi ve bu mantýkla önümüze kazýlan hendeklerin doldurulmasý gerektiði göz önünde bulundurulmalýdýr.
Kalplerin sadece kan pompalamaktan ibaret bir organ olduðuna kendimizi inandýrmaya devam ettiðimiz müddetçe manevi temizlikle iç içe olamayacaðýmýz aþikar.
Deðerli okurlarým, hiçbir zaman hayatýn su ve sabun ile yapýlan temizlikten ibaret fikrini kafanýzda barýndýrmayýn; çünkü içimizde yapýlmasý gereken temizliði bir kenara atarsak dönüþü olmayan büyük zararlarýn yaþamýmýzda yer etmesine sebep oluruz.
Yukarýda da sözünü etmiþtim; su sabun vücudumuzda yer eden kirleri temizler, içimizdeki pisliklerin atýlmasýnda hiçbir fayda saðlamaz.
Etrafýmýza bakmakta olduðumuz pencereyi her daim temiz tutarak kendimizden emin bir þekilde hayatýmýzý idame ettirmemiz gerçeðinden uzak kalýnmamalýdýr.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Hayatýnýz Çeliþkilerden Ýbaret Olmasýn
Hayatýmýzda Geç Kalmýþlýklar Yaþanmasýn
Rotanýzý Öfkeniz Çizmesin
Haklý Mücadelemizde Kayýplarýmýz Olmasýn
Dostum Diyenlere Sýrt Çevirmeyin
Emanete Hýyanet Etmeyin
Sözlerinizin Aðýrlýðý Altýnda Ezilmeyin
Kalplerinizi Nefret Rüzgarýna Býrakmayýn
Piþmanlýk Rüzgarýnda Savrulmayýn
Maneviyattan Yoksun Kalmayýn

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Boþ Ver Üzülme [Þiir]
Ýnsan Hayatý Þiirlere Mýsradýr [Þiir]
Yaþamýmda Haklý Mücadelem [Þiir]
Vataným Uðrunda Ölmek Ýçin Hazýrlandýðým [Þiir]
Meydan Verme [Þiir]
Yaþanan Her Þeyin Ýçindeyim [Þiir]
Zaman Ömürden Alýp Gidiyor [Þiir]
Dillerden Düþmeyen Bir Aþk Þarkýsýyýz [Þiir]
Gönüller Bir Olsun [Þiir]
Bir Þiir Yazdým [Þiir]


Hüseyin Ýbiþ kimdir?

Kalp gözü açýk bir þairim

Etkilendiði Yazarlar:
Yavuz Bahadýroðlu,Ahmet Günbay Yýldýz,Cengiz Aytmatov,Mehmet Rauf...


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Hüseyin Ýbiþ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.