..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Kurguyla gerçek arasındaki ayrım, kurgunun mantıklı olmak zorunda olması. -Tom Clancy
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

Arama Motoru

İzEdebiyat > Deneme > Sanat > Aysel AKSÜMER

9 Ocak 2025
Ferdi Tayfur'a Veda  
Aysel AKSÜMER
Bir gün gitsen bile hatıran yeter

:ABC:
2025'e yeni umutlarla girdiğimizin daha ikinci gününde tertemiz, çocuksu gülüşlü, kocaman yürekli, yanık sesli, müziğe iliklerine kadar sevdalı değerli sanatçımız Ferdi Tayfur'umuzu kaybettik.

O, müziğe ömrünün tamamını vermiş önemli bir isimdi. Her kuşaktan seveni olunca da sonsuzluğa yolcu edişimiz oldukça ağır oldu. Hüznümüz sığamadı bedenimize, taştı gözlerimizden sel olup aktı.

Kendisinin ölüme dair yaptığı bir konuşması vardı ve şöyle diyordu: "Pıt pıt" yani lambanın ışığı yandı ve bir gün de ışığı söndü. Bu kadar kısa ve öz. Şarkıları da böyleydi derin, duygulu, net, herkes tarafından anlaşılıp, her yüreğe su gibi akacak kadar basit.

O karmaşık bir insan asla değildi. Gizemli gitmedi. En yakın arkadaşıydı müziğini sevenler ve her sırrını çekinmeden paylaştı. O yüzden öldükten sonra hayatının film olarak çekilmesini de istemedi. Hatta "Şarkılarım için telif ücreti istemiyorum onları ben halkım için yararlansınlar diye yazdım" diyecek kadar da yüce gönüllüydü.

Bir uzun bir de kısa yolu vardır matematikte işlemlerin. En kestirme yol, en zihinde kalıcı olandır ve yıllar geçse de ezberinizdekiler hiç mi hiç unutulmaz. İşte Ferdi Tayfur'da gurbet, özlem, ayrılık, aşk, ölüm gibi insanı saran, sarsan, coşturan, bazen utandıran, haykırılan, çağlayan her duyguyu kalpten kalbe en kalıcı şekilde aktarmıştır. Her şarkısını baştan sona ezbere söyleyen seyircisiyle, dinleyiciyle müzik ve dünya kardeşliğinde bütünleşip tek yürek olmuş ender sanatçılarımızdan biridir.

Bazı insanların özel güçlerle, yeteneklerle dünyaya geldiklerine inanırım. Düşünsenize ne kadar çok güzel insan, başarılı isimler var yeryüzünde ama çok azı mıknatıs gibi çeker kendine ve farklı yaş, cinsiyet, kültür mozaiğindeki kitleleri biraraya gönüllü olarak getirir dirisinde, ölüsünde.

Çocuklar kendini seveni bilirler ya bence insanlar da elektrik aldıkları, içinde kıpırtı oluşturan sanatçıları bambaşka bir sevgiyle bağırlarına basıp zirveye taşırlar üstelik çıkarsız, koşulsuz.

Ferdi Tayfur, babasız ve imkansızlıklarla dolu yaşanmamış çocukluğunun üstüne müthiş bir başarı öyküsü inşa etmiştir. Sesiyle bir gün çok güzel yerlere geleceğine inanmış ve bunu gerçekleştirmek için de var gücüyle çalışmıştır.

Müzisyen, söz yazarı, besteci, şarkıcı, sinema sanatçısı, sunucu, yazar hepsinden öte mükemmel bir insan ve babadır.

Hani bir konserinde beni hiç unutmayın demiştin ya "Merak etme sen" asla unutmayacağız Arabesk Müziğinin kralı Ferdi Tayfur.

Yine sana ait sözlerle noktalamak istiyorum yazımı "Bir gün gitsen bile hatıran yeter".

Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.

İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.

Yazarın sanat kümesinde bulunan diğer yazıları...
Ajda Pekkan
Yıldızlarımız
Müzisyen Onur Şener'i Unutmayacağız

Yazarın deneme ana kümesinde bulunan diğer yazıları...
Dünya İyilik Günü
Dokunmak Dokunuyor
Bir Daha ki Sefere
Keşke
Taksiler Kan Kırmızısı
İnsan Profili
Yaralı Ben Ama Kan Yok
Fırça Günlüğüm
Nereden Başlasam?
Bakış Acısı

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
Hayat Bu Ölüm Bu [Şiir]
Global Yalnızlık [Şiir]
Deliksiz Suskunluk [Şiir]
Gelişi Güzel [Şiir]
Kırık Bir Aşk [Şiir]
Yürekten Dökülen Dostluk Tanesi [Şiir]
Doğaya Karışmak İstiyorum [Şiir]
İstanbul Düşü [Şiir]
Bohçadaki Sözler [Şiir]
Erik Ağaçları [Şiir]

Aysel AKSÜMER kimdir?

Halkla İlişkiler mezunuyum. Devlet memuru emeklisiyim. 2 evlat sahibiyim. Ankara'da yasiyorum. Bir Oyku Kadar Kisa Bir Roman Kadar Derin Hayatlar isimli oyku kitabinin yazariyim.

Etkilendiği Yazarlar:
Orhan Veli KANIK, Reşat Nuri GÜLTEKİN, Anton Çehov

yazardan son gelenler

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2025 | © Aysel AKSÜMER , 2025
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.