Doğallık sahip olunan değil, kazanılması gereken bir erdemdir.
-Cervantes |
|
||||||||||
|
Duygularımızın maaşsız hem patronu, hem de işçisiyiz. Okul yıllarımı hatırlıyorum da sert hocaların dersinde suspus olan sınıf, güleryüzlü, hassas, ince ruhlu hocaların dersinde nasıl da uğultulu, gürültülü olurdu. İyi niyetin suistimalini uygulamalı olarak yaşardık. Aynı konuyu iç dünyamıza getirmek istiyorum. Kendimize nasıl davranıyoruz acaba? Sert miyiz, yumuşak mıyız yanlışlarımızda. Acımasız mıyız, hoşgörülü müyüz? Kendimize torpil mi geçiyoruz yoksa nefret boyutunda cezalandırıyor muyuz? Bir de kendine aşıklar var narsist kıvamda. O kadar kalabalık ki düşüncelerimiz tenha bir köşede zihnimize iş bölümü yaptırmak, mantık süzgecinden geçirip duygularımıza yön vermek ekstra mesai istiyor. Derler ya kafamda kırk tilki dolaşıyor, hiç birinin kuyruğu da birbirine değmiyor. Bu aralar benim tilkiler fena halde birbiriyle kapışıyor. Anlayacağınız kuyruklar dolaştı, arap saçına döndü. Tatlı Cadı gibi burnumuzu oynatınca aklımızdan geçenler gerçeğe dönüş müyor, dönüşemez de. Ya da problemlerimize özel geliştirilmiş denklemler yok sonucu hep refaha, huzura ve mutluluğa ulaştıran. O zaman nerden başlasam? sorusunun cevabını nasıl vereceğiz? Gel de çık işin içinden. İnsana en çok zarar veren en yakınındaki oluyor o da çoğu zaman bizzat kendimiziz. No panik işler yürür, deyip biraz da akışına mı bırakmalı her şeyi ne dersiniz? Ben bu aralar öyle yapacağım sizi bilmem. Kolaylıklar diliyorum hepimize.
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Aysel AKSÜMER , 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |