..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Avukatlar da bir zamanlar çocuktular herhalde. -Charles Lamb
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

Arama Motoru

İzEdebiyat > Öykü > Deneysel > Arzu Menteşeoğlu

11 Temmuz 2003
Ölüm Güzel Şey  
Arzu Menteşeoğlu
Öldükten sonra cesedimin çürüyüşü, kurtlarla doluşu geliyor aklıma. 'Neden yaşıyorum?' diye düşünüyorum. Bir hiç olmak için mi? Neden çabalamalı, niye yiyip içmeli, kurda kuşa yem olmak için mi?" bunları söyledikten sonra duyulur duyulmaz bir sesle: "Yok

:BDDD:
                         ÖLÜM GÜZEL ŞEY

"Hiç ölümü düşündüğünüz oluyor mu?" diye sordu genç kız arkadaşlarına.

Birisi hafifçe irkildi ama şükür, kimsebunu fark etmedi. Diğeriyse çok şaşırmıştı. Niye ölümü düşünsündü ki?

"Niye düşüneyim?" dedi anlamaz gözlerle. "Aksine düşünmemeye çalışıyorum.

"Yani senin bazı geceler, karanlıkta öleceğini düşünüp, yorganın altında tir tir titrerken, sabaha kadar 'uyursam ölebilirim' diye gözünü bile kırpmadan yattığın olmadı mı hiç? Sonra da gecenin karanlığında görünen belirsiz şekillerdin, Azrail'den korkar gibi korkmadın mı hiç?"

Arkadaşının boğazından kahkaha ile inilti arasında garip bir ses yükseldi. Sonra hıçın bir tavırla;

"Hayır hiç olmadı.... Sana birşey söyleyeyim mi? Eğer ölümün gerçekliği bu kadar somut olmasaydı, bilim adamlarının deneyle isbatlayamadıkları şeyleri 'yok' saymalarıgibi, ölümü inkar ederdim. Belki o zaman biracık olsun rahatlardım. Derinden derine bilirdim, birgün benim de kapımı çalacağını. Olsun gene de ikar ederdim. 'Ölüm yok, yok, yok işte.' Senin gibi yatağımda titremiyorum ben. Dehşete düşüyorum. Tüm hücrelerimden bu korkunun maddeleşip aktığını hissediyorum.

Öldükten sonra cesedimin çürüyüşü, kurtlarla doluşu geliyor aklıma. 'Neden yaşıyorum?' diye düşünüyorum. Bir hiç olmak için mi? Neden çabalamalı, niye yiyip içmeli, kurda kuşa yem olmak için mi?" bunları söyledikten sonra duyulur duyulmaz bir sesle:

"Yok olmak için mi?" diye ekledi.

O ana kadar hiç konuşmamış olan:

"Allah'a inanıyor musun?" diye soracak oldu.

Beriki hemen dikleşip:

"Allah yok!" diye bastı çığlığı. "Bu sizin gibi korkakların uydurması, ölümün gerçekliğini yüklenemeyenlerin sonsuzlukta yaşamak palavrası..."

Ne diyebilirdi ki? Onlara söylese miydi? Onun da gözünü kırpmadan uykusuz geceler geçirdiğini, ama onunkinin ölümden korktuğu için olmadığını, bilakis, özlediğinden, karşılaşmak için beklediğini söylese miydi? İçinde büyüyen yakıp kavuran hasretin anca böyle son bulacağını bildiğini, o yüzden ölümü sevdiğini söylese miydi? Ölümün yokluğa geçiş olmadığını, bir düğün günü olduğunu söylesemiydi onlara?

Ne değişecekti ki? Sustu.

.Eleştiriler & Yorumlar

:: yazıda sanırım tezatlar var
Gönderen: selim / istanbul/türkiye
12 Kasım 2003
Cok güzel sözcükler kullanmışsınız ama snırım bunların yerlerimi yanlış galiba birisiölümün uydurulmuş safsata olduğunu iddia ediyor öldükten sonrasının mutlak yok oluş iddiası var fakat kavuşmak için ölümü istediğimi iddia ediyor ben buna anlam veremedim tema işleme güzel fakat tezat var zannındayım başarılar

Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.

İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.

Yazarın deneysel kümesinde bulunan diğer yazıları...
Özlem
Dön Mehmet
Labirent - Kayboldum! -
Gidelim Köyümüze Hüseyin!

Yazarın öykü ana kümesinde bulunan diğer yazıları...
Ölüden Mektup Var
Resme Hapsolan Adam
Gerçek Miydi? Rüya Sanmıştım
Melek İnsanlar
Hayran
Sadece Bir Gazete İlanı
Işık Adam
Video Mert
Yoksa Öldüm Mü?

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
Hayatın Anlamı [Şiir]
Günlük - 9 [Roman]
Günlük12 [Roman]
Günlük - 5 [Roman]
Günlük - 7 [Roman]
Zara'nın Dünyası [Roman]
Günlük - 6 [Roman]
Günlük 11 [Roman]
Günlük - 8 [Roman]
Günlük - 10 [Roman]

Arzu Menteşeoğlu kimdir?

YAŞADIKLARIMDAN ÖĞRENDİĞİM BİR ŞEY VAR Yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var: Yaşadın mı, yoğunluğuna yaşayacaksın bir şeyi Sevgilin bıtkın kalmalı öpülmekten Sen bitkin düşmelisin koklamaktan bir çiçeği İnsan saatlerce bakabilir gökyüzüne Denize saatlerce bakabilir, bir kuşa, bir çocuğa Yaşamak yeryüzünde, onunla karışmaktır Kopmaz kökler salmaktır oraya Kucakladın mı sımsıkı kucaklayacaksın arkadaşını Kavgaya tüm kaslarınla, gövdenle, tutkunla gireceksin Ve uzandın mı bir kez sımsıcak kumlara Bir kum tanesi gibi, bir yaprak gibi, bir taş gibi dinleneceksin İnsan bütün güzel müzikleri dinlemeli alabildiğine Hem de tüm benliği seslerle, ezgilerle dolarcasına İnsan balıklama dalmalı içine hayatın Bir kayadan zümrüt bir denize dalarcasına Uzak ülkeler çekmeli seni, tanımadığın insanlar Bütün kitapları okumak, bütün hayatları tanımak arzusuyla yanmalısın Değişmemelisin hiç bir şeyle bir bardak su içmenin mutluluğunu Fakat ne kadar sevinç varsa yaşamak özlemiyle dolmalısın Ve kederi de yaşamalısın, namusluca, bütün benliğinle Çünkü acılar da, sevincler gibi olgunlaştırır insanı Kanın karışmalı hayatın büyük dolaşımına Dolaşmalı damarlarında hayatın sonsuz taze kanı Yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var: Yaşadın mı büyük yaşayacaksın, ırmaklara, göğe, bütün evrene karışırcasına Çünkü ömür dediğimiz şey, hayata sunulmuş bir armağandır Ve hayat, sunulmuş bir armağandır insana ATAOL BEHRAMOGLU

Etkilendiği Yazarlar:
Dostoyevski,Orhan Pamuk

yazardan son gelenler

yazarın kütüphaneleri

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Arzu Menteşeoğlu, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.