..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ben bir öðretmen deðil, bir uyandýrýcýyým. -Robert Frost
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Aþk ve Romantizm > ERDEN ERKÝN




12 Ocak 2004
Bir Deniz Vardý  
ERDEN ERKÝN
Deniz, barýn aynasýnda uzun uzun kendisini seyretti. Sarýþýn baþýna, yemyeþil gözlerine, küçücük kalkýk burnuna baktý, yuvarlak omuzlarýna... ERDEN ERKÝN


:DCBIJ:
BÝR DENÝZ VARDI  
      
Deniz, barýn aynasýnda uzun uzun kendisini seyretti. Sarýþýn baþýna, yemyeþil gözlerine, küçücük kalkýk burnuna baktý, yuvarlak omuzlarýna...    
Barmenden bir viski daha istedi; bir yudum aldý, tekrar kendisini seyretmeye koyuldu aynadan.Alkolün etkisiyle baþý hafifçe dönüyordu. Alkole dayanýklýydý. Erkenden baþlar, çok geç saatlere kadar içerdi.

Saçlarýna takýldý gözleri, ipeksi, ýþýl ýþýldý. Az mý þampuan reklamlarýna çýkmýþtý, saçlarýnýn güzelliði sayesinde þampuan gündeme oturmuþ, çok tutmuþtu. Arada dizi filmlerde küçük rollerde oynuyordu. Asýl mesleði mankenlikti. Aranýlan, sevilen ve çok da tutulan bir mankendi. Mayo, bikini defilelerinin, iççamaþýrý reklamlarýnýn, güzel vücudu sayesinde, aranýlan yýldýzýydý. Star olmasa bile, ismi pek hafýzalarda kalmasa bile, yeþil gözlerini bir gören bir daha unutamýyordu onu. Ya o ipeksi, omuzlarýna dökülen sarý saçlarý, kuaför eli deðmeden doðal hali  bile ipeksi, ýþýl ýþýldý, dolgun, kendiliðinden sarý rengin birkaç tonuna bürünürdü.

Asýl yeþilin binbir tonu gözlerindeydi, gözlerini bir görenin onu bir daha unutmasý olanaksýzdý. Gözlerini çok iyi kullanýrdý. Önce erkeklerin gözlerinin ta içine bakar, bu bakýþ erkekleri iliklerine dek titretir, içlerine iþler, bir daha unutamazlardý.   Çantasýndan bir sigara çýkarýp yaktý. Dumanýný yukarýya doðru halkalar çýkararak yavaþça üfledi. Sevdiði bir oyundu bu. Viskisinden irice bir yudum daha aldý, tekrar aynadan kendisini izlemeye koyuldu.

Üniversite sýnavýný kazandýðý için Bursa'dan gelmiþti Ýzmir'e. Bursalý olmakla övünürdü hep, baba tarafý Ýzmirli olsa bile, o kendisini Bursalý görüyor, Bursa'yý ve Bursalýlar'ý çok seviyordu. Bursa, doðup büyüdüðü kentti, bütün hayatý, hatýralarý hep Bursa'daydý. Ya sevdiði, çocukluk aþký Erden þimdi ne yapýyordu, kimbilir kiminle nerelerdeydi?  Ýçini bir hüzün kapladý. Erden'in çocuksu gözleri, masum yüzü aklýna gelince içi burkuldu.



Bir onu sevmiþti gerçekten, bu kentin gece hayatýnda Deniz'i tanýmayan yoktu. Zengin playboylar onu elde edebilmek için ne dümenler çeviriyorlardý. Çoðuyla beraber oluyordu, ancak bu birliktelik yüzeyseldi, almak-vermek üzerine kurulmuþtu. Mutluluk, sadece almaktý, vermekti, türlü dümenler çevirerek çok þey bilmekti. Bu çevrede kalabilmesi buna baðlýydý. Gerçek anlamda bir Erden'i sevmiþti. Erden de üç yýl önce onun kaprislerine dayanamamýþ, Bursa'ya dönmüþtü. Severek ayrýlmýþlardý, gidiþ o gidiþ...Bir daha aramamýþtý Erden.Onun da hala kendisini sevdiðini, kimseyle evlenmediðini biliyor ve bundan tuhaf bir mutluluk duyuyordu. Ýsteyeni, çevresinde dolananý çoktu oysa, ancak Deniz kimseye yüz vermiyor, yüzeysel birliktelikler kuruyor; böylece çocukluk aþkýnýn hatýralarýna ihanet etmemiþ sayýyordu kendini. Böyle yapmaktan büyük bir keyif alarak huzur buluyordu.

Fakültenin ikinci sýnýfýnda baþtan çýkarmýþlardý Deniz'i. Öncelikle bir iki küçük defile, bir iki reklam filmi derken; ardýndan baba parasýyla yaþayan genç playboylar, gece hayatý, baþýný döndürmüþ, okulu býrakmýþtý. Bu hayatýn ta içine dalmýþtý, istese de çýkamýyordu. Öyle bir tutkuydu ki bu, erkeklerin en yakýþýklýsý, en zengini, en bakýmlýsý, en güçlüleri etrafýnda pervane oluyor, bir dediðini iki etmiyorlar; onlarýn sýnýrsýz güçlerinden yararlanýyor, açýlmaz kapýlarý açýyordu. Bu görkemli yaþamýn öyle bir cazibesi vardý ki, bu hayatý býrakýp Erden'e bile dönmek istemiyordu.

Þimdilerde otuzunu tamamlamýþ, çok güzel, olgun, gece hayatýnýn en ince detaylarýný dahi büyük bir ustalýkla bilen, piyasanýn kurdu bir kadýndý Deniz. Güçlü insanlarýn gücünden yararlanýyor, normal insanlarýn karþýsýna Hayber Kalesi gibi çýkan aþýlmaz kapýlarý aþýyordu. Dokunulmazlar sýnýfýnýn vazgeçilmez bir bireyiydi, bir telefonla  yaptýramayacaðý iþ yoktu.                    
Barmene dönerek : "Bir duble daha lütfen", dedi, barmenin uzattýðý viski bardaðýný aldý, düþünceli bir þekilde baktý, küçük bir yudum alarak barýn üstüne býraktý.

Ailesinden ayrý yaþýyordu, yanýnda kimi kimsesi yoktu. Koca dairede, hizmetçisini de saymazsak bir baþýna yaþýyordu. Aslýnda bu kalabalýkta, bu insan çokluðunda yalnýzdý, yapayalnýz...Bir gizinizi anlatamazdýnýz, bir sorununuzu paylaþamazdýnýz; herþey yüzeyseldi.

Hiçbir þey göründüðü gibi deðil, diye geçirdi içinden. Beklediði adam da gecikmiþ, caný sýkýlmýþtý.Sýkýlýyordu, artýk içini hüzün kaplýyordu; yoksa bu hayattan býkmýþ mýydý? Hayýr, hayýr, asla...Bu hayat olmasa yaþayamazdý.
"Erden'le olsam herþey baþka olurdu," diye mýrýldandý."Hayatým çok daha güzel olurdu."           
Barmen atýldý :
"Efendim?"              
"Sana demedim, mýrýldanýyordum."           
"Affedersiniz..."
Viski bardaðýnda kalan son içkiyi de bir dikiþte bitirdi. Nerede kalmýþtý bu adam? Bu gece de bunun kaprislerine katlanacaðým, diye düþündü.
Barýn aynasýndan, beklediði adamýn içeriye girdiðini gördü. Yüzünde zoraki bir gülümseme :
"Hoþgeldin sevgilim,"dedi,"nerede kaldýn?" 
"Fabrikada iþle ilgili bir sorun çýktý, hallettik sonunda..." dedi adam hesabý öderken. Deniz'e döndü :
"Hadi sevgilim, gidiyoruz, arkadaþlar bizi bekliyor."                               
Birlikte, yeni baþlayan bir geceye doðru gittiler...

ERDEN ERKÝN / BÝR DENÝZ VARDI



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Mazi Ýçimde Yaradýr
Gidenin Ardýndan...
Bir Gidiþ Gittin Ki…
Bayramýn Ýlk Günü...
Samanyolu
Gonca Gül
Bu Gece Yýlbaþý
Bir Aný
Tuhaf Bir Raslantý
Mankenler Dünyasý

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Seninle Aþkýmýz [Þiir]
Karanlýðýn Gözleri [Þiir]
Son Bölüm [Þiir]
Ýçimdeki Fýrtýna [Þiir]
Yalnýzlýk [Þiir]
Sen de Gittin Oldun El [Þiir]
Mutluluk Masallarý... [Þiir]
Armaðan [Þiir]
Sabah Saat Beþti [Þiir]
Doðanýn Deðiþen Dokusu [Þiir]


ERDEN ERKÝN kimdir?

Bilmiyorum þimdi kiminlesin, nerde? Eðer düþmeseydim ayrýlýklarla derde, seninle çok mutlu olurdum, olur olmaz her yerde. . . Ne olur gitme, kal! Bitmesin bu masal. . . ERDEN ERKÝN Uluslararasý Turizmci

Etkilendiði Yazarlar:
Aþk, martý kanadýnýn denize deðdiði andýr; yitirilen, kumsalda beklemekle geçirilen zamandýr. ERDEN ERKÝN


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © ERDEN ERKÝN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.