Bir kimse, neden oltasını, içinde tek bir balık olmadığını bildiği bir göle sarkıtır? -Adalet Ağaoğlu |
|
||||||||||
|
Yazı tabiki bir bütünlük içinde yazılmalı ve tabiki paragraflar arasında anlamı koparmayacak bağlar bulunmalı. Ama yazıyı kalıplara koymak ne kadar doğru, hem bu kalıplar içinde ola ola yazılarımız birbirinin tıpatıp aynı olmaya başlamaz mı? Bence yazı her şeyiyle canlıdır. Kalem vuruşlarınız kelimelere hayat verir. O zaman y aşayan, her şeyin değiştiğini düşünürsek, yazı da değişmek hakkına sahip değil midir? Yazının kaideleri de her gün değişemez mi? Mesela ben bana öğretilen “paragraf kanunları”na karşı çıksam yazım soluk mu kaybeder, yoksa benim bu isyanımdan farklı bir akım doğması ihtimali var mıdır? Bence bu ihtimal yeni olan her şey için büyük bir olasılık olarak çıkıyor karşımıza. O zaman yazıda yenilik çıkaranlara karşı daha müsamahalı davranmak lazımdır. Yeni kelimelerle yeni tatlar yakalamaya çalışan genç kalemlerin önünü kesmek belki de yeni bir edebi akımın yolunu kapatmak olacağından sert eleştirilerden sakınmak gerek bence.
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © BuZ_LaLe, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |