..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Kurguyla gerçek arasýndaki ayrým, kurgunun mantýklý olmak zorunda olmasý. -Tom Clancy
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yapýtlar > BuZ_LaLe




1 Mayýs 2005
Kendime Bile Yetmeyen Zamanlardan Kalanlar...  
BuZ_LaLe
Artýk otobüs köþelerinde veya vapurlarda yazýlýyor yazýlar...


:BFEJ:
     Daha 5 dk. önce geçirdiðim zamanla ilgili bir yazý tasarladým. Tüm cümleleriyle aklýmdan yazýyý yazdým hatta. Ama þu günlerde o kadar unutkan oldum ki defteri elime aldýðýmda aklýmda yazýdan eser kalmamýþtý. Gene sinir oldum kendime. Bu yüzden þimdi aklýma gelenleri yakalayabildiðim ölçüde yazýyorum. Aklýma ne geleceðini ve yazýnýn sonunu nereye baðlayacaðýmý ise bilmiyorum. Bugün gene kalemimin kuklasýyým anlaþýlan…
     Deminki taslaktan birkaç ayrýntý hatýrlýyorum. Hayallerimle ilgiliydi sanýrým. Çözdüðüm testten bunalmýþ gene kendime sataþmýþtým. Yaptýklarým Hacettepe için yeterli miydi? Ben bunu düþünürken bir ses geldi içimden:” Bunlarý düþüneceðine ders çalýþ!” devam ettim düþünmeye… Vakit kaybediyorum, hayatýmdan veriyorum gibi geliyor ya bu sene, bana
“Tamam!” diyorum, “madem düþünmeye heveslisin bu kadar, düþün ki bu sene çalýþmak zorunda deðilsin! O , yapacaðým, dediðin þeyleri yapabilecek miydin?” cevabý utanarak buluyorum: “sanýrým… hayýr!” O zaman..? Aslýnda neyin peþinde olduðumu da bilmiyorum. Bildiðim tek þey týp okumak ve yazý yazmak istediðim. Ama Hacettepe’nin yolu korkutuyor beni ve artýk tutunacak dayanak da pek kalmadý gibi. Kendimi kimseyle kýyaslamak istemiyorum, ama bizim okuldaki üst dönemler geliyor aklýma. “ee onlar kadar da mý olamayacaðým?!” diyorum kendime… Bizim okul ki her sene derece çýkarmýþ. Diðer üniversitelerden arkadaþlarým benim çýrpýnýþlarýma karþýlýk “biz nerelerden Ýstanbul’a geldik. Sen mi Ankara’ya gidemeyeceksin?!” diyorlar. Ýçimden doðrulamak geliyor ama tutuyorum kendimi, korkuyorum yine de… Hiçbir þey tatmin edici gelmiyor. Ýki öðretmenin kafa kafaya verip çözemediði soruyu (ki bir tanesinin öðretmenliðine saygým sonsuz) telefonda 2 sn.de çözmek bile… Daha ne mi istiyorum: 290 yapmayý! Gene içim sýkýldý, konuyu deðiþtireceðim...
     geçen gün okuduðum kitabý sonunda bitirdim. “Paulo Coelho/ Þeytan ve Genç Kadýn”. Yani “Piedra Irmaðýnýn Kýyýsýnda Oturdum Aðladým”, “Veronika Ölmek Ýstiyor” kitaplarýyla baþlayan serinin sonuncusu. Diziyi bilinçli olarak bitirmedim, ama bittikleri zaman memnun oldum. Özellikle son kitap ilginç. Zaten yazarýn stiline çok uygun gene… Okumaya karar verirseniz, sonunu söylemeyeyim. Ama benim kurduðum 100’lerce komplo teorisinin bileþimi bir sonuç çýktý. Yine de acaba daha çok kafa karýþtýran bir sonuç olabilir miydi, diye de düþündüm.
      Bu kadar çevresinde dolandýktan sonra kitabi anlatmaya baþlamalýyým herhalde… Ýyi ile Kötü’nün savaþýný anlatmýþ yazar. Yalnýz zaman zaman olay Melek ve Þeytan’dan taþmýþ. Ýnsan yapýsýnýn çarpýklýklarýný da almýþ içine. Yazar hepimizin içinde gizli olduðunu düþündüðü tellere dokunmaya çalýþmýþ. Zaten çabuk fikir deðiþtirdiðim bu dönemde etkileyici bir kitaptý. Her ne kadar beni alabora edecek kitaplardan uzak durmam söylense de –bu sene için- yine de bu kitapla kendi çapýmda düþünmelerde bulunabildim. Ýçinden çýkarýp saklamak istediðim bazý bölümleri elimde kaðýt kalem olmadan kitap okuduðum için kaçýrmýþ olduðumu anladýðýmda kýzdým kendime. Bu sefer yazarak tekrar okumayý da düþünüyorum.
     Farklý bir görüþ, okumak keyifli olabilir. Þimdilik… Ýyi günler…:)



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yapýtlar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
"Yazý"lý Kanunlar

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sabun Köpüðünde Yaþayanlara...
Sürpriz
Uykusuz Ruhlar Ay'a Döner
Çocuk Gözlerdeki Kocaman Dünya
Sessizlik Defterinden Notlar - III
Sessizlik Defterinden Notlar - I
Kelimeleri Görmek
Sessizlik Defterinden Notlar II
Sessizlik Defterinden Notlar IV
Bir Türk'ün Öz_elestirisi

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Kediler ve Suyun Hikayesi [Öykü]
Buz_kale ve Müzik [Öykü]
S (B) Ana Yazýlmýþlar Sokaðý... [Öykü]
Puzzle - U [Öykü]
Puzzle - P [Öykü]
Kan Lekesi [Öykü]
Kelebek ve Derin Bakisli [Öykü]
Kristalin Gözyaþlarý! [2] [Öykü]
Kristalin Gözyaþlarý! [1] [Öykü]
Güneþli Bir Günün Ardýndan [Öykü]


BuZ_LaLe kimdir?

" Yazar aðzýný kapamalýdýr ki,yazýsý kendisininkini açsýn. " F. Nietzsche Sustukça susasým geldi hayata. . Artýk daha az konuþuyorum. . Susmalar daha tanýdýk geliyor artýk galiba. .

Etkilendiði Yazarlar:
Zaman ilerledikçe beni etkileyenler deðiþecek. Bu yüzden hayranlýk duyduðum insanlarý yazarak sýnýr koymak istemem.


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © BuZ_LaLe, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.