..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Cumhuriyet fikir serbestliði taraftarýdýr. Samimi ve meþru olmak þartýyla her fikre saygý duyarýz. -Atatürk
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Aný > ERDEN ERKÝN




11 Þubat 2006
Eski Dostlar...  
ERDEN ERKÝN
Kumsala doðru ilerledim. Alacakaranlýkta þezlongun birine oturdum ve denizi seyretmeye baþladým. Deniz usulca kumsalý öpüyordu... ERDEN ERKÝN...


:BGIFI:
ESKÝ DOSTLAR...

Ölüdenizdeki üçüncü günümdeyim. Ýþlerim hafiflemiþ. Tatil köyündeki iþleri yoluna koydum. Genel merkeze internet yoluyla gerekli raporu gönderdim ve bir kaç gün tatil yapmaya karar verdim. Yalnýzdým. Yanýmda kimse yoktu. Ýþ için gelmiþtim.

Akþam üzeri duþtan sonra giyindim. Kumsala, bara indim. Bar, kumsalla büyük havuzun arasýnda, nefis bir yerdeydi. Çarþaf gibi deniz önünüzde, büyükçe havuz arkanýzda cývýl cývýl yabancý turstler barda eðleniyorlar. Barmen beni tanýdýðý için hemen barýn önündeki tabureyi iþaret etti. Geçip oturdum. Alkolsüz bir kokteyl ýsmarladým. Bir yandan kokteyli yudumlarken bir yandan da dans eden insanlarý seyrediyordum. Özellikle beyaz Ruslar çok güzeldi. Sanýrsýnýz boþ bir zamanýnda özene bezene yaratmýþ onlarý yaradan. Üstelik bu beyaz Ruslar sadece yüzmek ve dans etmek, içmek için yaratýlmýþtý sanki...


Bu danseden kalabalýðý seyrederken, uzaktaki masada oturan esmer bir adamýn bana el salladýðýný ve masada yanýnda oturan kadýna beni göstererek bir þeyler söylediðini gördüm. Tekrar bana doðru el salladý. Saðýmda ve solumdaki taburede oturan kadýnlara baktým, el sallayana bakmýyorlardý bile. Geriye bir tek ben kalýyordum, demek ki bana el sallýyordu ama ben bu adamý tanýmýyordum.


Az sonra adam masadan kalktý ve bana doðru gelmeye baþladý. Yanýma yaklaþtýðýnda bu adamý bir yerlerden tanýyordum ama nereden diye düþündüm, ancak çýkaramadým.
Gülerek yanýma sokuldu esmer adam, "Erden!" dedi elini uzatýrken. Uzanan eli sýktým sýkmasýna ve bir yerlerden bu adamý tanýdým tanýmasýna ancak kimdi, neyin nesiydi, nerede ve nasýl tanýþmýþtýk anýmsayamadým.



"Erden" dedi esmer adam, "ben Ýstanbul'dan Dodo! Tanýmadýn mý?"
" Dodo! Lütfen baðýþla, doðrusu tanýyamadým. Çok deðiþmiþsin! Gerçekten seni tanýyamadým." dedim.

" Ya sorma Erden. Çok kilo aldým, göbek yaptým, þiþmanladým, kötü görünüyorum deðil mi?" dedi.
"O kadar kötü deðil," dedim. "Sadece eski Dodo gitmiþ, yerine sanki baþka bir Dodo gelmiþ. Bu kilolarý çabuk vermelisin."

Birbirimizi bir süre süzdük. Dodo devamla, " Erden, umarým Deniz yüzünden bana kýrgýn deðilsin?"
"Ben kimseyle kýrgýn deðilim Dodo. Deniz'in de bekçisi deðilim. Hayat onun hayatý, dilediði gibi yaþar!"

" Galiba hala bana kýrgýnsýn. Bak, yemin ederim ki ben Deniz'e oyun oynamadým. Sadece onu ünlü ettim, karþýlýðýný da aldým. O benimle birlikteyken, beni de baþkasýyla aldattý. Ancak Erden, þuna inan, o sadece seni sevdi. Hadi Erden, bizim masaya gel de birlikte oturalým. Sonra yemek yeriz. Eski bir dostu görmek çok güzel, çok sevindim. Burada sýkýntýdan patladým. Gerçi masada oturan kadýn var ya, o yeni aþkým, Ýstanbul'dan birlikte geldik, ama yine de sýkýlýyorum Erden, hadi masamýza gel!"

Dodo, bir zamanlar Ýstanbul'da ünlü bir mankenlik ajansýnýn sahibiydi. Sonra bu iþleri býraktýðýný, çeþitli organizasyonlar düzenlediðini duydum. Bir arada bar açtýðýný duydum. Masaya geldiðimizde Dodo benimle yanýndaki kadýnla tanýþtýrdý.

"Bak güzelim," dedi, "bu gördüðün yakýþýklý çocuk bizim Erden. Sen tanýmazsýn ama bir süre mankenlik yaptý. Gelecek vadediyordu ancak birdenbire piyasadan çekildi. Sonra Bursa'da olduðunu duydum. Sahi Erden hala turizmcisin deðil mi? Arkadaþýn yok mu, burada yalnýz mýsýn?"

" Görevli geldim Dodo. Çalýþtýðým Fransýz firmasý adýna burayý denetliyorum. Anlayacaðýn iþ için buradayým," dedim.

" Ooo turizmciliðe devam ha! Güzel, çok güzel! Erden sen hep kimseye metelik vermezdin. Mankenlikte yükselmek için ötekiler neler neler yapardý, sen kimseyi umursamazdýn. Geçenlerde o eski arkadaþlarýn benim bardaydý. Biliyor musun ben þimdi bir bar açtým, yemekli danslý falan, çok da güzel çalýþýyor. Seni sordular bana. Onlarla görüþmüyor muþsun, öyle dediler. "

"Dodo, ben o hayattan çekileli çok oldu. Bana göre deðildi. Ailemin korkunç baskýsý vardý üzerimde. Býraktým. Sonra þunu unutma, ben asla jigololuk yapmadým. Ben hiçbir kadýný taciz etmedim, hep onlar bana geldi, ben bu tür iliþkilerden nefret ettim. Hiçbir iþ arkadaþýmla birliktelik yaþamadým. Bilirsin..."

" Bilmez miyim Erden. Hepsi seni severdi, sen metelik vermezdin. Zevk için yapýyordun bu iþleri, para için deðil. Amatörce..."
"Evet amatördüm, asla profesyonel olmadým."
" Ama hepsi seni podyuma çýkardý; bütün modacýlar seni podyuma çýkardý. Ýsteseydin çok yükselebilirdin."

Dodo'nun yanýndaki kadýn, "Aaa Erden manken miydi? diye sordu.
"Çok eskiden,"dedim," çok kýsa bir süre ve amatörce, doðru dürüst para bile almadým onlardan. O zamanlar bir kýz arkadaþým vardý, onun aracýlýðýyla, amatörce kýsa bir süre oldu. Baktým ki Ýstanbul ve Dodo gibi kurtlar beni yutacak, kaçtým Ýstanbul'dan..."
Dodo bir kahkaha attý. Yanýndaki kadýn, " Peki þimdi nerede yaþýyorsun?" diye sordu.
"Bütün tatil köylerinde, deniz olan her yerde, turizmin olduðu her yerde ben varým firmamý temsilen..."

Ýçkiler söylendi. Muhabbet koyulaþtý. Dodo'da laf çok. Oradan yemeðe geçtik. Dodo ýsrarla viski söyledi. Durmadan içiyorduk, bu ara çok sarhoþ olan Dodo üstüne yemeðini döktü. Üstünü deðiþmek için odasýna gitti. Dodo'nun sevgilisiyle yalnýz kaldým. Bir süre sessizlikten sonra bana , " Demek Dodo senin eski sevgilinle beraber olmuþ deðil mi?" dedi. "Evet," dedim," bir süre birlikte olmuþlar."

Elimi tuttu. "Sen çok hoþ, çok zevkli ve zarif birisin," dedi. "Ýstersen seninle beraber olabilirim, ne dersin, Dodo bunu fazlasýyla hak etti, deðil mi? Odana gidelim, Dodo'yu atlatalým mý?"

Elimi çektim. "Aranýzda bir aþk olmasa bile, ki yok, ben böyle þeylerden asla hoþlanmam, lütfen baðýþla, ben kalkýyorum. Dodo'ya selam söyle..."dedim. Garsona masadan hesap almamasýný tembihledim.

Kumsala doðru ilerledim. Alacakaranlýkta þezlongun birine oturdum ve denizi seyretmeye baþladým. Deniz usulca kumsalý öpüyordu...


ERDEN ERKÝN...
ESKÝ DOSTLAR...



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn aný kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bayramýn Ýlk Günü...
Bu Gece de Böyle Bitmiþti

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Mazi Ýçimde Yaradýr
Gidenin Ardýndan...
Bir Gidiþ Gittin Ki…
Samanyolu
Gonca Gül
Bu Gece Yýlbaþý
Bir Aný
Tuhaf Bir Raslantý
Mankenler Dünyasý
Aþkýn Hüzünlü Yüzü...

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Seninle Aþkýmýz [Þiir]
Karanlýðýn Gözleri [Þiir]
Son Bölüm [Þiir]
Ýçimdeki Fýrtýna [Þiir]
Yalnýzlýk [Þiir]
Sen de Gittin Oldun El [Þiir]
Mutluluk Masallarý... [Þiir]
Armaðan [Þiir]
Sabah Saat Beþti [Þiir]
Doðanýn Deðiþen Dokusu [Þiir]


ERDEN ERKÝN kimdir?

Bilmiyorum þimdi kiminlesin, nerde? Eðer düþmeseydim ayrýlýklarla derde, seninle çok mutlu olurdum, olur olmaz her yerde. . . Ne olur gitme, kal! Bitmesin bu masal. . . ERDEN ERKÝN Uluslararasý Turizmci

Etkilendiði Yazarlar:
Aþk, martý kanadýnýn denize deðdiði andýr; yitirilen, kumsalda beklemekle geçirilen zamandýr. ERDEN ERKÝN


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © ERDEN ERKÝN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.