Seviyorum, öyleyse varım. -Unamuno |
|
||||||||||
|
Hiç anla(t)madım... Bir mızıkam vardı, mızıklayan ; mızıkladıkça yaz yağmuru yağdıran. Ezilmişliğim yıkılmışlığımdaydı, sormadın hiç! Ezik yanımda yokluğun vardı. Yoksulluk kaynağıma giden yollarda takıldı peşime yok-oluş vagonlarım, yok oldum... Hiç anlamadım... kendimi bir başka bedende düşündüğümde “sen” olabileceğini her şeyin. Hayatım anlayamadıklarımda ansızın çoğaldı. Ama sen yoktun. Sen artık senliğinde de yoktun... Hiç anlatmadım değil mi? Gümüş güvercinlerin takla atarken yere düşercesine dalga geçmelerini... Hayattı, belki şaka kaldırmazdı. Ama hayat bile kendi içinde şaka yapmıyor muydu? Ya seni benden yağmursuz bir gün batımında aldığında –ki gözlerimde ki nemlilik neydi?.. Evet!... Mızıkam yok artık. O bile kendi içinde çare üretti. Şu an elimde tuttuğum kalem bir zamanlar yokluğunda ağlayan mızıkamdan başkası değil. Olama(z)dı. Zaten hiçbir kalem seni anlatmakta çaresizliğime bu kadar tercüman olamazdı... Hiç anlatmadım! Çünkü anlamayacağını düşündükçe elimde kalemleşen mızıkama yağmurlaştım... üstelik yağmursuz bir gün batımındaydı, her şeyim...
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © emre_onbey, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |