Dünyanın her tarafından öğretmenler insan topluluğunun en fedakâr ve muhterem unsurlarıdır. -Atatürk |
|
||||||||||
|
Bir gece,sıradan,durgun… Ayak izleri silinmiş sokak yabancıların,köşe başında bir adam Yalnız,mutsuz ve umutsuz. ELLERİNDE KAN… Yaşamayı ağır bir yük gibi üzerine almış yerde yılgın yatan bedeni,sokakların tüm kabuslarını bırakıp,benim ürkek ve sessiz adımlarımdan korkmuş,ben korkmuşum sıklaşmış adımlarım.Ve ardımda silik bir fısıldama -kaç bakalım… Çaresizliğin ardısıra gelen düşlerimizde, kendimize öğretemediğimiz mutlulukları başka hayatlardan çalma planı yaparken, kendimizi gömdüğümüz o yorgun ve kirli geçmişimiz çıkıyor karşımıza. En umursamaz tavrımızla geçip gidiyoruz yanından o bize bakıyor ve yine aynı kelime dökülüyor dudaklarından KAÇ BAKALIM … Tanımamazlıktan gelen kaçamak bakışlarımız gerçekleri alabildiğine inkar ediyor.Maskelerimizin yüzümüzde bıraktığı izleri hiç göremiyor isyankar yanı ruhumuzun. Gözlerimiz bir noktaya odaklanmış,gözlerimiz kör yürüyoruz… Zaman aldıklarını hiç hatırlatmıyor,verdikleri hep daha çok sanıyoruz kırılgan düşlerimizi sakladığımız kitaplar yakılıyor bir bir .Bedenimize sinen intikam büyüdükçe kazandığımız zafer için kahdeh kaldırıyoruz hiç anlaşamadığımız hayata kahkahalar yankılandıkça büyüyor gecenin kini.Gece uzuyor uzuyor… Sonra bedenimize ağır gelen pişmanlıklarımız aniden uyandırıyor içimizde uyuyan masum çocuğu.Çığlıkların arasında sürünen bir beden oluyor benliğimiz.Zaman yorgunluğuna aldırmadan o sorgu odasına çekiyor bizi,başımızda bir ışık,ellerimiz kan. Susuyoruz… Her an birazdaha artıyor işkence,o denli yanıyor ki umutlar,dumanında boğulmayı diliyoruz ,olmuyor.Acıyan yanlarımıza gülüyor umursamadığımız geçmiş,biz yere odaklamış gözlerimizle karanlığa doğru yol alıyoruz. VE SONRA KOCA BİR SESSİZLİK… Bir gece,sıradan,durgun… Ayak izleri silinmiş sokak yabancıların,köşe başında bir adam. Yalnız,mutsuz ve umutsuz. ELLERİNDE KAN… Yaşamayı ağır bir yük gibi üzerine almış yerde yılgın yatan bedeni,sokakların tüm kabuslarını bırakıp,benim ürkek ve sessiz adımlarımdan korkmuş,ben korkmuşum sıklaşmış adımlarım.Ve ardımda silik bir fısıldama -KAÇ BAKALIM.
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © SİNEM SEMERCİ, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |