"İçtenlik bütün dehanın kaynağıdır." -Boerne |
|
||||||||||
|
Davit Popenoe göre 2000 yılı verileri itibarıyla Amerika’daki toplam doğumun % 40’ı evlilik dışı doğumlarmış.Annelerin çocuklarını babalarından ayırdıkları,babaların bir kısmının da ortada hiçbir neden yokken eş ve çocuklarını terk ettikleri bildiriliyor aynı araştırmacı tarafından. Uzmanlarca, evlenmemiş babaya sahip olmanın bu çocuklar üzerinde boşanmış bir babadan daha kötü etkiler bıraktığı açıklanıyor. “Doner baba yada sperm babası” yeni moda Amerika’da. 40 dolardan başlayan fiyatlar 15000 dolara kadar yükselebiliyor. Bu baba sendromu Amerikan toplumunu öylesine derinden etkiliyor ki ABD eski başkanı Bill CLİNTON “ My Life” adlı kitabında “ Monika Lewinsky ile ilişkim korkunç bir ahlaki hataydı. Bu hatanın arkasındaki sorumlu kişi annemi ve kardeşimi her gün döven alkolik üvey babamdır.” Diyebiliyordu. Oldukça uzun bir konu, şimdilik kısaltarak aktardım. Bu yazımda yukarıdaki bilgilerle bir yere varma niyetim yok. Dünyaya yön verme niyetinde olanın arka bahçesindeki görünüm işte budur da demiyorum. Son günlerde ailesinin canına kast edebilmiş insanlarımızın gerçekliğini göz önünde bulundurarak, bu erezyon bize büsbütün yabancı bir konu diyebilmek isterdim maalesef. Ama şiddet, buhran,bunalım noluyoruz be kardeşim?! sorusunu ister istemez sorduruyor insana. A. Akdeniz
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Aydın akdeniz, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |