Sanat doğaya eklenmiş insandır. -Bacon |
|
||||||||||
|
Çok az insan gece denize girip de deniz suyunu elleriyle okşayarak oluşan yakamozlara tanık olmuştur. Balıkçıların gece çektiği küreğin etkisiyle yakamozlar oluştuğunu biliyordum. Gece denize bakarken birtakım hareketlerin etkisiyle oluşan yakamozları gözlemlemiştim ama hiç içlerinde olmak aklıma gelmemişti. Gece denize girmek ve komşu bir ülkenin adasına doğru açılıp yeni keşifler yapmak başlı başına bir çılgınlık. Üç çılgın bir araya gelirse üç misli çılgınlık yapmalı. Deniz de sırt üstü yatıp yıldızları seyretmeleri lazım tabi ki. Ve bir sandalın üzerine çıkıp ıslatmadan getirdikleri sigaraları tüttürürken canları bira istemesi lazım mesela. Sabaha kadar uzayan muhabbette güneş doğarken bira yudumlamak ayrı bir güzelliğe sahip. Ben normalde şarabı tercih ederim ama arkadaşlar biracı olunca mecburen uyum göstermek gerekiyor. Buradan güneşin doğuşunu seyretmek de muhteşem bir duygu, hele bu anı görmek için saatlerce beklemişseniz.
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Taner, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |