Sevmek bir başkasının yaşamını yaşamaktır. -Balzac |
|
||||||||||
|
Sen boğuldun Sevgi soğuldu gözlerinden Sonradan koyar insana bazen Nokta koyar aynalarda aramaya Kendini,hiçliğini ya da bittiğini Anlamayla geçer her saniye. Dirhem dirhem çoğalır kalp sancıları Bir de bakarsın unuturmuş Yanıbaşında duran ilkbaharı Sonra damlar gökyüzünden Biriktirdiğim gözyaşları. Saçları Dudakları Ya da karşılaştığı ilk sonbaharı Yaratır,acıtır,kanatır Mutsuzluğunun çektiği halayları Bu yüksek duran ağaçları Yakından görmek gölgesinde Hepsine dokunmak öylesine Gördüm ki Hepsi,cüceydi cüce! Yüreğimin kendini var ettiği, Anamın bu arlı toprakları. Senden geçememem bundandı Sergileyebildiğin namus çınarları Kökünden söküldü Sürüldü,temizliğinin tarlaları... II. Aslında yanımdayken bıraktığım Şimdi yokluğumda yanımdaydı Anamın yoksul,buruşuk ellerinde buldum Çocukluğumun pervasız tanımlamalarını Gösterdim kendimi unutmadığımı Ertelediğim gençliğim, Huysuz duygularımda,beni taşıdığı eyy kendim! Ruhumun çırılçıplak özgürlüğündeydi sevda türkülerim Tekrar gittim ve tekrar döndüm Oysa şimdi daha iyi gördüm O dev çınarların gölgesinde Yüz yıllık kökleriyle Namus çınarlarını Ve onları yalnız,tek başıma söktüm. III. Ona gördüğü renkler yetmiyor Dokunduğu kelebekler Ya da konduğu çiçekler Ruhu gem tutmuyor Ne verdiği sözler Ne yeminler Namus topraktan sökülüyor Doğan ana Doğuran ana Ağlayan ana. Dilleri yalan söylüyor Cennet ayaklar altında Gözlerdeki ışık mum olmuş Bir kadın daha ölüyor İyileşir zannedilen bu dünyada. Er ateş,kaygız kuzgun Namus denilen,iki dudak arasında! Ere yetmez,ere az,ere daha fazla Kadın zincirleri kırsada Köle,fahiş fiyatına. Doğan ana Doğuran ana Ağlayan yine ana! Kaygısız ayak sesleri Yeşeremeyen bu topraklarda! 24/25.02.2009 YETER ÖZHAL
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © YETER ÖZHAL, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |