"Bilmezlik ile ne hoştum; hayalimde ne güzellik, ne de aşk vardı." -Fuzuli, Leyla ile Mecnun |
|
||||||||||
|
ayrılığın kayalardan kopan o mavi sesince gözler ardında hatırlanan ve ağlanmayan ihtiyarın iç çekişleriyle kahvelerle içilen ağzı buruşuk pastalarda yarım bırakılan hasretlerin acı açlığıyla yıkanmış terke sevgili ve sıcak yaz kirazlarından da solgun dudaklardaki lekeleri koparalım çok yarınlardan hüzünle bağdaş kurmuş sevinç rüzsalarından keselim saçları savurgan ezgileri ve olmasın aramızda hiç o bitmeler sesleri.. azar azar kaybolmuş bir sesin yankıya çiğlenişi ve bir kış vaktinde bulutların arkasında gölgelenen Güneşin iri elleri üstümüze akıp yakan ne varsa öfkeden selden yana kendi çıplaklığına soysun bizi üstümüzde ne kaldıysa soygunlardan yana geceleri saralım ayrılıklara kararsın kollarımız hırsızı Güneşe çalan diyarlara.. Bir fotoğrafta asılı duran o hep aynı bakan gözlerin özledikçe koyulaşan maviliği ve ellerinin o hep çıplak sessizliği fotoğraf o ki ben değiştikçe değişebilen saçları savurgan hüzünlere benzeyen Ay kadar bütünün hep aynı oluşlarından gezelim pencereye yapışmış yaz bahçeleri sökülür gibi ağaçlarından sükunetin kirpikleri kadar azar azar salınır etekleri bir bahçeye benzeyen bir çocuk arsızlığının koparıp atalım hüznün ellerini geceye batırıp silelim acıları renkler ve kokuların olduğu o diri unutkanlıkların resmedildiği şimdinin hafızasına gömelim kirpiklerin gibi düşlerimde azar azar salınan o çocuk bahçelerini solgun teni kurumaya meyilli ve biçkisi rüzgar tılsımlı bir çiçeğin dalgın duruşu gibi kopuyorsa içimde özlemin dağınık hatıralara savrulur bende ektiklerin bir kız al topuklarından ezer o bileklerine hizalanmış yırtmaçlar gibi kesik hayatını herkes için yazılmış bir şiirin herkesten ayrı duruşu gibi aynıdır sürüsünden ayrılmış kanadın koparak yer yüzüne inişi ben tam da orada sadece duruyor iken bir ağaç hızıyla bakınıp bir kanadın önüme düşmesine dalıp bir şiirin gelişini kutluyorum içimde seni kuşanarak denizime dalıyor denizin gözleri yürüyor bedenleri su misali kapatıyor ayrılıkları dalıp gittiği yerde bir çocuk doğuyor yeniden beş yaşlarında bir keşfi tamamlamış gibi kulaklarını kapatıyor yaşlı bir kırlangıç her gün içinde gezinen dağların altın eteklerinden çiçekler topluyor düşlerine bir şiiri çekiyorum gözlerinden düşlerim bana kalsın diye gözlerini yazıyorum şiirler sözlüğüne.. herhangi bir kentte kurumaya bırakılmış öpüşler gibi dallarından geziyorum yaşadıkça köklerine dek ben uzanıyorum uzanıyorum bir iki havasında bulutlar düşüyor pencereme yağmur lekeleriyle bahçede fesleğen şiirleri gömülüyor toprağına ve yetişiyor dalları sen içimde gezindikçe şiirden kalp olmalara bir bardak süt kanadından anneler seslenirken batının o gri paspasına adım atmak için bir çocuk bir kırlangıç havasında duymuyor yalnızlığını ve çırpılıyor balkondan bir kilim kuşlar kendi havasında.. kemalde bir adam döker gözlerini kadının yanısıra yastığa baş koydukça aynılıkla döker kadın adamın dalgın kemalini.. hala sokakta iskemlede güneş yanığı bir ten yeşilini sarıya çözmüş bir unutkanlık ve zengin bir sefalet kendi modasını geç bir vakte ertelenmiş yitirmiş çocuklarını ve kadınını adamını duruyor durmaksızın saatlerce penceremde dolgun bir mavilik daldıkça dalıyorum özlemine ve kentleri çekiyorum gözlerinden ..yollarımı bize sürmeler hep bana kalsın diye...
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © iLkEsU, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |