..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Kürtaj sadece kendileri bir zamanlar doðmuþ insanlar tarafýndan savunuluyor. -Ronald Reagen
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Düþler > Adsýz




28 Kasým 2009
Küçük Not Büyük Hayal  
Adsýz
Yýllar önce küçük bir kâðýda, küçük hayallerini not ederek tek tek gökyüzüne iliþtirdi. Ýlk önce yýldýzlarla aydýnlattý, sonra yeþertsin diye aya haber saldý. Hayallerine ulaþmak için her gün, býkmadan usanmadan çakýl taþlarý topladý. Gece karanlýk çöktüðünde, çakýl taþlarýndan yýldýzlara doðru bir yol yaptý. Bu yola her baktýðýnda, içine ektiði ümitleri gördü. Her gece sabýrla tüm hayallerini yokladý. Bir süre sonra olgunlaþan hayalleri, bulutlara takýlarak su damlasý olarak düþmeye baþladý. Her düþen su damlasýnda, hemen etrafýný gülümseyen çocuklar sardý ve hepsi o an ellerindeki balonu gökyüzüne salarak avuçlarýný açýp beklemeye baþladý.


:BJJE:
Kasabaya gelince arabadan indi. Küçük derenin yanýndan kývrýlarak uzanan, patika yoldan yürümeye baþladý. Aðaçlarýn gölgelediði yolda ilerlerken çantasýný sýrtýna aldý, yapraklarýn arasýndan süzülen ýlýk rüzgâr sanki yüzünü okþuyordu. Bir sigara yaktý. Temiz havayý içine solurken, rahat olmanýn verdiði derin nefesi içine çekti. O an masum çocukluðu tebessüm halinde yüzüne yayýldý. Ellerini cebine soktu, arada bir taþlarý sektirerek ýslýk çalmaya baþladý. Sanki yýldýzlarý saklayan bulutlardan açýða çýkan bir þarkýya eþlik ediyordu. O an da duyduðu huzur yüzünde baþlayan çizgileri de yok ediyordu.

Yolun yarýsýna yaklaþmýþ, hatta saçlarý seyrekleþmiþti bile. Son yýllarda kilo almasýna neden olarak iþini görüyor, spor yamasýna raðmen bu kilolarý, bir türlü üzerinden atamýyordu.
Kumral yüzü, çok sýk gülümseyen ela gözleri vardý.
Çok uzun boylu sayýlmazdý ama sevdiði kadýnla yan yana geldiðinde uyumlu bir çift görüntüsü veriyorlardý.
Dante gibi yolun ortasýnda kalmadan, sevdiði kadýnla birlikte yaþamýna devam etmek istiyordu.
Yaþama iki kiþi ile devam etmek; aslýnda yaþama yeniden baþlamak anlamýna geliyordu.
Yalnýzlýðýn kemendinden artýk o da yavaþ yavaþ kurtulmaya baþlýyordu. Sinesinde sakladýðý sessizliði, gün geçtikçe açýða çýkarýyordu.


Yolun son kývrýmýný tamamlayýnca evine ulaþmýþ oldu. Küçük bir bahçe içinde küçük þirin, tek katlý bir ev. “Ýþte bizim evimiz” diye geçirdi içinden.

Bu küçük kasabada aldýðý bu evi, oturabilecek hale getirmek için, son aylarda bir hayli çaba sarf etmiþ, ama sonunda güzel, þirin bir hale sokmayý baþarmýþtý.

Her akþam bahçeden her giriþte, gül dalýna bir tomurcuk atýyordu. Ümitlerinin açtýðýný görmek onu mutlu çok ediyordu.

Bahçe kapýsýndan içeri girdi. Dut, kiraz ve elma aðacý olan küçük bir bahçe. Dut aðacýndan birkaç dut aldý yedi. Kiraz aðacý henüz küçüktü ama dallarda birkaç kiraz vardý. Minik bir toprak alana domates ve biber fidesi ekmiþ, etrafýný plastik kaplara ektiði, çiçek kutularý ile çevirmiþti. Domatesler olmaya baþlamýþ biberler de henüz çiçek açmýþtý. Eve giden yol teneke kutularýna ekilen çiçeklerle iþaretlenmiþ, kokusu bahçe çitine dolanan ýhlamur aðacýnýn kokusuna karýþmýþtý. Hanýmeli aðacýnýn altýna küçük çardak yapmýþtý. Akþamlarý çay içtiklerinde, hanýmeli kokusu ile çay kokusunu birlikte hissetmek istiyordu.

Dut aðacýnýn altýna küçük bir masa yanýna da iki sandalye koymuþtu. Kiraz aðacýnýn altýna küçük bir sedir koymuþ üzerine anneannesinin dokurken aþkýný anlattýðý, kilimi sermiþti.
Köþede, musluðuna hortum takýlmýþ küçük bir çeþme bulunuyordu.

Hava sýcaktý, yorulmuþ ve susamýþtý. Çeþmeyi açtý elini yüzünü yýkadý. Hortumu aldý, önce sebzeleri suladý sonra çiçekleri… Mis gibi toprak ve çiçek kokusu havaya yayýldý. Sedire uzandý. Sessizliði dinledi. Gökyüzüne iliþtirdiði hayallerine tek tek baktý, üzerine yenilerini ekledi.
Mevsimler, sadece yeþille deðil, kendisi ile de barýþýktý. Sakladýðý bütün hayallerini tek tek açýða çýkarmaya baþlamýþtý artýk. Çorak yüreðine ümitler ekmiþ ve hepsini yeþertmeyi baþarmýþtý. Hasat zamaný geldiðinde de ayný ümitle derleyecekti. Bunu açýkça görebiliyordu. Gülümsedi, sonra gözlerini kapadý.
Burasý iþyerine uzaktý ama bu bahçeye girdiði an bütün yorgunluða ve uzun yolu kat etmeye deðdiðini hissediyordu.

Az kaldý iþte. Sadece birkaç hafta sonra bu sessizliði bir ses bölmeye baþlayacaktý.
Aylardýr gerek yalnýz, gerek arkadaþlarý ile birlikte gelerek bu evi hem tamir etmiþ hem boya badanasýný, hem de gereken tadilatlarý en iyi þekilde yapmaya çalýþmýþtý. Ev, sonunda çok güzel tek katlý bir “ev” olmuþtu. Mobilyalar, beyaz eþyalar halýlar, ilk etapta gerekli olabilecek her þeyi almýþ evi dayayýp döþemiþti. Müstakbel eþinin getirdiði çeyiz de serilince evin havasý daha çok deðiþmiþti. Kapýdan içeri girildiðinde portmantodan baþlayarak her eþyanýn üzerinin dantelle süslenmesi evi baþka bir havaya sokmuþtu.
Burasý sadece bir ev deðil evden öte, kendisini bir aile babasý, eþini gönül yoldaþý yapacak bir mekândý. Ýki ruh birleþince gerçekleþmeye hazýr ümitler de açýða çýkmaya baþlýyordu iþte. Ýkisi birlikte bu eþikten geçtiðinde “biz” olmanýn farkýný anlayacaklardý. Her akþam eve geldiðinde huzura yaklaþan adýmlarý sayacaktý heyecanla. Ýçerden gelen ve mis gibi kokan yemeðe ulaþmak için elini yýkamayý bile unutacaktý. Her sabah uyandýðýnda, akþam eve dönerken gül dalýna attýðý tomurcuðun açtýðýný görecek ve gülümseyerek gökyüzüne bakacaktý.
Yaz akþamlarýnda bahçede oturup karpuz yiyerek serinlemeye çalýþýrken koþup oynayan çocuklarýna seslenecekti. Komþudan gelen, müziðe kulak vererek hep birlikte dinleyeceklerdi.
Uzun yýllar yalnýz yaþamanýn karþýlýðýný bu þekilde doyasýya yaþayacaktý.
Gözlerini açtýðýnda vakit bir hayli geç olmuþtu. Yerinden kalktý, içeri girdi, dantellerle süslenmiþ mutfaðý daðýtmamaya özen göstererek çay suyunu ocaða koydu. Önce etrafýný saran çocuklara sonra gökyüzünde uçan balonlara baktý ve gülümsedi.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kelimeler Biriktirdim Sana Ýlmek Ýlmek D/okuman Ýçin
Gülüþün Aklýmda Saklý Kaldý
Seni Hep Çok Çok Seveceðim...
Yalnýz Kalmak Ýstiyorum
Ne Bilmek Ýstersin Ey Yar?
Konuþma Vaktim Gelmiþ Hemen Yetiþmeliyim
Bir Þeyin Yerine Diðerini Koy (Ama) Mak
Sevgili Leyla
Kýþ Mevsimimide Sen Anlat Bana
Seni Yine Hep Çok Çok Seveceðim

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Seni Düþünürken [Þiir]
Aslýnda Aðlamayacaktým [Þiir]
Yanýlýyor Muyum? [Þiir]
[Þiir]
Sessizce Veda Son Bölüm [Öykü]
Sessizce Veda 8. Bölüm [Öykü]
Sessizce Veda 7. Bölüm [Öykü]
Sevgilicilik Oyunu [Öykü]
Sessizce Veda 6. Bölüm [Öykü]
Sessizce Veda 3. Bölüm [Öykü]


Adsýz kimdir?

Hiç bir özelliði olmayan, sýradan biriyim.

Etkilendiði Yazarlar:
Emile Zola, Beethoven, Mina Urgan, Necip Fazýl


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Adsýz, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.