"Sevgi bilmekten doğar." -Mevlana |
|
||||||||||
|
Gülümsüyorum Ardımda kalan çocukluğuma Özlüyorum Bir küçük halimle Küçük sokağımızda koşup Misketlerin gözünde gördüğüm Koca dünyamı… Artık ne ben çocuğum Ne de dünya büyük Zaman denen illet Alıp götürmüş bizi bizlikten Hüzünleniyorum Kaybettiğim eski dostluklara. Aldanıyorum Kum saati misali akıp giden zamana Bir Eylül ayı daha geçiyor sessizce Akrep ile yelkovan kavuşuyorlar Gece yarısında birbirlerine… Küçükken bedenimi saran masumiyet Kayboldu artık karanlığın gözünde Gülümsüyorum Üzerime düşen yağmur tanelerine. Elimde parelenen çizgilerde Bir yazı gibi sonsuzlaşmayı bekliyorum. Bu güzel havlarda kaybettiğim Çok sevdiğim çocukluğumla Yürüyorum ara sokaklara karışan Bir çift yaşlı gözle Kalbimde ölen umutla… Ve bir Eylül daha geçiyor Ne yüreğim yazı yaşadı Ne bir sevgilinin yüreğinde canlanabildim Ve bir yaşamı harcadığım yalan dünya da Önüme sıradağlar gibi sıralanan hüzünlere aldırmadan Alıyorum yolumu Kuytu sessizliklerde. Dalından düşen bir yaprakta Usulca esen Eylül rüzgarlarını Ruhumda, tenimde hissederek Yitiriyorum güzel günlerimi…
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Barış Ünlü, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |