"Sevgi bilmekten doğar." -Mevlana |
|
||||||||||
|
Bu gün atıldım fabrikadaki işimden Aldı birileri küçücük hayallerimi Son verdiler azıcık kalan ümitlerime Şehre yağan yağmurlarda Yitirdim umutlarımı Üzerime düşen yağmur tanelerine aldırmadan Yürüdüm kendi sessizliğimde Bakmadım ardımda kalan hüzünlere. Seher yeli misali esip esip durdu Üzerime acılarım. Kederlerim benimle dalga geçer oldular. Ağlayışlarımı duyuramadım Çok sevdiğim eşime ve çocuğa. Sustum kaldım bir şey yapamadan İşe gidiyormuşcasına çıktım her sabah Umutlarımı, hayallerimi benden çalan Şehrin sokaklarına... Ezip hakkımı alsa da birileri Tek bir kötü söz çıkmadı ağzımdan Mühürlenip kilit vurulmuştu sanki kaderim Kendi gözyaşlarımda boğulacakken Bir zenginin arabasının savurduğu sularda ıslandım Bağırıp haykırsam da ona Kazanan hep oydu Kaybedense hep bendim... Bıraktım zenginleri şaşalı evlerindeki Şaşalı partilere, Şaşalı havuz başı eğlencelerine... Onlar gülüp eğlense de Benim gibileri ne halde diye düşünmese de Ben perişan olmuş mutluluklarımda Sessizce dünya sahnesinde acılarımı oynuyordum Kimseye sesimi duyuramadan... Napalım dünyanın adaleti bu kadarmış Bazıları gülerken, Bazıları da ağlamak zorundaymış Yüreğime esen sert rüzgarlarda Buhar oluyor ağlayışlarım Karışıyor havaya... Birkaç şiire sığdırdığım hayatımla birlikte Bir garip fakirliğimle yürüyorum Kendi bildiğim yollarda... Cebimde kalan son parayla Geceleri içki masalarına meze olurken Gündüzleri de yürüdüğüm sokaklarda Mutluluklara susuyorum... Ve yüzümün kırışıklıklarında Gördüğüm kötü talihimle Bir daha göremeyeceğim mutlu Baharları, yazları özleyerek Karışıyorum evime giden Karanlık sokaklara. Gökyüzünde zenginlerin şaşalı hayatlarını görüyorum Tanrının biz gibi kullarını da görmesini dileyerek Bedenime usulca düşen yağmur taneleriyle Gidiyorum gecekondu mahallesindeki evime Kötü kaderimi yaşamaya devam etmeye...
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Barış Ünlü, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |