..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Olgunluğa erişmemiş şairler ödünç alır, olgunluğa erişenler çalar. -George Eliot
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

Arama Motoru

İzEdebiyat > Öykü > Bireysel > Sinan Yıldırım

18 Kasım 2010
Düşler Aleminde Bir Düşüm  
Sinan Yıldırım
Sorular sorma sende ferman veren padişahlar gibi bana çünkü ne ben o Sinan’ım nede sen o padişah. Bir nedeni var işte her şeyin. Bir düş bir gülüş, bir umut bin mutluluk.

:AHEB:
Çık gel artık saklandığın tozpembe bulutların arasından. Güneş açsın, yağmur dinsiz, toprak kurusun, çimenler yeşersin, çiçekler açsın artık ruhumda. Bedenimin neşesi gözlerimden okunsun, soranlara dilimden adın dökülsün. Küçücük mutluluklar yetmez oldu artık bana, huzur lazım artık bana. Belki bedenimin yaşıyla ruhumun yaşının arasındaki farktandır anormal isteklerim.

Nice umutsuzlukların ardından nice umutlar doğdu yeniden içimde. O kadar büyük bir alem ki düşlerimi kurarken umut ettiğim dünya ve içinde yok olanlarla birlikte var olanlar iç içe. Belki hayal beklide bir düş gerçekleşmesi imkansız. Ne olursa olsun ben yokkende vardı düşler alemi ve ben varkende var, ben yokkende olacak birilerinin düşünde.

Bir gün mimar Sinan’a bir buyrukla gidip orada bir cami yapılması söylenmiş ve vakit kaybetmeden gidip inşaata başlamış. Cami bitmiş sıra minareye gelmiş ve minarenin yarısını yapıp işçilere tatil vermiş. Gel zaman git zaman derken padişahın kulağına kadar gitmiş. Caminin minaresini yarım bırakıp kaçtı gitti diye. Padişah hiddetlenip hemen bir ferman çıkartıp hemen yanına çağırmış bizim Sinan’ı . Sinan acele ile padişahın huzuruna çıkınca padişah sormuş Sinan anlatmış nedenlerini tek tek neden yarım kaldığının minarenin. Padişah anlamış Sinan’a aferin demiş. Sinan derdini padişahın anlayacağı dilde anlatmamış olsaydı ne Sinan’da baş nede minarede taç olurdu. Sinan’nın cevabı basitti ama padişahın padişahlığını yüceltmişti. Ne demişti Sinan:
-     Hünkarım emrinizle dediğiniz yere adınıza yakışır bir cami yaptım. Lakin toprağı yumuşaktı. İstedim ki minaresi de cami gibi adınıza yakışır heybetli ve görkemli olsun. Adınız gibi uzun ömürlü olsun. Yarım bıraktım ki temeli otursun, sizin halkın gönlünde yerinizin oturduğu gibi, sağlamlaştığı gibi sağlamlaşsın ve nesiller boyunca ne eğilsin nede bükülsün, ne çöksün nede göçsün.

Sorular sorma sende ferman veren padişahlar gibi bana çünkü ne ben o Sinan’ım nede sen o padişah. Bir nedeni var işte her şeyin. Bir düş bir gülüş, bir umut bin mutluluk.

Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.

İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.

Yazarın bireysel kümesinde bulunan diğer yazıları...
Haticenin Kuzuları
Aşk Yağsa Üstüne Kaldırıp Bakmazsın Başını
Umutlar Bahar Gibidir Her Kıştan Sonra Mutlaka Gelen

Yazarın öykü ana kümesinde bulunan diğer yazıları...
Benim Öyküm
İki Rengin Hikayesi
Seyfi'nin Maceraları 1 (Yetiş Dayı)
Değmezdi Akacak Bir Damla Yaştaki Yas"a
Hoş Bulduk Hayat
Öpeyimde Geçsin yada Gülümse
Üç Kadın ve Ahmet
Ben Buldum Hoca
Fizik Ötesi Servisler
Kardan Adam Yaptırmayan Anneleri Protesto Ediyorum

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
Deli Elbisesi [Şiir]
Seninle Bir Ömür [Şiir]
Alışırsın Unutursun Hatırlarsın [Şiir]
İstanbul Olalım Sevgilim [Şiir]
Yaralarım Var Benim [Şiir]
Senli Benli Biz Olsak [Şiir]
Ateş Olur Yakarım [Şiir]
Nisanda Yağan Aşk [Şiir]
Aşk Sensin Derken Söylenen S E N [Şiir]
Sende Gel Benimle [Şiir]

Sinan Yıldırım kimdir?

Duymak istediklerinizi okuyunca mutlu olmazsınız. Peki hiç duymadıklarınıza ne dersiniz.

yazardan son gelenler

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Sinan Yıldırım, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.