..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Tanrı insanı yarattı, insan da sanat yapıtını. -Oscar Wilde
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katılımı
Yazar Kütüphaneleri



Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  


 


 

 




Arama Motoru

İzEdebiyat > Deneme > Doğa ve Dünya > Anıl YÜCEL




31 Aralık 2010
Dünya'yı Değiştirmek İstermisiniz?  
Dünya'yı Değiştirmek İsteyen Adam...

Anıl YÜCEL


Hayatınız boyunca hiç içinde yaşadığınız bu dünyayı değiştirmek isteyen bir insan olmayı istediniz mi? Büyük liderler, büyük insanlar gibi siz de bu dünya’yı kendinizce değiştirmeyi hiç düşünüp, hayal ettiniz mi?Olaya gerçekçi ve objektif bir açıdan yaklaştığımızda, bu dünya’yı aslınla kim değiştirmek istemez ki.


:AIDJ:
Hayatınız boyunca hiç içinde yaşadığınız bu dünyayı değiştirmek isteyen bir insan olmayı istediniz mi? Büyük liderler, büyük insanlar gibi siz de bu dünya’yı kendinizce değiştirmeyi hiç düşünüp, hayal ettiniz mi?Olaya gerçekçi ve objektif bir açıdan yaklaştığımızda, bu dünya’yı aslınla kim değiştirmek istemez ki.

Siz istermisiniz?

Muhtemelen pek çok insanın cevabı ”evet” olacaktır.

Bunu gündelik yaşamımızda insanların kişisel çabalarına bakarak da anlayabilmek mümkündür. Mağarada yaşayan atalarımızdan bize kalan ve belki de insanoğlunun bugünkü şeklini almasını ve insanoğlunu ayakta tutan bir içgüdüdür bu durum, belki de bir hastalık gibi ama herkes kendince bir şekilde dünyayı değiştirmeye çalışıyor, şüphesiz…

Clarence Darrow’un da dediği gibi; ‘’Yirmi yaşındaki bir insan, dünyayı değiştirmek ister. Yetmiş yaşına gelince, yine dünyayı değiştirmek ister, ama yapamayacağını bilir.’’

Bu bir nevi hiç sönmeyen umut gibidir, insanoğlu sürekli doğayı ve çevresini değiştirmeye çabalar…

Ancak dünya’yı değiştirmek istemek kadar önemli olan ve göz ardı edilen bir şey daha vardır aslınla; o da şüphesiz ki değişime ilk önce kendimizden başlamamız gerektiği bilincidir.

Yapıtlarıyla, fikirleriyle, düşünceleri ve eylemleriyle pek çok insan bu içgüdülerinin emrindedir, herkes bir şeyleri sınırsız bir biçimde değiştirmek ister ancak herkesin dünyası farklı olduğundan öncelikli olarak herkes kendi dünyasını değiştirebilir ve dolayısıyla değişim işine de önce kendinden başlayabilmelidir.

Tolstoy’un konuyla ilgili bir sözünde; ” herkes dünyayı değiştirmeye çalışıyor da, hiç kimse kendisini değiştirmeye çalışmıyor.” der. Ve oldukça’da haklıdır, değiştirmeye ilk önce kendimizden başlamak gerekli değil midir?

Tıpkı, ‘‘her ne arar isen kendinde ara” diyen Hacı Bektaş-ı Veli gibi…

İçinde yaşadığımız dünyamızı değiştirmek için önce kendimizi ve düşüncelerimizi değiştirebilmeliyiz, fikirlerimiz değiştiğinde kaderimizde değişir, biz değiştiğimiz çevremizdekilerde değişecektir ve bizler başkalarında görmek istediğiniz değişikliğin bizzat kendisi olduğunuz vakit bizim için dünyanın da değiştiğinin farkına varabiliriz…

İşte bu yüzden değişime önce kendimizden başlayalım. Çünkü Dünya’yı değiştirmek için önce dünyamızı değiştirmek gerekir.

Anıl YÜCEL
anilyucel@hotmail.com



Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.


 


İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.


Yazarın deneme ana kümesinde bulunan diğer yazıları...
Atatürk'e Özlem...
Çöplükte Geçen Bir Rüya...
Kurnazlık ve Zeka
Dokunma Keyfine İşsizliğin...

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
Engelleri Yok Edelim! [Eleştiri]
Ötekileştirme, Ötekileştiriciler ve Ötekileşenler... [Eleştiri]
Afrika Açlıktan Kırılırken... [Eleştiri]
Atatürk Döneminde Türkiye [Eleştiri]
Osmanlı Tarihinde Mehteran [Eleştiri]
Çağdaşlık ve Engelli Olmak! [Eleştiri]
Bir Moğol Hakanı Cengiz Han! [İnceleme]
Agamemnon Trajedisi ve Troia Savaşı [İnceleme]
Tolstoy'un Edebiyatı... [İnceleme]
Türkçe'nin Yozlaştırılması! [İnceleme]


Anıl YÜCEL kimdir?

Anıl Yücel Malatya/İstanbul, Turkey 19 kasım 1985 Ankara doğumluyum. . . Malatya İnönü üniversitesi mezunu. . . Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim İşletme bölümü 3. sınıf öğrencisi. . . Emlak Müşavirleri Derneği üyesi ve Emlak danışmanı. . . Siyaset ve dış politika, Edebiyat, Sanat, Felsefe, Tarih ve Ekonomi üzerine gazetelerde, dergilerde ve internette çeşitli makaleler. Siyasetle ile ilgili sunumlar, konuşmalar ve çalıştaylar. AB projeleri yapım ve uygulamaları, çağdaş yaşam adına çalışmalar. Engellilere yönelik çeşitli çalışmalar ve engelliler için hazırlanan "EngelSizce Dergisi" çıkartılmıştır.

Etkilendiği Yazarlar:
goethe, schiller, novalis, shakespeare, dostoyevski, kafka vs


yazardan son gelenler

 




| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Anıl YÜCEL, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.