..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Sanatçı, toplumda uzun çalışma ve çabalardan sonra alnında ışığı ilk duyan insandır. -Atatürk
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
İzEdebiyat - Kütüphaneler - LÂL

Kelebek - LÂL
Site İçi Arama:

- LÂL -

LÂL

Sadece Ben Sevdim Sevim (ELCiN ORHAN) Sevgi ve Aşk 

Sevdiğine iki gün uzak bir kelebek düşün, onun tek günlük ömründeki tek düşü ....ömrüm yeterse kalanı, yetmezse ömrüm yoluna.... işte öyle sevdim Sevim.

Yağmurun Getirdiği (Deniz Katre) Sevgi ve Aşk 

Yağmurun kimyasına dair bir hikaye bu.. Her hikayede aşkı arayan bunda da bulacak aradığını..Yok bulamadıysa eğer tatmamış henüz demektir, söylemek icab eder: Aşk.....

Beş Kere (Faik Murat Müftüler) Yüzleşme 

Hayat çorbası çatlaktan sızıyor ; soğuyor . Üzerinde bağlayan kaymak gibi kırışıyor tenimiz ve titriyor ellerimiz . Sonra biz dört ölümü fark etmeden ve hatta bazısını çoğu zaman isteyerek yaşarken birileri beşinciye ağlıyor bizim yerimize .

Sağlam Dur Yüreğim. (Coşkun ERDOĞAN) Özlem Şiirleri 

Kendine sarıl kalbim. Sıkı tut kendini. Üzerine sıçratma kuruntuları. Zaten giderek büyüyor gece...

Işığın Olmak İsterdim... (Serpil Başol) Düşler 

Dudağının kenarındaki alaycı kıvrım olmak isterdim. Yaşamla dalga geçen alaycı kıvrım. Öyle bir kıvrım ki yaşam sana dokunamasın, seni örseleyemesin senden korkusundan. Dudağının kıvrımındaki ışık olmak isterdim. Çabucak sende olmak için, ışık olmak iste

Ayazda Kalakalmıştık... (Serpil Başol) Yaşam 

Sokakta, yapayalnız kalmış, iki küçük kız gibi kalakaldık ayazda... Ne soranımız vardı, ne de sevenimiz... Başımızı sokacak bir yer bulamamıştık... Yersiz , yurtsuz, kimsesizdik...

Masal Bu Ya! (Serpil Başol) Sevgi ve Aşk 

Benim olmayan bir masal kahramanım vardı… Masaldaki gibi öperek uyandırsın istemiyordum! Tam tersi elleriyle gözlerimi kapatsın istiyordum. Gözlerimi kapatsın ve ona yaslanarak uyuyayım. Hem de öyle bir uyku olsun ki bu , sonsuza dek sürsün

Üstüne Vazife Olmayan İşlere Karışmak... (Kâmuran Esen) İtiraflar 

Üstüme vazife olmayan her işe karışırım.

Öldüğümü Farzettim (Kâmuran Esen) İtiraflar 

Saçlarım alnıma döküldü...........

Her Şiir Bir İntihardır Şairin Elinde... (Barış Kılıç) Yazarlar ve Şairler 

Her şiir bir intihardır şairin elinde. Suskunlaşır kelimeler. Yaşayan her varlık yaralanır satırlara dökülen her mısranın ucundaki acımasız hançerle.

Bahar Vakti (HASAN OKAY TUNCAY) Sevgi ve Aşk 

Zamanın cenderesinde bir anlık bahar vakti. O an, aşık olunan an.

Benim Hiç Sevgilim Olmadı (Kâmuran Esen) Toplum 

Biliyor musunuz, benim hiç sevgilim olmadı genç kızlık dönemimde. Büyüklerimin, öğretmenlerimin telkinleri, yanlış yönlendirmeleri yüzünden.....

Atatürk'e Mektup (Kâmuran Esen) Türkiye 

Sana “Sevgili Atatürk” diye hitabederken, bu hitabın uygun olup olmayacağını hiç düşünmedim. Bu mektubu günümüzün siyasilerinden birine yazıyor olsaydım, onlara “sevgili” diye hitabetme cesaretini gösteremezdim; he

Ben Değilim..! (Agathon) Düşler 

kimsesiz düşler yaşadım, paramparça yalnızlıklarımda ve sahipsiz gecelerde avuttum benliğimi, sırf sana inat sırf sensizliğe karşı...

Biraz Şiir Biraz Aşk (Oktay COŞAR) Düşler 

Göz yaşlarım birikseydi eğer bir yürek içinde,çoktan batmıştı ağırlığını taşıyamayıp suyun dibine…

Ben Yağmurda Hiç Dans Etmedim (pelin onay) Sevgi ve Aşk 

..Yolların sana gelirken kısaldığı ve senden giderken uzadığı akşamlarda dokunduk birbirimize. Maskelerimizi kapı girişlerinde bırakarak, seyircisiz ve alkışsız sahnelerde seviştik. Seviştik ve çoğaldık farketmeden.

Dokunamasamda sana (Birkan ASKAN) Düşler 

Daha ilk günden ısınmıştım sana,sanki gökyüzüm sen,yağmurlarım sendin,düşmeden içimdeki yalnızlığın kumsallarına.Denizleri senin için renklendirdim ben,bulutları senin için yakaladım. Sanki en ufak bir rüzgarda savrulacak gibi değildim uykusuzluklarına...

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yaratıcı Yazarlık | Akademika Kitabevi

| Katılım | Okur Üyeliği | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Sahne Arkası |

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Eser sahipleri, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin —kısa alıntı ve tanıtımlar dışında— herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.