..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
"İçtenlik bütün dehanın kaynağıdır." -Boerne
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
İzEdebiyat - Kütüphaneler - GECE MAVİSİ

Seyfi Çelikkaya - GECE MAVİSİ
Site İçi Arama:

- GECE MAVİSİ -

SEVGİYE AÇILYAN PENCERE

Başlığa Ne Hacet! (Gülgün Karaoğlu) Yaşam 

Duygular da öğütüle öğütüle helmelendi Kıvam tuttu nihayetinde Ruh özgürlüğüne ha desen kavuştu, Tanığıdır gözaltındaki torbalar, Uyurken akan ve kuruyan gözyaşları şahidindir!

Eşek Gibi Bir Aşktı Bu! (Gülgün Karaoğlu) Aşk ve Romantizm 

Sönüyor gözüm ah O ateşler, Kor iken de yakmadı desem yalan canımı, Şekerim hayat işte bu; Ne korları Ne közleri Aynı potada eritmedik mi?

Nisan Yağmuru... /... Olma (pelin onay) Aşk ve Romantizm 

..yoldan çıktım, sana düşüyorum / kurtarma beni

Yaşamam mı, Ölmemem mi Daha Tuhaf? (Serpil Başol) Yaşam 

Sobeleniyorum, saklanamadan, saklanmadan, saklanmaya gerek duymazken, sana. Sobeleniyorum sevgimle. Çıplak kalmak gibi bir şey mi bu? Bakmadan gördüğün bende ki ben mi?

Derin Hikayeler, Kısa Karşılaşmalar (eylül) İyileşme 

Küçük iken bana nasıl sımsıkı sarıldığını hatırlamaya çalıştım. Bir türlü hatırlayamamıştım öyle bir anı, ama mutlaka olmuştur diye fısıldıyordum içimden.

Televizyonunuzu Kapatmayı Unutmayın (GÖNÜL SEVİNÇ) Sinema ve Televizyon 

Zaman zaman bizlere unutturulmaya yok sayılmaya çalışılsa da ülkemizin gerçekleri… Türkiye'nin yakın tarihi bu kadar gerçekçi bu kadar yalın ve bu kadar anlaşılır bir şekilde aktarılmamıştı biz izleyicilere…

Neden Çekip Gider ki İnsan? (Feray Korkmaz) Yüzleşme 

Aklımızı esirgediğimiz gerçek yaşamın üzerinde, gömleğin kolundaki ikinci ütü izi gibi eğreti duruyoruz.

Alkış Çok Alkışlı Pandomima (Ayşe Keskin) Deneysel 

ey benim his nergisim ömrü dengim özde varlık sebebim İçten irise doluşan kaynak renk ela

Ruhsal Labirentimde Kayboluyorum (Feray Korkmaz) Post-Modernizm 

Hayat hortumlarının başladığı andır uzaklar ve daldığımız geçmişin mavi menekşeleri...

Gülmenin Irkı mı Var? (Feray Korkmaz) Toplum ve Birey 

Hadi Hindistan’dakilerin, reankarnasyon inançları var, peki bizim derdimiz ne ki, yalnızca bir kere gelebileceğimiz şu hayatta, doyumsuz hırslarımıza yenilip giderken, yanımıza kâr kalacak tebessümlerimizi herkesten saklıyoruz?

Sevgi Yaşamın Temeli / Dinlerin Doğayla Savaşı (bee_bee) Toplum ve Birey 

Sevgisiz yaşamın bir anlamı olamayacağından söz etmiyorum. Sevgisiz yaşamın var olamayacağından söz ediyorum...bee

Gözümdeki Yabancı... (Zeynep YABANCI) Düşler 

gerçek olmasını hiç istemediğim kadar çok istediğim..

Uzun Bir Sorudan - Lirik Bir Öyküye (Ayşe Keskin) Pastorel 

Şimdi bu sonsuz bahçenin içine birlikte girelim ,görelim neler yaşanılabilir.

Hadi Git (!) (Şule Aydemir) Bireysel 

Hastaydı babam. Çözümsüzdü. Ve kör bir bulmaca gibi çözülemeyecektik biz de.

Gerçek Güç Ne? (reyhan özaykan) 21. YÜZYIL 

kolay olan ölümdür zor olansa sevmek, işte dünyanın en büyük gerçek gücü!

Düşünmüyorum (Figen Yarar) Düşler 

Sağırlaşmış duygularımızla, görmediğimiz güzelliklerle, zamanı bir maratoncu adımlarıyla takip etmemizle, neler kaçırdığımızı fark ettim birden..

İnsan Ömrünün Uzaması - Kısalması Mümkün Mü? (Selcan) Yaşam 

İnsanların yaşama tarzına göre ömürler yaşanabileceği zamandan biraz daha fazla uzayıp kısalabilir mi?

Kaybetmiyorum, Kaybediyorsunuz... (Sihem Tachouli) Yüzleşme 

Kaybetmiyorum ,kaybediyorsunuz....Yaşayan benim,sizler ölüyorsunuz...

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yaratıcı Yazarlık | Akademika Kitabevi

| Katılım | Okur Üyeliği | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Sahne Arkası |

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Eser sahipleri, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin —kısa alıntı ve tanıtımlar dışında— herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.