..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
En bilge insanlar bile arasıra bir iki zırvadan hoşlanırlar. -Roald Dahl
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
İzEdebiyat - Kütüphaneler - Deneyebilir miyim?

nalan gök - Deneyebilir miyim?
Site İçi Arama:

- DENEYEBILIR MIYIM? -

Denemelerde kısa bir gezinti için.

Yüzünü de Silme Bırak Olduğu Gibi (Evren İÇENER) İlişkiler 

Güzel Yüze Dair...

Buhur Dağı ile Kınalı Ceylan'ın Masalı (İlke ERSOY) Destan 

"Gecedir; ayrı düşmüş sevgililerin elzemi hasretleri göğsünde emziren...Gecedir; tek yürekte iki taşkın nehir gibi coşan, ikiyi bir kılan, biri ikiye bölen sevdaların beşiği..."

Haritada Kaybolan Çocuklar (Bahadır ÖZBÜTÜN) Modern 

Her zamanki gibi üç dört dakika gecikmeyle sınıfa girdiğimde, sınıfta beni beklenmedik bir sessizlik karşıladı.

Şah Damarındaki Üç Beş Sarı Saç Teli (FUNDA BİLGİLİ) Sevgi ve Aşk 

Yastığında izi olmayacak başımın, dudakları dudaklarıma aç çocuk; senin ruhun duymadan yüreğine yaslandım ben. Dikkatle dinlersen duyacaksın o üç beş sarı saç telinin şahdamarına yaptığı basıncı... Sen dokunamamanın hırsında boğulurken bu gece, gecenin en ücra yerinde; ben sevişeceğim benimle senin yerine. Ten tene değmese de bu gece, yürek eriyecek tenin ateşinden daha tutkulu bir alemde.

Yeraltından Gelen Çığlık Sesleri (!) (Orhan TURAN) Fizik 

2005 yılının sonlarına doğru internet ortamında bir iddia herkesin tüylerini diken diken etmeye yetti. İddiaya göre, bir gurup Rus bilim adamı, fay hatlarının kırılma seslerini, yüksek duyarlıktaki kaydedicilerle kayıtlamak amacıyla sistemlerini yerin metrelerce altına yerleştirdiklerinde, beklemedikleri bir şeyle karşılaştılar. Yine iddiaya göre bu sesler cehennemden geliyordu. Araştırdım ve bilimsel olarak bunun mümkün olup olamayacağını inceledim.

Radyoaktif Olacaz Biz, Ateş Böcekleri Gibi Işıl Işıl Yancaz (seyfullah ÇALIŞKAN) Doğa ve Dünya 

Son olarak ben diyorum ki, "Hey güzel insanlar, yüreği sevgi dolu, sımsıcak insanlar. Uzatın ellerinizi. Size çok ihtiyacımız var. Bizi yalnız bırakmayın. Hiçbir yerde Nükleer Santral kurulmasın. Ne olur uzatın ellerinizi. Bizi sakın unutmayın.."

Özgürlüğün Damlaları (yasemin) Polisiye 

Macera, insana aşk, vatana ihaneti de içine alan, anadolu insanlarının yaşantılarından esinlenerek yazılmış, merakla okunacak bir yazı. Bağlanılan değerlere sahip olmaya çalışırken, varolanların kuralları mı, bağlanılanın büyüsü mü dengeleri altüst eder.

Derin Devletin Şifresini Çözen Cinayet (Alev Çukurkavaklı) Politik Roman 

Yakında yayınlanacak olan Bir Cinayet Masalı adlı kitabımın 1. tanıtım bölümü

Türklerle Başa Çıkılmaz (Y. Kemal Erener) Fantastik 

Mucizeler ülkesi de denilebilir... Ülkemizden bahsediyorum. Bana herhangi bir ülke gösterin ki, bizim sabredebildiklerimize katlanabilsin.

Hayatta En Çok Kime Güvenilir? (Hilal ÖZGÜL) Deneysel 

Daha çok yaralar alasın diye mi güvenilir insanlara?

Türkçe Cumhuriyeti (Ahmet Çaylar) Yaşam 

"Bana kusursuz bir dil verin, sana büyük bir millet yaratayım." G. W. Leibniz

Kent Düellosunu Kaybetmiş İki Yitik Kimliktik (Doğan Durgun) Sevgi ve Aşk 

herkes birgün hayatın tam ortasında kanar... hiç bir ağıt o kanamayı durduramaz, bir dostun sıcaklığından başka...

Hamamın Namusu (Can Macit) Politik Olaylar ve Görüşler 

Efendim, memleketin birinde namlı bir kulampara varmış.

Velad'la Mariya... (ömer akşahan) Anılar 

Yüksekova okullarını ziyaret ederken yaşadıklarımı sizlerle paylaşmak istedim bir an... Bilmem aranızdan kaç kişi bu coğrafyayı ve insanlarını tanıma fırsatı yakalamıştır? Ben uzun yıllar bunun özlemini duydum içimde.

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yaratıcı Yazarlık | Akademika Kitabevi

| Katılım | Okur Üyeliği | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Sahne Arkası |

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Eser sahipleri, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin —kısa alıntı ve tanıtımlar dışında— herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.