..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Düşgücü güzelliği, adaleti, mutluluğu yaratır. -Pascal
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
İzEdebiyat - Varsıllar ve Yoksullar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

Ağlamaz
Halife Bozbayir
Şiir > Bireysel

Kendini can sanıyor can canana gidecek Deryada susuz balık su olmasa nedecek Yürek uçurum başı ha düştü ha düşecek Kalem kağıda ağlar kağıt ona ağlamaz Yürekte sessiz çığlık duyan yoktur sesini Son demini yaşıyor kesiyor nefesini Tırnakları yırtacak göğsünde kafesini Kalem kağıda ağlar kağıt ona ağlamaz Bozbayır da uçuşan toz buluta karıştı Kılıç kınından çıkıp kalem ile yarıştı Ağaç idi özleri bir biriyle barıştı Kalem kağıda a

[DEVAMI]

Arama Motoru

• İzEdebiyat > Eleştiri > Varsıllar ve Yoksullar
 Ispanak  (Tayyibe Atay)

bıktım artık, yorgan-ayak hesabı yapmaktan beh!.
 Öfkeli Mektuplar - 24  (Veysel Menekşe)

Benim anarşistliğimin tanrıtanımaz nihilist avara kasnakçı eksistansiyalizmle hiçbir ilgisi yoktur. İnsan. Tanrıdan bağımsız nefes bile alamaz. Manyaklığın alemi yok.
 Fikirlerin Namusu  (Yûşa Irmak)

İster devlet, ister birey planında olsun “fikri namuslu” olmak önemli bir konu… Rahmetli Ali Fuad Başgil bu konunun üzerinde çok durmuştu. Herhangi bir meselede objektif olunabiliyorsa, o anlamlıdır yoksa objektifliğin dürüstlükle zerre kadar ilgisi kalamaz. Odağından çarpıtılmış bir bakış açısının, objektife zaten yanlış şeyleri yansıtacağını bilmek gerekir.
 Milli Piyango Milyonerleri  (Mudi Beya)

Durum böyle olunca vatandaş ne yapsın? Umut kapısı, lotarya! Bunlar arasında yer alan Yılbaşı Çekilişlerinde yaşananları izledikçe kendi kendime güleceğim gelir… Gülsem mi, ağlasam mi bilmiyorum. Yılbaşı öncesi günlerde Eminönü’ ndeki Nimet Abla gişelerinin önünde uzun kuyrukları hep görmüşüzdür… Gazeteciler sorar, orada bekleşenler arasından seçtiklerine: Para size çıkarsa neler yapacaksınız Gazetecilerin soru yönelttiği yurttaşlarımız neler söylüyor? Bir bakalım: “ Okul, hastane yaparım… ihtiyaç sahiplerine dağıttıktan sonra kalanını kendime harcarım… ” Bir başkası: “ Ev, araba alırım, çocuklara yardım ederim. Sonra huzur evi açarım, düşkünleri darda koymam, tamam mı?... ” Diğer birisi: “ Hele bir çıksın, fakir fukaraya dağıtırım, kalanını da kendime harcarım.” Aşağı yukarı verilen yanıtlar bu şekilde.
 Zorundalık  (Dilara Yiğit)

Bağnazlığı ele alarak birine tapmayı bilmezsiniz. Yaşamaya mecbur olmayı…
 Sıcak Eller Soğuk Ellere Uzansa...  (NUH KENİŞ)

Donduran soğuklarda ihtiyaç sahiplerine,sıcak bir el uzatsak diyorum.
 Hayat Ateş Üstünde Yol Almaktır - 4 -  (Emine Pişiren)

...Hırsız açık bırakılan balkon kapısından bir güzel giriş yapmış. Elindeki uyku spreyini yedi kişilik aileye sıkmış. Tabi herkes horul horul uyuklarken hırsız bir güzel evi kolaçan etmiş.
 Artık Gözlerim Organik Gülüşleri Arıyor… - 2 -  (Emine Pişiren)

Ve şimdilerde ben; ne zaman bir kalabalığa veya bir ortama girsem, hep özlediğim o yüzleri arıyorum. Hani, içinde riya olmayan, Yalansız ve doğal olan, Yüzlerimizi aydınlatacak olan, o organik gülüşleri arıyor gözlerim… Mona Lisa gülücüklerini değil…
 Artık Gözlerim Organik Gülüşleri Arıyor… - 1 -  (Emine Pişiren)

Bu paha biçilmez hazinemizi biz nasıl ve ne zaman yitirdik? Bunu hiç düşündük mü? Ve şimdilerde ben; ne zaman bir kalabalığa veya bir ortama girsem, hep özlediğim o yüzleri arıyorum. Hani, içinde riya olmayan, Yalansız ve doğal olan, Yüzlerimizi aydınlatacak olan, o organik gülüşleri arıyor gözlerim… Mona Lisa gülücüklerini değil…
10 
 Bomba...  (David Durak ARSLAN)

İşte defterime yansıyan, tahribatı yüksek bomba imalatı’nın planı;
11 
 Bir Kuşun İki Kanadındadır Yaşamak Dediğin!..  (Deniz Ak)

...Yaşamak dediğin bir kuşun iki kanadında!.. bir şeyi eksik tutarsan diğer yana terazi dengesi bozuluyor ....ama istediğin kadar mızıkçılık yap kadarin dediği oluyor ne güzel, iyi ki bize kalmıyor...Hayat ta Dünya denen mekan da güzel memleket arkadaşlar, kıymetlini bilelim vesselam!.. yoksa kader bize gülecek yine diyeyim!..
12 
 Şükre Dair  (Osman AKTAŞ)

Şükür çaresizliği yaşayan birini görerek "iyi ki bu durumda değilim" demek değil, o kişinin çaresizliğini giderecek çareyi bulup, hakka "benden istediğini yapmam için fırsat verdiğin için sana çok şükürler olsun" diyebilmektir.
13 
 Öpücük Paralar  (Tayyibe Atay)

...Dilim tutuluverdi nedense! Oysa hep hazır-cevap biri olarak bilirdim ben kendimi...Demek değilmişim!
14 
 Yaratan Yaşlılar Kitaplar ve Çocuklar!..  (Semra Arslan)

..Dante demişken ve Cahit Sıtkı Tarancı o güzel mısralarda birlikte gezinelim, tefekküre oturalım, ölüp ölüp dirilelim!.. dile gelelim zaman makan dil din ırk mekan bilmeden!.. belki biraz şiir iyi gelir bize ne bileyim!.. “
15 
 Ormancı ve 2 Kardeşin Öldürülmesi Olayı...  (Nazmi Metin)

Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde orman bekçisi tarafından öldürülen 2 işsiz ve yoksul roman yurttaşımızla ilgili yazılan eleştiri yazısı
16 
 Okyanus Balığıyla Röportaj  (Ersen Yoldaç)

Burası Tanzanya deyip geçmek çok kolaydı belki; ya da mühim büyüklerimizin yaptıkları gibi "şiddetle" kınamak şiddeti. "Uğurlar olsun," diyerek gönderdiğimiz gözlüklü amcayı dün gibi hatırlarım. Çocuktum.. Yıllar geçti, büyüdüm ama yine de anlayamadım bir türlü: Bir kalem- hem de yazan bir kalem.. Hatta yazdığı için bir kalem.. Neden?
17 
 Osman Baydemir  (osman demircan)

Benim adım Osman Demircan... Keşke adım Osman Baydemir olsaydı. Bu ülkede hayatım daha kolay olurdu. Adam kalkmış özerklik istiyor. Adam kendini konuşuyor. Ben susuyorum. Çünkü ben 657 'ye tabiyim. Osman Baydemir ise PKK'ya bağlı. Onun bağı ipekten ilmik, benimkisi ise çelikten zincir. Neden dudaklarım ikiye ayrıldığında ben bölücü oluyorum da, Osman Baydemir bangır bangır bağırdığında hiçbir şey olmuyor. Ağlamak istiyorum hiç ağlayamayanlar adına. Ağlamak istiyorum şehit Osman'lar adına...
18 
 Eşsiz Giz  (LaraAçanba)

Elmayı ısıranlardan değil...
19 
 İsyanım…  (Şevket Başıbüyük)

Memleketin insanı bilmelidir ki, bu güne kadar çoğu hususlarda yanlış bilgilendirildikleri gibi… “Kader” konusundan da yanlış bilgilendirilmişlerdir. Sırf teselli mahiyetinden midir, nedir bilinmez; hep kötü şeylerle karşılaştığında/musibetlere duçar olduğunda “kaderim böyle ne yayabilirim” der, memleketimin insanları… Ben de diyorum ki; “kaderim böyle ne yapabilirim” dedirten zihniyet bizi kandırmıştır. Şimdi diyeceksiniz ki; “isyan” mı? Evet, isyan! Pısırıkça yaşamaktansa!... Kaderimiz olmadığı halde “kaderimdir” diye yıllardır bizlere yutturulan kadere isyan ediyorum…
20 
 O'na Mektuplar 26  (Veysel Menekşe)

Gece seninledir daima. Böyle yaşarsan bir ömür boyu... Biteviye..Sürgit...O’nunla.. Buna İnan.! Bütün Ruhunla

son eklenenler
Ispanak
Tayyibe Atay
Eleştiri > Varsıllar ve Yoksullar
Fikirlerin Namusu
Yûşa Irmak
Şükre Dair
Osman AKTAŞ
Milli Piyango Milyonerleri
Mudi Beya
Yaratan Yaşlılar Kitaplar ve Çocuklar!..
Semra Arslan
Bomba...
David Durak ARSLAN
Eşsiz Giz
LaraAçanba
Hayat Ateş Üstünde Yol Almaktır - 4 -
Emine Pişiren
Zorundalık
Dilara Yiğit
Osman Baydemir
osman demircan
Halk Düşmanları
Hulki Can Duru
Öfkeli Mektuplar - 24
Veysel Menekşe
O'na Mektuplar 26
Veysel Menekşe
İsyanım…
Şevket Başıbüyük
Sıcak Eller Soğuk Ellere Uzansa...
NUH KENİŞ
Okyanus Balığıyla Röportaj
Ersen Yoldaç

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © , 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.