..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Yaşamdan korkmayın çocuklar. İyi, doğru bir şey yaptınız mı yaşam öyle güzel ki. - Dostoyevski
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
İzEdebiyat - Yazar Portresi - Osman AKTAŞ
Osman AKTAŞ - Sanal Şiirler,Öyküler
Site İçi Arama:

Ana Sayfa
  İrade ve Kudret (Osman AKTAŞ) 27 Eylül 2024 Dinler, İnançlar ve Ateizm 

İnsan hiç bilmediği bir yolda yürürken karşılaştıkları, kendisini ya mazlum, ya zalim olmaya zorluyor. Bu oluşumda fıtratı da önemli bir yere sahip.

İslam ve Rejim (Osman AKTAŞ) 27 Eylül 2024 Dinler, İnançlar ve Ateizm 

İslam ve rejim çetrefilli ve uzun tartışma gerektiren bir konu. Konuyu peygamberin ölümüyle başlamak sanırım daha isabetli olacak.

Sefiller ve Sefilliğe Kefiller (Osman AKTAŞ) 5 Ekim 2024 Politik Olaylar ve Görüşler 

Kanun çıkaracak olan bir mecliste uyuşturucu trafiğini araştırma komisyonu kurulması teklif ediliyor ve kendi deyişleriyle "cumhur ittifakı" tarafından reddediliyor. Ben aslında mevcut muhalefetin (ne kadar muhalif olduğunun da tartışılması gerektiğini düşünüyorum) nasıl "Uyuşturucu trafiği araştırılsın" diye bir teklif verdiğini de anlamakta güçlük çekiyorum.

10 Kasım (Osman AKTAŞ) 10 Kasım 2024 Politik Olaylar ve Görüşler 

İlk kez 1974 Kasım'da öğrendim 10 Kasım'ı. İlk kez şiiri tanıdım ve şiir okudum o gün. Hayatımda yaşadığım birkaç büyük heyecandan ilkiydi o gün.

Kanlı Temmuz (Osman AKTAŞ) 4 Temmuz 2024 Unutulamayan Dönemler 

Kan var, yangın var, kin var bugün. Ve her gün Madımak yanıyor 2 Temmuz 93 yılından bu yana.

Yusuf Kuyusu Ya da Milli Eğitim (Osman AKTAŞ) 8 Mayıs 2024 Politik Olaylar ve Görüşler 

Milli Eğitim Bakanlığı hükümet politikası olarak benimsediği eğitim çalışanlarını itibarsızlaştırma çabaları medya namussuzluğuyla birleşince, şimdi yaşanan öldürme olayları da artık meşrulaşmaya başladı. Yarın hükümet ya da bakanlık yetkililerinden biri çıkıp da "öğretmen şunu yapmasaydı, öldürülmezdi" derse şaşırmayın. Çünkü bu günün yöneticileri gözünde öğretmen artık halk ve öğrenci düşmanı.

Sosyal Medyada ve Tanıtım Panolarında Dilencilik (Osman AKTAŞ) 27 Şubat 2024 Politik Olaylar ve Görüşler 

Otbüslerin camlarında, otobüs duraklarında, sosyal medyanın tamamında ya da şehrin merkezi bir yerinde bir platform kurup anons yolu ile dilencilik sektörüne yeni bir boyut kazandırılmakta. Üstelik bu dilencilik genellikle valilik ve kaymakamlık oluru ile sürdürülmekte.

Çağın Ütopyası (Osman AKTAŞ) 18 Şubat 2024 Politik Olaylar ve Görüşler 

AKP iktidarına zarar vereceği düşüncesiyle yazılı basında engellenen yazım. Dün Alper Gezeravcı adlı bir Türk NASA ve Elon Max yardımı ve ödenen 55 milyon dolar yardımıyla u/zaya gitti.

Bu Vatan (Osman AKTAŞ) 17 Ocak 2024 Politik Olaylar ve Görüşler 

Vatan sızlar rahat ettirmek için vatansızları, desem... Aklıma "Bu Vatan Kimin" şiiri ve sorusu geliyor.

Vicdansız Medya Cahil Toplum (Osman AKTAŞ) 14 Ocak 2024 Politik Olaylar ve Görüşler 

Gerek internet, gerek sosyal medya, gerek TV kanalları haber alanında kimin daha çok ütopik ve sahte haber üretebileceği üzerine birbirleriyle adeta yarışıyorlar.

Kuzeyden Gelen Melek (Osman AKTAŞ) 31 Aralık 2023 Sanat ve Sanatçılar 

Kocaeli, Karamürsel'de beşincisi düzenlenen kitap fuarına ağabeyim Abdurrahman Adıyan'ın da davetli olması münasebetiyle uğradım. Hasret giderdik.

Millet Olmak İçin Toplumsal Değerler (Osman AKTAŞ) 30 Aralık 2023 Politik Olaylar ve Görüşler 

Dün iki Türk takımının maçı Arabistan'da oynatılmak istenmiş. Takımlar Arabistan'a gitmişler ve Arap yetkililer "Türk Bayrağı, İstiklal Marşı ve Mustafa Kemal Atatürk posterleri açılmayacak" diye şart koşmuş kar.

Yusuf ile Müfredat (Osman AKTAŞ) 23 Aralık 2023 Politik Olaylar ve Görüşler 

Yusuf Tekin 2024-2025 eğitim öğretim yılında yeni müfredatı başlatacaklarını ve hedeflerinin "iyi insan" yetiştirmek olduğunu belirtiyor.

Yusuf Tekin Tekke ve Zaviye Bakanı mı (Osman AKTAŞ) 21 Aralık 2023 Politik Olaylar ve Görüşler 

Bu hafta içinde dinlediğim en akla ve mantığa aykırı konuşmayı meclis konuşmasında Sayın Tekin yaptı. Şimdiye kadarki hükümetler, cumhuriyet ve Atatürk düşmanlarını desteklemeyi böyle fahiş bir şekilde dillendirmiyorlardı (Fetullah Gülen hariç, çünkü AKP'nin bu alçakla olan birliktelikleri 2002 iktidarından 2014 yılına kadar sürüyor).

Bakır ve Kalay Ya da İsrail Filistin (Osman AKTAŞ) 16 Aralık 2023 Politik Olaylar ve Görüşler 

Ortadoğu'da bir çıban yok. Çok çıban var temizleyecek cerrah yok. İsrail kınamakla alçaklıktan vazgeçmiyor, Filistin acımakla ve dua etmekle huzura ermiyor.

Büyüklerin Toprak Kapmaca Oyunu (Osman AKTAŞ) 16 Aralık 2023 Politik Olaylar ve Görüşler 

İnsanın içinden çok şey geçip çaresiz kaldığı anlar oluyor. Benim de oldu. Küçük bir çocuktum Kıbrıs'tan yardım feryatları yükseliyordu, bir şey yapamadığım için yalnızca ağlamıştım.

24 Kasım Şenlikleri (Önlükleri) (Osman AKTAŞ) 16 Aralık 2023 Politik Olaylar ve Görüşler 

Henüz adını koyamadığım isteyerek ya da istemeyerek bende duygusal bir bağ oluşturan sevgili Filiz Bahçıvan'ın "Hocam siz de öğretmenler günü konusunda yazın" demesi üzerine, farklı bakış açısıyla küçük bir katkıda bulunmak istedim.

Kirli Eğitim Bakanlığı (Osman AKTAŞ) 16 Aralık 2023 Politik Olaylar ve Görüşler 

24 Kasım'ı önlükleri izi giyerek kutladınız mı öğretmenler? Devlet parasını çarçur etmek isteyen biri ile devlet parasını yiyen bir domuz anlaşmışlar ve size önlük giydirmeye karar vermişler.

Devrimci Bir Derviş: Mehmet Akif (Osman AKTAŞ) 16 Aralık 2023 Yazarlar ve Yapıtlar 

Akif ismi, anlamından mı, yoksa Mehmet Akif duyarlığından mı, çok beğendiğim bir isim. "İsmiyle müsemma" denilen deyimin bir adama bu kadar yakıştığına çok rastlamadım. Mehmet; hamdeden, Akif ise, ideallerinden taviz vermeyen, kararlı anlamında. Mehmet Akif Ersoy da isminin bütün özelliklerini taşıyor.

"Şu Kanlı Zalimin Ettiği İşer" (Osman AKTAŞ) 16 Aralık 2023 Politik Olaylar ve Görüşler 

"Şu kanlı zalimin ettiği işler Garip bülbül gibi zaralar beni Yağmur gibi yağar başıma taşlar Dostun bir fiskesi paralar beni"

"...
Demir döver gibi dövüyorum turna seslerini babasına sıvanan çocuklar için akşam ne anlama gelir, bilir misin uzayıp giden düşler coğrafyasında.
..."

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Osman AKTAŞ, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.

Bu dosyanın son güncelleme tarihi: 21.11.2024 08:23:42