..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
"Çok söz hamal yüküdür." -Yunus Emre
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
İzEdebiyat - Yazar Portresi - Osman AKTAŞ
Osman AKTAŞ - Sanal Şiirler,Öyküler
Site İçi Arama:

Ana Sayfa
  Ey Analar Çocukları Okullarda Doğurun Devlete Zorluk Çıkarmayın (Osman AKTAŞ) 28 Ekim 2021 Politik Olaylar ve Görüşler 

"Bu kapsamda 2023 yılında ise hedefimiz, 4 ve 5 yaşta okul öncesi eğitime erişimi yüzde 100'e çıkarmak. Dolayısıyla 2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda da yer aldığı şekliyle 5 yaşa anaokullarının zorunlu hale getirilmesi yönündeki hedefimizi gerçekleştirmek için tüm planlarımızı ve bütçe yapılandırmamızı yapıyoruz.

Atatürk Olma Elzemi (Osman AKTAŞ) 31 Ekim 2021 Politik Olaylar ve Görüşler 

"Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak olan sizlersiniz." bu vasiyeti dikkate almazsak, elimizde yaşayabileceğimiz bir Türkiye Cumhuriyeti olmayacak.

Muhalefetten İktidara Jest (Osman AKTAŞ) 7 Kasım 2021 Politik Olaylar ve Görüşler 

Şehit yakınına küfür meselesine değineceğim. Gerçi Lütfü Türkkan denen bu yaratık için yüz binlerce twit atıldı, kınandı, eleştiri yapıldı ve mensubu olduğu partiye nasihat ve tavsiyelerde bulunuldu ve hatta bildiğim kadarıyla en çok da iktidar partisi konuya ilişkin sert eleştirilerde bulundu. Ben bu konuya farklı bir bakış açısı getirmek istiyorum. Bu olay muhalefete ne kaybettiriyor, iktidara ne kazandırıyor.

Adalet Mahkeme Duvarlarının Süsü Mü (Osman AKTAŞ) 8 Aralık 2021 Politik Olaylar ve Görüşler 

Son yıllarda gerçekleşen cinayetlere bakıyorum da, ailesi tarafından şımartılan, “dur”, “sus”, “yapma” gibi kavramları ya kavrayamayan ya da kavramak istemeyen çocuk özelliğindeki canilerle dolup taşmakta. Bu canileri şımartan da maalesef görevini hakkıyla yerine getirmeyen ya da getirmesine fırsat verilmeyen devlet.

Hâkimiyet Kayıtlı Şartlı (Osman AKTAŞ) 2 Ocak 2022 Politik Olaylar ve Görüşler 

Ben, bütün bakanlıklar adına Sağlık Bakanlığı'nın teşkilat şemasını verip, rahmetli Ahmet Hamdi Tanpınar hocanın "Saatleri Ayarlama Enstitüsü" adlı kitabındaki gibi bu on yedi bakanlıkla ilgili bazı çıkarım ve eleştirilerde bulunmak istiyorum.

Akademik Küstahlık (Osman AKTAŞ) 6 Ocak 2022 Politik Olaylar ve Görüşler 

Bir ülkede Milli Eğitim Bakanının okulları ziyaret etmesinden daha güzel bir şey olamaz. Sayın bakana bu duyarlığından dolayı teşekkür ediyoruz. Üstelik sayın Bakan Eğitim sektöründen de gelmiyor. Birkaç yıllık Milli Eğitim Bakanı yardımcılığı yapıyor, o kadar.

Dinhuriyet Sancısı (Osman AKTAŞ) 24 Ocak 2022 Dinler, İnançlar ve Ateizm 

Bir imam 15 Temmuz değerlendirmesi yaparken, cumhuriyetin ilk yıllarında bugüne gelişmelere de değiniyor. Hükümetle fetö ilişkisine temas edip, bir sır perdesini kaldırıyor. Suçlu Amerika... Fetö aracılığıyla ülkenin gelişine vurulan darbe filan. Meraklıları için bu imam Ahmet Kalkan. Youtu.be'dan videolarını dinleyebilir, sizler de kendi değerlendirmelerinizi yapabilirsiniz.

Sahipsiz Devlet mi Sahipsiz Millet mi (Osman AKTAŞ) 26 Ocak 2022 Politik Olaylar ve Görüşler 

Bir ana hasta çocuğu için sosyal medya da yardım istiyor, merhametli ve samimi arkadaşlar da bu ananın yardımına koşmaları için yardımseverleri uyararak önayak oluyorlar. Gerçekten çok güzel bir davranış. Duygulanmamak elde değil.

Asmalı Konağa Kâtip Aranıyor (Osman AKTAŞ) 4 Şubat 2022 Politik Olaylar ve Görüşler 

Düşler ülkesinden gelen bir çığlık... Hükümetin öğretmenleri ayrıştırma politikası… Öğretmen, Uzman Öğretmen, Başöğretmen… birbirine tepeden bakacak öğretmenler… Demek ki, farklı sendikalarla birbirine düşürülme yetmiyor. Daha çok ayrıştırma gerekiyor hükümetin daha rahat sosyal fitne yaratıp, bu fitneyi körüklemesi için.

Sarı Gelin (Osman AKTAŞ) 5 Şubat 2022 Sevgi ve Aşk 

Sarı gelin ne Erzurum çarşı pazar geziyor, ne elinde divit kalem dertlere derman yazıyor. Âşıklara dert yazıyor Sarı Gelin.

Okumak Anlamamak İçin (Osman AKTAŞ) 18 Şubat 2022 Politik Olaylar ve Görüşler 

1990'lı yıllarda yayınevi temsilcileri, sağlık ansiklopedilerini, bilim teknik ansiklopedilerini, edebiyat ansiklopedilerini, dünya ve Türk klasiklerini kütüphanesi olan okul ve kurumlara pazarlamak için dolaşırlardı.

Düş Üretim Atölyesi Gerçeği (Osman AKTAŞ) 18 Şubat 2022 Sevgi ve Nefret 

"Şöyle der Dostoyevski ; "Bir çocuğun ölümünü görmektense, dünyaya geliş biletimi iade etmek isterim." Sıla Şentürk"

Suçlu Kim (Osman AKTAŞ) 23 Şubat 2022 Sevgi ve Nefret 

Bütün dinlerde olduğu gibi, bilimsel düşüncelerde de bir çocuk günahsız doğar. Yaşadığı aile, çevre ve toplumsal koşullar çocuğu şekillendirerek ya suçlu yapar, ya yardımsever yapar. Filozoflar, sosyologlar ve psikologlar illaki bu konu üzerine çeşitli fikirler üretmişlerdir, ama konuya ilişkin ben de bir kaç söz söylemek istiyorum.

"Ruhumda Sızı" (Osman AKTAŞ) 25 Şubat 2022 Savaş ve Afetler 

Öyle derin yaralar aldık ki, kimde küçük bir yara görsek, kaynayan kazana dönüyoruz. Bu yaralar yalnızca kişisel değil, toplumsal bazda da irin akıtarak varlıklarını sürdürmekteler.

Kalktım Seyreyledim Nadide Yurdu (Osman AKTAŞ) 13 Mart 2022 Politik Olaylar ve Görüşler 

Bakıyorum da, ülkemizde öncelik verilen tek şey mimari. Mimaride de öncelik ise saray ve tapınaklar. Bir ülkede tapınaklar ne kadar görkemli ve göz alıcıysa, o ülke dinden o kadar uzaklaşmış demektir.

Bir Nisan Şakası (Osman AKTAŞ) 1 Nisan 2022 Politik Olaylar ve Görüşler 

Müthiş bir ülkede yaşıyoruz hamdolsun. Eşi benzeri yok. Tadını çıkarın ey Türk milleti.

Milli Eğitimde Safir Düşler Kuramı (Osman AKTAŞ) 13 Nisan 2022 Politik Olaylar ve Görüşler 

Eğitimde her sömestri döneminde bir ara tatil uygulaması… Öğrenci için dinlenme öğretmen için seminer dönemi… Neden seminer? Yönetenler kendilerinde gördüğü her eksikliğin başkalarında da olduğunu varsaydığı bir süreçten geçiyoruz.

Göçmenistan (Osman AKTAŞ) 16 Nisan 2022 Politik Olaylar ve Görüşler 

Ülke halkından itibar görmediğini fark edip, kanıksamaya başlayan iktidar, göçmenlerden medet ummaya başladığını gösteriyor.

Türkiye'de Filistin ve Kudüs Çıkmazı (Osman AKTAŞ) 17 Nisan 2022 Toplum ve Birey 

Bugün içimden farklı bir konuya, Türkiye Müslümanlarına değinmek geldi. Ben kendimi bildim bileli Türkiye Müslümanlarının yatıp kalkıp ortaya sundukları konu Kudüs ve Filistin. Çok nadir ve saman alevini andıran başka konulara değiniliyor (Mısır, Arakan, Makedonya, Hocalı, Ahıska zulmü, Yemen, Afrika işgalleri gibi...

Politik Batakta Bir Saz (Osman AKTAŞ) 25 Nisan 2022 Politik Olaylar ve Görüşler 

Ermeni soykırımı iddiasının kabulü için meclis önergesi veren Garo Paylan "7 yıldır aynı teklifi veriyorum, böyle bir linçe maruz kalmadım" diye açıklamada bulunuyor. Yedi yıldır hiçbir tepki görmemesi enteresan değil mi? Ben her tür önergenin her ortamda verilebileceğini düşünüyorum. Çünkü aslı astarı olmayan şeyleri meşrulaştırıp, kendisine düşman sağlayıp, sonra da bunlarla mücadelede başarılı olduğunu gösterme çabası içinde olan bir hükümet var.

"...
Demir döver gibi dövüyorum turna seslerini babasına sıvanan çocuklar için akşam ne anlama gelir, bilir misin uzayıp giden düşler coğrafyasında.
..."

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2023 | © Osman AKTAŞ, 2023
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.

Bu dosyanın son güncelleme tarihi: 28.03.2023 22:02:25