..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Tanrı insanı yarattı, insan da sanat yapıtını. -Oscar Wilde
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
İzEdebiyat - Toplumsal Olaylar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

Kimi Kime Şikâyet Edeceğiz?!
Cahit KILIÇ
Eleştiri > Politik Olaylar ve Görüşler

Ne tarafa bakarsanız zulüm! Ne tarafa bakarsanız haksızlık! Ne tarafa bakarsanız adaletsizlik! Ne tarafa bakarsanız eşitsizlik! Ne taraf bakarsanız ahlâksızlık! Ne tarafa bakarsanız bencillik! Kime bakarsanız kibirlilik! (En büyük benim, her şeyi en iyi ben bilirim hastalığı!) (Kirli egodan ve ferasetten ve de basiretten uzak; çıplak enaniyetten kaynaklı yıkıcı cehalet!) Kime bakarsanız çapsızlık! (Sade suya tirit, bir nev’i seviyesizli

[DEVAMI]

Arama Motoru

• İzEdebiyat > İnceleme > Toplumsal Olaylar
 11 Temmuz 1995 Dünyanın Kanayan Vicdanı  (Ahmet Zeytinci)

Srebrenitsa, o zaman ki adıyla Birleşmiş Milletlerin, şimdilerde benim, bir çok Müslümanında gözünde ’’Bir Leşmiş İlletlerin’’ bittiği gündür 11 Temmuz 1995... Hollandalı Barış Gücü Askerleri, askerde demek doğru mu size aslında bilemiyorum? Soytarılar desem daha doğru... Sizin orada neyin gücü olduğunuz ayan beyan ortadaymış.
 Futbolun Kara Lekesi: Holiganizm  (Bülent ÇİFTGÜMÜŞ)

Holiganizm ilk olarak 19. yüzyılın son çeyreğinde Büyük Britanya’da ortaya çıktı. 1898 yazında “Daily News” gazetesinin, maçlarda kavga çıkartan fanatik gruplara; Londra’da birçok kavgaya karışmış olmasıyla nam salan İrlanda göçmeni, belalı bir ailenin sorunlu bireyi Patrick Holigan’ın adından esinlenerek “holigan çeteleri” demesiyle futbol tarihinde şiddet eğilimi yoğun sosyolojik bir olgunun ilk nüveleri atılmış oldu.
 Pedofili (Çocuk Tacizi) Vakaları Hakkında Detaylı Bir Çalışma  (ESRA BAYKAL ÇETİNKAYA)

Korkuyorum, yarın doğacak çocuğumun, bugün yeğenlerimin bu insanların eline düşmesini nasıl engelleyeceğimi bilmiyorum. Evlere giren internetle onları korumanın yolu neredeyse gardiyanlık olmaya başlamışken, onların bu korku ile büyümesini de istemiyorum. Yapabileceğim tek şeyi yapıyorum şimdi, size bu konuda öğrendiğim herşeyi yazıyorum.
 Türkiye'de Ermeni Olmak...  (Vahan İSAOĞLU)

Değişik bir duygudur Türkiye’de ermeni olmak… Her ne kadar da Hrant Dink sözde suikastinin ardından binlerce kişi. “Hepimiz Hrantız, hepimiz ermeniyiz” diye bağırsa da… Bir çok kesim, aslında “hepimiz insanız” manasına gelen bu sloganı anlamayıp, işi başka boyutlara vursa da…
 Muhabbetlerimizin Katili Televizyon  (Ahmet Zeytinci)

Değerli dostum Zekeriya Efiloğlu'nun bir konferansında ki konuşmasından cımbızladığım bu cümle üzerine biraz kafa yorayım dedim. Bu tespit gerçekten çok vahim sonuçlar doğurmuş ve bundan sonrada doğuracaktır toplumumuzda. İsimleri şimdi aklımda değil bir çok değişik ülke de televizyona ''Aptal Kutusu'' da denmektedir. Bizim çocukluğumuzda tek kanallı televizyon TRT bize yetiyor da artıyordu. Şimdilerde yüzlerce kanalın içinden, istediğinizi seçebiliyorsunuz. İnsanlar, hele de bizim insanımız televizyon seyretmek ile bilgi ve kültür sahibi olacaklarını zannediyorlar ki bu aslında büyük de bir yanılgıdır. Kültür programları da var zaman zaman televizyonlarda lakin bir saatlik bir kültür sanat programını izlemek ile çok da fazla bilgi, kültür sahibi olamazsınız. Bir saat kitap okumak size onun üç beş katı daha fazla katkı sağlar. Bilgi ve kültürün en başta araçları kitaplar, gazeteler ve dergilerdir.
 Ağırlaştırılmış Muhabbet  (Ahmet Zeytinci)

Asansörde komşularımıza bile günaydın demekten neredeyse kaçınıyoruz. Sanki bir günaydın desek bizi yiyecekler... Hani biriniz gece hastalandınız da gece komşunuzdan ilaç isteme ya da aracınız yokken sizi hastaneye götürmesini istemeye cesaret ederek kapısını çalabilir... Bitti, bitti aramızda ki muhabbetler iyice ağırlaştı ve bitme noktasına geldi... Oysa böyle mi olmalıydı? Komşu hakları diye bir kavramımız vardı bizim, hâlâ da olması lazım... Hazreti Aişe Validemizden rivayet edilen bir hadiste '' Hz Âişe (ra) Peygamber (sav)'den anlattığına göre, Peygamber şöyle dedi: ' Cibril (as), devamlı olarak bana komşuyu tavsiye ediyordu, hatta zannettim ki, Cibril komşuyu (komşuya) varis kılacak.' Bu kadar önemli idi Asrı Saadet de komşuluk ilişkileri...
 Veresiye Defterleri Ölmesin  (Ahmet Zeytinci)

Öyle dışarıdan bakıldığı gibi kolay bir meslek değildir bakkallık. En azından eskiden öyle değildi... Veresiye defteri denen kavram bakkallar ile girmiştir ekonomik hayatımıza... O semtte oturan genelde memur vatandaşlar bir ay boyunca aldıklarını, bir küçük ekmek dahi olsa veresiye defterine yazdırırlar ve ay sonunda maaş aldılar mı öderlerdi...
 Sahibinden Az Kullanılmış "İkinci El" Stratejiler  (Seval Deniz Karahaliloğlu)

Tuvaletten çıkan sırayı arkadaşına devrediyor. Bu arada olan, bizim gariban yolculara oluyor. Beklerken altına yapanlar mı ararsınız? Orasını burasını tutarak, twist yapar pozisyonlarda dolaşanlar mı? Çok sıkışmış bir yığın kızgın yolcunun müdü
 Ağaçta Kalan Kedileri Kurtarma Operasyonları  (Ahmet Zeytinci)

Kurtarma operasyonlarında aşağıda köpek bulunmamasına da dikkat edilmelidir. Köpekler uzaklaştırılıp, sonra o işe başlamak en akıllıca olanıdır. Elinize bir parça kaşar ya da salam sosis türü, kedilerin seveceği bir yiyecek alınıp tekrardan ’’Gel pisi pisi.’’ diye çağrılabilir. Ancak kedi de sizden ’’Çift hamura tek kıymalı yanında bir de ayran isterim.’’ diye tutturursa, buna da sakın şaşırmayın...
10 
 Hadi Leynn Oradan Deme Hakkımız Her Zaman Vardır  (Ahmet Zeytinci)

Marketin biriside yazmış reklamına ''Çok al az öde.'' Hadi leeeeyn oradan, öyle bir sistem daha icat edilmedi yeryüzünde, yemezleeeer! Son günlerde dolarda ki yükselişin nedeni Japon Ev Kadınları imiş. O zaman ne yapıyoruz, Japon Ev Kadınlarını mesaj yağmuruna tutuyor muyuz, tutmuyoruz tabi ki... O kadar salak mıyız biz? Bir daha Hadi Leynnn oradan.'' diyoruz topluca...
11 
 Kişi Başına Düşen Milli Gelinimiz Hayli Arttı  (Ahmet Zeytinci)

Her ne kadar milli gelirimiz çok hızlı bir artış göstermiyorsa da milli gelinlerimizin sayısı hızla artıyor. Bizim Türk Erkekleri yabancı hatunlara bayılıyor her ne hikmetse... Allah var şimdi, yabancı hatunlar da gerçekten güzel... Hani derler ya ''Allah özenmiş bezenmiş de yaratmış.'' O çeşit işte...
12 
 Ne İlginç Günler Var Dünyada Bir Bilseniz - 2 -  (Ahmet Zeytinci)

12 Ocak Badem Ezmesi Günü... Tatlı sevenler ve de badem ezmesini sevenler için çok güzel, çok özel bir gün. Sanırım o gün de badem ezmesi satışlarında da büyük patlama olacağı gün gibi aşikar. Ayrıca fıstık ezmesi ya da fındık ezmesi sevenlerde bizim niye böyle özel bir günümüz yok diye itiraz edip yetkili mercilere baş vurabilirler, bizden söylemesi...
13 
 Hangi Duruma Göre Neler Yapılır - 4 -  (Ahmet Zeytinci)

Her kiracı illaki eninde sonunda bir ev almak ister bütçesi imkan verdiği ölçüde... Aslına bakarsanız ev sahibi de olsak, kiracı da, dünyada hepimiz kiracıyız haliyle... Ruh bedenden çıkıp da gerçek mekanına doğru yol almaya başladı mı biz de kiracılıktan kurtulacağız eninde sonunda...
14 
 Cenub-i Garbi Kafkasya’da Cereyan Eden Hadiseler  (Cahit KILIÇ)

Benim de doğup büyüdüğüm, Doğu Anadolu’nun da en doğusunda yer alan Akbaba ve Şöreğel bölgesinde doğup büyüyen, 1988 yılına kadar orada yaşayan, 1988’de Ermenilerin uyguladığı tehcir nedeniyle Bakü’ye göçmek zorunda kalan, Azerbaycan vatandaşı, değerli soydaşımız Naile Asker’in bölge ile ilgili tarihi çalışmasını siz değerli okurlarımın dikkatlerine arz ediyorum . Cahit Kılıç
15 
 Şayet Bir Kadın, Bir Erkeğe Tecavüz Ederse - 1 -  (Emine Pişiren)

“Romalılar, bir kadına tecavüz eden kişiyi, yumurtalıklarını iki taş arasında ezerek cezalandırırdı.”
16 
 65 Olup 44. 5 Gibi Göstermeye Meraklı Olanlar  (Ahmet Zeytinci)

Yaşı altmışbeş olup da herhangi bir durumda ben daha kırk beş elli yaşındayım dediği zaman bir kadın, haliyle kadının kocasının bu durumda psikolojisi bayağı bir bozulmaktadır. ''Biz bununla aynı yaştaydık evlendiğimizde yoksa bana Nurten diye başkasını mı kakaladılar. Hayır benden on yaş küçükse eğer aynı yaşta olup da ben bundan nasıl on yaş büyük oluyorum.'' diye tepesinin tası atmakta, devreleri yakmaktadır...
17 
 Bundan Sonra Çekilmez Olacak  (Ahmet Zeytinci)

Ey Korona bu yaptığın alçaklığı unutmayacağız asla... Sen bizim halayımızı da mı bozdun da kenetlenmiş ellerimizi birbirinden ayırdın, alacağın olsun senin korona zibidisi... Halay olmadı mı haliyle halaybaşılık da yok. Adam gelecek karşılıklı iki göbek atacak, sonra kös kös otur yerine...
18 
 Büyük Antakya Kasesi  (kemal düz)

elimde tuttuğum ve okuduğum tarih dergisi şubat 1965'e ait. derginin ilk sayısı; dergilerin ilk sayıları hep ilgimi çeker ve mutlaka okurum...
19 
 Sinirlerinizi Bozmaya Devam Ediyorum, Edeceğim  (ESRA BAYKAL ÇETİNKAYA)

Türkiye ve dünyadan son bir kaç ay içinde topladığım çocuk tacizi vakalarını okuyacaksınız bugün. Çözümüm fazla acımasız geleceğinden yazmak istemiyorum, herkes bir şekilde bu insanları tespit etmeyi öğrenmeli ve gereklerini yerine getirmelidir. Masumiyet bir çocuğun en önemli özelliğidir ve bu özelliğin taciz nedeni olması “hastalık” adı altında cezasız kalmamalıdır. Aşağıda okuyacağınız haberler gazetelerden toplanmıştır, bu haberleri yayımlayan tüm gazetelere teşekkürlerimi sunarım. Özellikle Akşam Gazetesi’nin konuya gösteridği hassasiyet tüm basına örnek olmalıdır.
20 
 Ukrayna’da İlginç Gelişmeler  (Can Macit)

Ukrayna’da muhalefet lideri Viktor Yuşçenko’u destekleyen hareketi, “George Soros’un Açık Toplum Enstitüsü'nün organize ettiği” gerçeğine sanırım karşı çıkan kimse yoktur.

1 2 3 4 5 6 7  Sonraki Sayfa

son eklenenler
Ağırlaştırılmış Muhabbet
Ahmet Zeytinci
İnceleme > Toplumsal Olaylar
Veresiye Defterleri Ölmesin
Ahmet Zeytinci
Bankalar ile Teşriki Mesaimiz
Ahmet Zeytinci
Kumar Ha Kumar
Ahmet Zeytinci
Bundan Sonra Çekilmez Olacak
Ahmet Zeytinci

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © , 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.