..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýçine koyabileceðin bir karanlýðýn olmadan, bir ýþýðýn olamaz. -Arlo Guthrie
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Dinbilim
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Murat, Mevlüt, Muzaffer ve Ýsa
Ýsa Kantarcý
Roman > Korku Romaný

Murat, Mevlüt, Muzaffer ve Ýsa “Ýsa, senin arkandayýz, Murat, Muzaffer ve ben, sen kafaný yorma.” Balkonda sigara içiyordum öðleden sonra, güneþ var ama serindi hava, yaz bir türlü gelmedi, yaðmur, sel, her þey can sýkýcý. Kadýnlar, kýzlar can sýkýcý, çocuklar þeytan. Güzel, iþe yarar bir þey yok gibi. “Neden geldim hayata, bu ne iþ?” Bir yaþamak derdidir gidiyor. Ne istersem, en elde etmek istersem diþimle týrnaðýmda bir mücadele vermem

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Bilimsel > Dinbilim
 Ýslamofobi Yükseliyorsa Þuçlusu Bizleriz  (Ahmet Zeytinci)

Orta Doðu Coðrafyasýnda adý Ýslami Direniþ Örgütü olan büyük ve küçük çaplý örgütlerin büyük çoðunluðu batýlý ajanlar tarafýndan kurulmuþtur, inceleyin bakýn. Eðer ki Müslüman ülkeler savaþtýklarý düþmanlar ile tanka karþý kalaþnikof ya da uçaða karþý roketatar, argümanlarý ile savaþ sürdürecekler ise bu savaþlarýn kazanýlmasýna olanak yoktur. Yapýlan sadece havanda su dövmektir... Adamlar gelir senin beldelerini yerle bir ederler, yüzlerce kiþi ölür ve sakat kalýr. Sen de iki tane Ýsrail askerini öldürürsün, sonra da cesetlerin üstüne ayaðýnla basarken, onlarýn ürettiði kolayý içersin, yine onlarýn ürettiði silah ile hava olsun diye bulutlarý tararsýn...
 Hümanizm ve Ýslam!  (BÝLAL COÞKUN)

Ýnsan ve iyilik, doðruluk, özveri, bilgelik gibi insani erdemlerini temel alan bir düþünce akýmýdýr HÜMANÝZM.
 Ýslam Dünyasý’nda "Kavram Kargaþasý" Ya da Ýslami Düþüncelerin "Historisizm" Problemi... (2)  (lütfi akarçay)

Yeter ki bizler içimizden "Kur'an bize yeter.." diye kuru-sýký sallayan cahiller deðil; "Fýkýh(hukuk) kiþinin lehinde ve aleyhinde olanlarý bilmesidir.." diyen Ebu Hanife gibi münevverler yetiþtirelim
 Tebbet Suresindeki Mucizeler  (Oðuz Düzgün)

“O, þair sözü deðildir; ne az inanýyorsunuz! Kahin sözü de deðildir; ne az düþünüyorsunuz! Kur’an, âlemlerin Rabbinden indirilmedir.” (Hakka/41-43)
 Ýslam Dünyasý’nda "Kavram Kargaþasý" Ya da Ýslami Düþüncelerin "Historisizm" Problemi... (I)  (lütfi akarçay)

Son dönem geliþen dünya olaylarý ve özellikle bölgesel savaþlarýn ve mücadelenin en acýmasýz metotlarla yürütüldüðü Ortadoðu ve Ýslam Coðrafyasý’nda Müslümanlarýn kafa karýþýklýðýna sebep olan bir “kavramlar karmaþasý” yaþanýyor.. Þii..sünni..nusayri..ibadi..yezidi..ezidi..husi(zeydi)..dürzi.. Mezhep..tarikat..cemaat..hizip..parti.. vs..
 Nefis Nedir? Nefisin Kademeleri Nedir?  (Ahmet GÜNAY)

Nefis her insanda bulunan vasýflardýr... Biz bu vasýflarýn ne olduklarýný gerçek yönleriyle yani islâmî açýdan ele alýp dilimiz döndüðünce izaha çalýþalým.. Bilenler bilir.. Bilmeyenlerede doðru bildiðimizi izah etmek borç olmasý ve Allah c.c. razi olsun diyen bir okurun bulunmasý hasebiyle...
 Miraç ve Mescidi Aksa (2ci Bölüm)  (Hulki Can Duru)

Kuran indiði, ya da, yazýldýðý tarihte Mescidi Aksa yoktu. O halde, nasýl olur da Kuran sanki o tarihte Mescidi Aksa varmýþ gibi Muhammet'in Kabe'den El Aksa'ya götürüldüðünden söz edebilir?
 Þeriat Hala Geçerli mi?  (Hulki Can Duru)

Ýsa’nýn izleyicilerinden Pavlus Tevrat’ta yazan emirlerin ve þeriatýn neden yürürlükten kalktýðýný anlatýrken helal/haram ayrýmý yapan, sünnet olan, kurban kesen Hristiyanlarý çok sert bir dille uyarýr, bunlarý yapanlarýn ve Þeriatý tutanlarýn “lanet altýnda” olduðuna vurgu yapar.
 Çeliþki  (osman demircan)

Saat 13 denmesine raðmen neden akrep 1’i gösterirken yelkovan 12’yi göstermektedir ya da saat 24 denmesine raðmen akrep ve yelkovan neden 12’ yi göstermektedir? Hatta bazen 24 denmez de 00:00 denir. Bu bir çeliþkidir.
10 
 M E C E L L E  (Salih Zeki Çavdaroðlu)

Mecelle' nin hazýrlanýþý ve maddelerinin edebi deðeri hakkýndabir inceleme...
11 
 Miraç ve Mescidi Aksa (1. Ci Bölüm)  (Hulki Can Duru)

Miraç’ýn 621 yýlýnda gerçekleþtiði tarihte Mescidi Aksa yoktu, henüz inþa edilmemiþti. Bölge Doðu Roma denetiminde idi. Mescidi Aksa, Miraçtan 17 sene sonra 638de inþa edilmiþ olup zaten o tarihte Muhammet de hayatta deðildi. O halde nasýl olur da Mescidi Aksa’ya gidebilir?
12 
 Nefsin Tuzaklarý  (Hülya Akyýldýz)

Þimdi hep birlikte düþünelim Allah (cc) insana kendi ruhundan üfleyerek insaný yaratmýþsa, bu demek oluyor ki; insan Allah (cc) nin bir parçasýný taþýyan kutsal bir varlýk olduðundan meleklerden üstün olarak yaratýlmýþtýr.
13 
 Salavatýn Önemi  (Ayþe Kaya)

salavat Allah rasülüne bir yakýnlýk ve O'nun sevgisine bir karþýlýk göstergesi...
14 
 Baþkasý Ýçin Aðlamak Zordur  (osman demircan)

Kolay deðil bir baþkasý için aðlamak. Ýnsanýn çevresine ve kendine karþý baðýmsýzlýðýný ilan etmesi gerekir. Bir gün Cuma namazýna gitmiþtim. Namaz baþlamadan önce imam dua etmiþti. Allah’ým bütün Müslümanlara yardým et demiþti. O an cami, cemaatin amin sesleriyle inlemiþti. Ama ben yýkýlmýþtým. Cami yerindeydi, cemaat yerindeydi ama ben ise yerle bir olmuþtum. Bu nasýl din anlayýþý. Sadece kendini ve cemaatini düþünen bir din olur mu? Baþka insanlara dua etmeyi çok gören insanlar onlarý da hor görürdü. Bu nasýl din anlayýþýydý ki baþkalarýný ötekileþtiriyor, onlarý ayrý tutuyordu.
15 
 Koçlarýn Arabalarý & Tanrýlarýn Sessizliði  (ömer kýrat)

“ Koçlarýn Arabalarý” derken Fiat-Türk marka otomobillerden bahsedeceðimizi sanýyorsanýz yanýlýyorsunuz. “Tanrýlarýn Sessizliði” derken de yine Fiat marka otomobillerden bahsetmeyeceðiz. Yani Fiat farký yok...
16 
 Hangi Tanrý?  (Oðuz Düzgün)

Bir Deizm eleþtirisi....
17 
 Kuran'a Göre Ilýmlý Ýslam Mümkün Mü?  (Cemal Zöngür)

Bir düþünce veya inancýn niteliklerini belirleyen temel yapýlar, kutsal kitaplar baþta olmak üzere teorikleþtirilmiþ siyasal manifesto veya tüzüklerdir. Ayný zamanda bunlarýn gerçek hayatta ne kadar uygulanýp uygulanmadýðý, söz konusu ilke ve þartlara inanan toplumlarýn yaþamlarýna bakarak bir sonuca varabilir.
18 
 Din Diyanet’in deðilmiþ  (Cengiz ÝZGÝ)

Öðrenecek çok þeyimiz var. Nusrat Fateh'in yaptýklarýna bakýnca pek çok þey kafamýza dank ediyor. Demek din diyanetin deðilmiþ. Müzik ise hiçbir kalýba sýðmazmýþ. O kalýp sahte bir Modernizm aldatmacasý bile olsa.
19 
 Ýslam Mezhepler ve Tarikatlar  (Cemal Zöngür)

Allah ve Kuran emri olduðuna inanýlýp kutsallaþtýrýlan Ýslam ve mezheplere tapýnanlar, sürekli savaþarak cehennem içerisindeki yaþamlarýný neden sorgulayamazlar? Bu yaþananlarý sorgulayýp doðru ve barýþçýl bir düzene geçemeyen bir dinin, Allah emri olduðuna inandýrýlmasý, ancak kiþi ve toplumlarýn büyük bir korku (Fobi) psikolojisine sokmakla mümkündür.
20 
 Ýslam'da Güncelleme (Reform) Mümkün Mü?  (Cemal Zöngür)

Düne kadar Televizyon ve çeþitli elektronik aletleri þeytan iþi gören Ýslam mantýðý ve dünyasý, bugün her türlü elektronik cihazlardan tutalým lüks ve modern gavur icatlarýyla yaþamalarýný, acaba o kutsal dinleriyle nasýl baðdaþtýrmaktadýrlar?




son eklenenler
Ýslam'da Cinsellik
Cemal Zöngür
Bilimsel > Dinbilim
Salavatýn Önemi
Ayþe Kaya
Bilimsel > Dinbilim
Tasavvuf
sefa keçeci
Bilimsel > Dinbilim
Hangi Tanrý?
Oðuz Düzgün
Bilimsel > Dinbilim

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.