..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Cumhuriyet fikir serbestliði taraftarýdýr. Samimi ve meþru olmak þartýyla her fikre saygý duyarýz. -Atatürk
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yazar Portresi - Fuat Türker
Fuat Türker - Yöneliþ
Site Ýçi Arama:


Bilimsel
  Bilim Allah'a Götürür (Fuat Türker) 17 Aðustos 2010 Dinbilim 

Bilim, evreni ve içindeki varlýklarý incelemenin ve Allah’ýn sanatýndaki kusursuzluðu, yaratýþýndaki üstünlüðü keþfederek insanlýða açýklamanýn yoludur. Dolayýsýyla sýklýkla gündeme getirilen”din ve bilim çatýþýr mý?” gibi sorularýn anlamsýzlýðý da çok açýktýr. Dinin, Allah’ýn yaratmasýndaki detaylara ulaþma yolu olarak benimsediði bilimle çeliþebileceði düþüncesi büyük yanýlgýdýr.

  Ýçinde Yaþadýðýnýz Dünyanýn Gerçekliðinden Emin Misiniz? (Fuat Türker) 8 Aralýk 2010 Ruhbilim 

Þu anda karþýnýzdaki bilgisayar ekranýnýn, yazý ve resimleriyle, parlak ve canlý renkleriyle, aslýnda beyninizde izlediðiniz üç boyutlu bir görüntü olduðunu biliyor musunuz? Dokunduðunuz klavyenin, parmaklarýnýzýn üzerinde gezindiði tuþlarýn da ayný þekilde beyninizde dokunduðunuz klavyeye ait olduðunu?.. Söz ettiklerimiz bir varsayým deðil, bilimsel geliþmelerle ortaya konmuþ kesin bir gerçektir.

  Materyalizm'i Bitiren Boþluk (Fuat Türker) 28 Aralýk 2010 21. Yüzyýl 

Atomun yapýsý bir anlamda boþluktur. Nötron ve protonlarýn birlikte oluþturduðu atom çekirdeðini, sadece 1 mm çapýnda, bir toplu iðne baþý büyüklüðünde kabul edersek; çekirdeðin etrafýnda dönen elektron bu çekirdekten tam 100 metre uzaklýkta bir noktada bulunur. Çekirdekle elektronlar arasýndaki bu büyük uzaklýk içinde ise sadece boþluk vardýr.

  Zaman Nedir? (Fuat Türker) 2 Ocak 2011 Ruhbilim 

Zaman algýdan ibarettir ve tamamen algýlayana baðlý, yani izafi/göreceli bir kavramdýr. Zamanýn göreceliðini rüyalarýmýzla açýklayabiliriz. Saatlerce sürdüðünü zannettiðimiz rüyalarýmýz, aslýnda birkaç dakika ya da birkaç saniye sürer.

  Bir Devrin Hurafesi (Fuat Türker) 4 Þubat 2011 21. Yüzyýl 

Ýnsanlýk, dünyanýn öküzün boynuzunda bulunduðu ya da düz olduðu, yüksek daðlar sayesinde gökyüzünün düþmediði, dünyanýn evrenin merkezinde yer aldýðý gibi dogmalardan kurtuldu. Bugün de yaþamýn tasarlanmadan, kendi kendine oluþtuðu þeklindeki materyalist ve evrimci hurafeden kurtuluyor...

  Küçük Tahta Parçasýndan Dev Aðaca (Fuat Türker) 11 Þubat 2011 Bitkibilim 

Her tohumun içinde ait olduðu canlýnýn bütün özelliklerini kapsayan bilgiler kodludur. Kuþkusuz bu bilgi, tohumun kendisine ait deðildir. Tohum, kendi baþýna hiçbir þey yapamayan kuru, cansýz bir cisimdir. Ve onu oluþturan atomlarýn akla ve bilgiye sahip olduðunu da söyleyemeyeceðimize göre, bu bilgi tohuma yerleþtirilmiþtir.

  Daðlardaki Mucizeler (Fuat Türker) 21 Mayýs 2011 Çevrebilim 

Daðlarýn, yeryüzünün yüzeyindeki yükseltiler olduðu düþünülürken, yalnýzca yükselti olmadýklarý, dað kökü denilen kýsýmlarýnýn bulunduðu anlaþýldý. Dahasý dað köklerinin, daðlarýn boylarýnýn 10-15 katý kadar yer altýna doðru uzandýðý ortaya çýktý.

  Mucize Buluþma (Fuat Türker) 3 Aðustos 2011 Týp 

Ayný elektrik yükleri birbirini iter, farklý elektrik yükleri ise birbirini çeker bildiðiniz gibi. Ýþte yumurtacýk da bunu biliyormuþcasýna, içine bir sperm girer girmez elektrik yükünü deðiþtirir ve dýþarýdaki spermlerle ayný elektrik yüküne sahip olur. Böylece diðer spermler yumurtaya yaklaþamaz.

  Tavus Kuþlarý (Fuat Türker) 24 Eylül 2011 Estetik 

Resim ve desenler nasýl kendisini yapan bir sanatçýnýn varlýðýný gösterirse, tavus kuþundaki desenler de kendilerini vareden Yaratýcý’nýn varlýðýný gösterirler.

  Darwin'in Korktuðu Baþýna Geldi! (Fuat Türker) 6 Ekim 2011 Akýmlar 

Gözün, tesadüflerin bir ürünü olmasý mümkün deðildir. Darwin de bu gerçek karþýsýnda, "Gözleri düþünmek çoðu zaman beni teorimden soðuttu." itirafýnda bulunur.

  Delice Bir Düþünce: "Evren Tesadüflerin Eseridir" (Fuat Türker) 20 Ekim 2011 Uzaybilim 

Yataðýnýzda yatarken ya da yolda yürürken de dünyanýn döndüðünü anlamýyorsunuz… Ancak dünyamýz uzayda dev kütlesiyle saniyede 200 km. gibi muazzam bir hýzla yol alýyor. Þu an 200 km. yol aldýk bile ve 400... 600...

  Bu Kuþ Kuluçka Makinesi Yapýyor (Fuat Türker) 10 Aralýk 2011 21. Yüzyýl 

Ancak sorun, bir çeþit "kuluçka makinesi" ile çözülür. Baba megapod, doðada en kolay bulunan materyaller olan kum ve topraðý kullanarak, bir “kuluçka makinesi” hazýrlar.

  Su, Özel Yaratýlýþýyla Tesadüflere Meydan Okur (Fuat Türker) 16 Aralýk 2011 Biçimler 

Tek bir oksijen atomu, rahatlýkla içip kullanabildiðimiz, yaþamýmýzýn en önemli parçasý olan suyu, havadaki sis ve kirliliðin oluþmasýnda etkili olan, zehirli bir madde haline getirmektedir.

  Arýlar Yok Olursa?.. (Fuat Türker) 14 Þubat 2012 Çevrebilim 

Albert Einstein, “arýlar yeryüzünden kaybolursa insanýn 4 yýl ömrü kalýr” demiþti. Wurzburg Üniversitesi’nin arý uzmaný Prof.Tautz, Einstein’ýn sözlerinin bilimsel bir gerçek olduðunu ifade ederek :

 

 



Allah'ýn beðendiði güzel ahlâký yaþamak ve yalnýzca O'nun hoþnutluðunu kazanmak için iyiliði tavsiye edip, kötülükten sakýndýrmak tek amacým. Gerçek iyiliðin bu olduðuna inanýyorum.



 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Fuat Türker, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.

 

Bu dosyanýn son güncelleme tarihi: 29.03.2024 08:24:17