..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Bu kitap çok gerekli bir açığı dolduruyor. -Moses Hadas
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
İzEdebiyat - Yazar Portresi - Serap Tan
Serap Tan - Akşamüstü Konuşmaları...
Site İçi Arama:

Ana Sayfa
  Çengelli İğne (Serap Tan) 9 Ekim 2010 Bireysel 

Sendeleyerek (Serap Tan) 7 Eylül 2010 Özlem Şiirleri 

sendeleyerek, "sen" diyerek, seni dileyerek...

Şehirlerarasında (Serap Tan) 7 Eylül 2010 İlişkiler 

Yola gidebilir, yoldan gelebilir insan. Şehirlerarasında tüketebilir ömrünün yirmili yaşlarını, bazen de tamamını. Gün geçtikçe uzaklarda çoğalan özlemle baş edemeyebilir. Kendi samimiyetsizliğinden bihaber, özür dilercesine geri dönebilir. ‘Ayrılık, bedensel uzaklıktan ibarettir’ şekeriyle kandırmaktan vazgeçebilir sevdiklerini. Geri dönebilir.

Köye Gitti Onlar! (Serap Tan) 1 Eylül 2010 Yüzleşme 

Yazık! Çok bekleyip, çok umut ettiler seni, mutluluğu... İçimdeki büyümeyen ucube yavrusu, dışımdaki orta yetişkin… Köye gitti onlar. Küfür ede ede, arkalarına bakmadan ve bir veda etmeden meraklı bakışlara gittiler…

Yasyarım... (Serap TAN) 7 Nisan 2009 İlişkiler 

Hiçbirşeyi bütün yapamadan pantolon paçalarımdan akıtmışım orta yere. "Olsun" diyebiliyorum yine de. Marifet budur işte!

Kasımüstü (Serap TAN) 7 Nisan 2009 Sevgi ve Aşk 

Annemden öğrenmiştim bu sözcüğü. Hiçbir ay için kullanıldığını da duymadım daha. "Kasımüstü" yol yakınken yani...

Anneler Gününüz Mübarek Olsun Öğretmenim! (Serap TAN) 7 Nisan 2009 Anı 

Ne kadar sıcaktı. Sıcacık... bir zamanlardan bir anı...

Uçurumun Kayıkları (Serap TAN) 16 Mart 2009 Bireysel 

Uzağa... (Serap TAN) 19 Eylül 2008 Deneysel 

bu kadar yakınımdayken

Öyle de Olur Böyle De... (Serap TAN) 10 Temmuz 2008 Deneysel 

Hiç farketmez inan! acı da olur mutluluk da seninle...

Araf'ta Duran (Serap TAN) 1 Nisan 2008 Yeraltı 

Yazıldığı Gibi Yaşansaydı Aşk... (Serap TAN) 24 Mart 2008 Sevgi ve Aşk 

Bulduysanız eğer kötürüm etmeyin gerçek aşkı. Harcadığınız emeği kaprislerle küle döndürmeyin. Bulduysanız eğer yazıldığı gibi yaşayın onu. Fazlasını istemeyin...

Meryemcesine (Serap TAN) 24 Mart 2008 Toplumcu 

Buruşuk (Serap TAN) 12 Mart 2008 Bireysel 

Özdemir Asaf ve İkinci Tekil Kişiyle Sağlanan Ritm (Serap TAN) 10 Şubat 2008 Modern Şiir 

Şiirin salt bir duygu işi olmadığını düşüncemize takla attıran komplike hallerini Özdemir Asaf şiirinde bulabiliriz ancak. Hem yalın dil, hem alışılmadık söz oyunları...Kendinde yara açan toplumsal aksaklıkları ironik bir dille işleyen Özdemir Asaf için " sen" kişisi çok değerlidir. Onu mayasından bir hamur gibi görür ve bununla uyak ötesi bir ritm kazandırır şiirine... Bu çok özel diliyle Asaf, ne popüler olmak kaygısı ne de estetik düşünce kaygısı taşımıştır...

Yeşil Gözlü Selanik... (Serap TAN) 22 Ocak 2008 Toplumsal Olaylar 

Tarihin ilk zorunlu göçü.Can yakan bir kitlesel acı yaşandı 1924 mübadelesiyle.Uyum sağlayana dek gözyaşıyla yoğruldular.Hayatları boyunca yarım kaldılar.Oralardan ayrılırken belki sordular kendilerine “Şimdi biz gurbetten mi çıkıyoruz? Yoksa gurbete mi gidiyoruz diye?”Belki hayat boyu bu zor sorunun cilt cilt cevapları vardı akıllarında. ”Bize burası sahip. Ama biz oraya aidiz” …

Gecekonmuşlar (Serap TAN) 20 Ocak 2008 Türkiye 

Lütfen biri söyleyebilir mi? Hangi grup insan "modern kent" kavramının içini dolduruyor. Yüksek gelir grubu mu? Rant sahibi mübarek insanlar mı? Ayın sonun ite-kaka getiren orta halli vatandaş mı? Kim bu modern kentli sözde yirmi birinci yüzyıl insanı? Belki bu bir masal??

Sahici Bir Kardan Kadın (Serap TAN) 3 Ocak 2008 Garip 

Gebereceksin (Serap TAN) 13 Aralık 2007 Bireysel 

Kehanet değil bu.Kızgınlıktan söylenen iki lakırdı da değil.Ölümün hafif kalır belki acılara dayanmanın yanında.Çünkü daha beteri var: Gebereceksin!

Bir Mumun Yangına Bakışı (Serap TAN) 12 Kasım 2007 Bireysel 

07.09.2010 15:42:59  

Bir sokak lambasının ardından doğuyor yine akşam. Topuk sesim usul usul olsa da ayaz ayaz bağırıyorum sensiz sedasız sokaklarda. Ellerimde poşetler, yüküm dünden ağır… Aptal bir şarkı var dilimde benim uydurduğum. Şehrin en işlek caddelerini flulaştıran telaşlı vakti seyrediyorum. Caddelere, sokaklara bakıyorum… Öksüzün trene baktığı gibi... Sıkıldığımı hissediyorum her şeyden. Şehir manzaralı steril sitelerin birine taşınmayı düşünüyorum. E tabi bir de doğalgaz faturasını nasıl ödeyeceğimi... Dilimden küfür döktüren her şeye üç nokta gönderiyorum. Hayatın topuna. Beni oyaladığını zanneden her şeye, her şeye üç nokta… Akşam takılıyor gözüme. Ve sıradaki üç noktayı bütün akşamlara gönderiyorum. Duruyorum olduğum yerde isyan bu diyorum...

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Serap Tan, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.

Bu dosyanın son güncelleme tarihi: 21.11.2024 17:51:25