..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Kitabının bir kopyasını gönderdiğin için sağol. Onu okumakla hiç zaman yitirmeyeceğim. -Moses Hadas
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
İzEdebiyat - Yazar Portresi - Zeliha DEMİREL
Zeliha DEMİREL - Aphrodisias
Site İçi Arama:

Ana Sayfa
  [[K]]Buruk Turuncuyu Beklemek (Zeliha DEMİREL) 16 Temmuz 2003 Yaşam 

[[I]]İlk adına bile saygı duymadan kendi yaşının neredeyse üç katı büyüklükteki bir erkeğin yanına hapsetmiştim onu. Bir an beynimde çakan şimşeklerin şavkından ürktüm. Tanrım ben ne yaptım?... Gencecik bir kız. Yaşamının pembe penceresindeyken

Sarımpatı Ve İhtiyar Dilenci (Zeliha DEMİREL) 9 Mart 2003 Günlük Olaylar 

Sanıyorum acı soğuk bir pazartesiydi. Sırtında torbası olan yerlere kadar uzun kirli paltolu dilenci görünümlü bir ihtiyar tek tek bu izmaritleri toplayıp torbasına dolduruyor, o birini toplarken arkasından bir diğeri izmaritle yeniden doluyordu.

Ferforje Hanımların Rujlu Pencereleri (Zeliha DEMİREL) 5 Mart 2003 21. Yüzyıl Gençlik Kültürü 

Şarkının sırılsıklam ettiği yüreğimin tellerinin birkaçı kopar gibi oldu, sergi salonundan çıkıp sokağa attığım ilk adımlarda...Mavi çoraplı Osman yine babasının elini çekiştiriyor ve oyuncak gaz maskesi almak istediğini ağlamaktan boğuk boğuk olmuş sesiy

Sevgiliye... (Zeliha DEMİREL) 2 Şubat 2003 Özlem Şiirleri 

Gece maviye çalsa, / Sarhoş olsa, / Adına mavi viyadükte düet yapsam... / /

Su Gelini Oyunu (Zeliha DEMİREL) 2 Şubat 2003 Sanat ve Sanatçılar 

Hani resmin içinde yaşamak vardır ya, geçmişinize anılarınıza, adı konmamış hayallerinize aşklarınıza götürür sizi, kapılıp gidiverdim çerçevelenip dondurulmuş yaşamların içine...

Savaşsız bir dünya düşlediniz mi? 'Ebruli' (Zeliha DEMİREL) 28 Ocak 2003 Özlem Şiirleri 

Sevgilinizin gözlerini özlediniz mi? / / Zümrüt yeşili... / / Savaşsız bir dünya düşlediniz mi? / / Ebruli... / / /

Mavi Çocuk ve Savaş (Zeliha DEMİREL) 28 Ocak 2003 Yaşam 

Bahçede resim yapan minik ilkokul çocuklarını seyrettim bir nefeslik... /

Bu savaşın çığlıkları bir tabloya sığmayacak sevgili Picasso (Zeliha DEMİREL) 28 Ocak 2003 Savaş ve Afetler 

Ellerim kollarımı, kollarım bacaklarımı arayacak, bedenimden fışkıran kan bütün şehrin saf ada çayı sarılığını, acı kırmızıya boyayacak... Bu savaşın çığlıkları bir tabloya sığmayacak sevgili Picasso...

Eflatun Sokak (Zeliha DEMİREL) 21 Ocak 2003 Deneysel 

Eflatun sokakta gördüm kelebek kızın, ipek böceği kozası oğlana masum, eflatun bakışını... aynı masada, yan yana, yana yana oturuyor, gözleri fısıldaşıyor, yanakları eflatun kırmızısı çalıyordu tualden...

Kırıtan Gün (Zeliha DEMİREL) 16 Ocak 2003 Ortamsal 

Bahçedeki ebegümeci ve yonca yapraklarına kırağı düştüğü, onların da kırağı giyinip, Edgar Degas' nın balerinleri gibi kırıttığı, tualden ayazı çalmış bir sabah...

Dutpaze (Zeliha DEMİREL) 13 Ocak 2003 Yaşam 

İncecik, yoğurt suyu renginde bir tül perde çekildi gökyüzüne. Belli ki utanmışlardı lame elbiselerini soyunurken...İnsancıklar umurlarında değildi. Farkında bile olmazlardı kapri yıldızı çıplaklığının... En çok palmiyelere, okaliptüslere bir de e

At Kestanesi Zamanı (Zeliha DEMİREL) 13 Ocak 2003 Yaşam 

Mevsim at kestanesi ağaçlarının kalan son yapraklarını da döktüğü ve incir ağaçlarının gövdelerini beyaza boyadığı, koyu güz mevsimi Ege’de. İncir ağaçlarını bilir misiniz? Hepsi birer aksesuar albenisiyle çıkıverirler karşınıza. Sanki bilinen bütün

Civan Perçemi (Zeliha DEMİREL) 7 Ocak 2003 Yaşam 

Adım neden Yasemin değil de Şerba?, Naylon atkılı ayakkabılarım ayağıma neden sığmıyor?, Kaç yaşındayım?, Steinback’in ‘kızıl saçlı azize’ sinin ne işi var benimle?...Pastel boya resimlerime neden eskimiş tahta terliklerden çerçeveler yapıyorum? Yağmur ha

Elma Şekerleri (Zeliha DEMİREL) 4 Ocak 2003 Yerler 

Üç güzel kız yanyana; bunlar ne Salvador Dali'nin üç güzelleri ne de ünlü yazarların üçlemeleri...Herbirinin bakışlarında umudun çaresizliğe karıştığını görüyorsunuz biraz buruk, biraz sitemkar en çok da mum gibi eriyip kaybolarak...

Geçtiğimiz hafta sonu Denizli\'ye 100 km uzaklıkta bulunan Aphrodisias\' ı gezdim. Müthiş heykeller vardı, hepsi de canlı gibiydi, çok etkilendim ve heykeller hakkında fikrimi soran bir arkadaşıma şöyle dedim: "Gözler... Çok etkilendim...Her biri başka bakıyordu.Kimi Şaşkın, kimi ürkek, kimi baygın, kimi de yorgun. Derin, ince, asil ve acemce bakanları da vardı...Hepsi de bir noktaya dikmişti gözlerini.Heykeltraşın dondurmayı unuttuğu kırmızı kemanıyla ionca ezgiler çalan, mermeri benizli kemancı kıza..."

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Zeliha DEMİREL, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.

Bu dosyanın son güncelleme tarihi: 21.11.2024 14:07:32