..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Ýnsanlarýn bazen neye güldüklerini anlamak güçtür." -Dostoyevski
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > Ayþe Kaya




20 Aðustos 2011
Kalbim Ayazda  
Ayþe Kaya
Aramýzdaki þeyin adý konulamadý bir türlü. Aþk hiç olamadý, sevgi desek gerçekten sevenlere haksýzlýk olacaktý. Arkadaþlýk dersek bebekler bile gülerdi. Ýþte aramýzdaki bu adý bile olmayan þey senin için “eylence” benim içinse “iþkence” desem belki de doðru teþhis bu olurdu.


:AIGA:
Ben sana kalbimi teklifsizce sundum. Ne bir çýkar vardý, ne menfaat nede merhamet duygusuyla açtým kalbimi. Benim sevgim tutarlýydý, aldýðý kararýn hep ardýndaydý kalbim. Senin sevginde git geller vardý, kalbin kalbime girmeye ne kesin karar verebildi nede çekip gidebildi.
Göstermelik sevme beni. Formaliteden, öylesine sevgi gösterisinde bulunma. Yada eski hatalarýný tamir etmek için merhametten yaklaþma bana. Kalbim senin için çok acý çekti, yýllarca biriktirdiði gözyaþlarýný akýttý gözlerim. Tam tuzuda basmýþtým yarama ve ayaðada kalkýyordum ki, yeniden yanaþtýn kalbime doðru. Geçmiþi sildim, “hoþ geldin” dedim. Sandým ki, deiþtin þimdi kalbin sýcacýk benim için. Aþkta ben hep yanýldým ben ve yine yanýþmýþým. Sen yine eski senmiþsin, bende hala eski ben.
Korkarým ki benim kalbim, senin kalbin için seferde olmadýðý zamanlarda sadece demir atýlan bir liman gibi. Ýstediðin an yelkenler fora istediðin an yeniden demir atmaya…
Her kýrdýðýn kalbin acýsýný çekiyordun ve seni kýranlarýn üzüntüsü hala yüreðindeydi, böylesine hassas biriydin sen. Ama benim kýrýlan kalbimin adýný bile etmiyorsun, iþin içine ben girince lâl kesiliyorsun. Hep bir kaçamaklýk, hep bir ortadalýk. Ben sana hayýr diyemeyerek zaaflarýmýn cezasýný çekiyorum, sen bir karar veremeyerek ikimizede çektiriyorsun.
Aramýzdaki þeyin adý konulamadý bir türlü. Aþk hiç olamadý, sevgi desek gerçekten sevenlere haksýzlýk olacaktý. Arkadaþlýk dersek bebekler bile gülerdi. Ýþte aramýzdaki bu adý bile olmayan þey senin için “eylence” benim içinse “iþkence” desem belki de doðru teþhis bu olurdu.
Göstermelik sevme beni. Formaliteden, öylesine sevgi gösterisinde bulunma. Yada eski hatalarýný tamir etmek için merhametten yaklaþma bana. Kalbin benim için atmýyorsa “caným” deme bana. Aklýnýn bir köþesinde adým yoksa gülümseme “bebeðim” deme bana. Bir “caným” deyiþinle canýmýn yanmalarýný unuttum, bir gülüþünle gülemediðim tüm günleri sildim. Herþeyi unuttum yarýna umutla baktým ama sonuç yine ayný oldu. Kalbim ayazda kaldý, kalbim ayakta kaldý. Yorgun þimdi beklemekten kapý önünde. Ya aç kalbini al kalbimi içeri yada topla artýk herþeyini terk et kalbimi…



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ey Yar...
Sustum... Mu?
Aþkýmýn Son Sözleri...
Kýsacýk Aþkýmýz
Aþk Yorgunu
Sessizliðe Haykýrýþ
Kalbime Yalvarýþ
Biten Aþk
Benim Masalým
Yalnýzlýk Yoruyor Beni

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Habersiz Ziyaret
Sevgiliye Kýrgýn Satýrlar
Aynalarda Kalan 2
Uzaktaki Sevdiðim
Yalnýzlar Þehri
Hasret Günleri
Zýr Deli
Sana Raðbet Ettim Allah'ým
Hayatýmýn Hatýrasý
Hesaplaþma

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Aynalarda Kalan [Þiir]
Öðrettiklerin... [Þiir]
Bendeki Sen [Þiir]
Gökkuþaðým [Þiir]
Yine Sana Sitemler... [Þiir]
Ýki Ateþ Arasýnda Aþk [Þiir]
Hacým [Þiir]
Rahmet Peygamberi [Þiir]
Bilseydik [Þiir]
Kararsýz Aþk [Þiir]


Ayþe Kaya kimdir?

Niye bilmem hep sonbaharý sevdim, Dökülen yapraklarda buldum kendimi. Bir tarafým olabildiðine mutlu dedim, Diðer tarafým çözemediðim kadar gizemli.

Etkilendiði Yazarlar:
senai demirci, mustafa islamoðlu, ramazan kayan


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ayþe Kaya, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.