Pek çok doktorun yardımı ile ölüyorum. -Büyük İskender |
|
||||||||||
|
Sanki Malatya’da tartışılacak başka bir konu yokmuş gibi herkes valilik makam aracını tartışıyor. Malatya’da bazı haber siteleri son aylarda valimiz hakkında olumsuz haberler üretmeye başladı. 2. Uluslararası Malatya Film Festivali ile ilgi yapılan bazı negatif haberler gibi… Efendim, “Malatya Valiliği'ne ait makam aracının bakım masrafı artınca, vali yardımcısına tahsis edilen araç, valinin resmi makam aracı olarak kullanılmaya başlandı.” Bundan daha doğal olanı ne? Ne yapsaydı yani? İlimizi ve bilahare bizleri temsil eden bir vali yayan mı yürüseydi? Hem bir ilde kaç vali var ki? İlin sorunları için gecesini gündüzüne katarak çalışan bir valiye makam aracının hesabı mı sorulmalıydı? İsterdim ki, -gayet samimiyim- beni temsil eden valim limuzin makam araca binseydi. Zira O, herşey layıktır... Niye hazmedemiyorsunuz ki? Amerikanın 2. adamı daha dün limuzinlerle gezmemiş miydi ülkemizi… Ona yakışıyordu değil mi? Ona yakıştırdığınız aynı şeyi niye yöneticilerimize çok görüyorsunuz ki? Hem bu araç onun şahsına alınmamış ki, gocunuyorsunuz. Sayın Valimiz bu gün burada, yarın memleketimin bir başka ilinde hizmet verecek. Para harcanmış; kendisiyle birlikte götürebileceği bir zerzevat değil bu meret… Siz de takdir edersiniz ki, valinin para harcaması, pahalı araca binmesi hiç de umurunuzda değil. Aslınsa sizinki bir zihniyet sapması… Yoksa siz de çok iyi biliyorsunuz ki Valimiz Doç. Dr. Ulvi Saran’ın Malatya’ya herkesten çok hizmetleri olmuştur. Sayın Valimiz, “Malatya Okuyor” kampanyası kapsamında il genelinde 8 ayda toplam 2 milyon 39 bin 331 kitap okunmasını sağlayarak bu ilin insanına okuma alışkanlığını yeniden kazandırmıştır. Yine Valimiz Doç. Dr. Ulvi Saran’ın girişimleriyle Malatya’da ağaçlandırma kampanyasıyla çıplak Beydağı etekleri çam ağaçlarına bürünerek Malatya bir oksijen deposuna dönüştürülmüştür. Öyleyse Valimizin hangi hizmetleri takdire şayan değildir. Biz Malatyalılar olarak Vali Doç. Dr. Ulvi Saran’ı; ismi gibi biliriz… Vali Ulvi Saran; ismi gibi benzersiz özellikler taşıyan bir validir… O, hem Ulvi’dir hem yaralarımızı Saran’dır….
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Şevket Başıbüyük, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |