..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Bir deliyle aramda tek bir ayrım var. Ben deli değilim. -Salvador Dali
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katılımı
Yazar Kütüphaneleri



Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  


 


 

 




Arama Motoru

İzEdebiyat > Öykü > Çocuk > Ömer Faruk Hüsmüllü




14 Ocak 2013
Hasan Kallimci ve Çocuk Edebiyatı - 2  
Ömer Faruk Hüsmüllü
Önceki yazımızda Hasan Kallimci'nin 1. Sınıf Öğrencileri İçin yazdığı eserlerinden söz etmiştik. Bu yazıda ise 2. Sınıf Öğrencileri için yazdığı eserlerinin kısa bir tanıtımını yapacağız.


:ACGB:
(*)Hasan Kallimci Kimdir?

1949’da Sarayköy’de (Denizli) doğdu. Masal, hikâye, roman, şiir, mani, tekerleme, bilmece, tiyatro eseri, efsane ve destan gibi edebiyatın her dalında eserler vermiştir. Gençler ve daha üst yaştakiler için hikâye roman tiyatro, şiir, araştırma dallarında (13 kitap) olmak üzere toplam (95) kitap neşretmiştir. Halen mahallî gazete ve sitelerde de yazılar yazmaktadır.

**

Önceki yazımızda Hasan Kallimci'nin 1. Sınıf Öğrencileri İçin yazdığı eserlerinden söz etmiştik. Bu yazıda ise 2. Sınıf Öğrencileri için yazdığı eserlerinin kısa bir tanıtımını yapacağız.



KÜÇÜK ANNELER

Ninni, bebekliğimizde işittiğimiz ilk edebî söz. Ninnilerin öğrenilmesi, yaşaması gerekir. Küçük Anneler, bu düşünceyle yazıldı. Çocuklarımız zevkle okuyacakları gibi öğretmenlerimiz de sınıf içi ve ders yılı sonu etkinliklerinde dramatize edebilirler. Kitaptaki 2. hikâye, “Yıl Dede İle Çocukları”. Beyitler şeklinde yazdığım bu hikâyede yıl, mevsimler, aylar konu ediliyor. Çocuklarımız bu hikâyeyi de severek okuyacaklar. Kitap, 63 sayfa…


KIRIK AYNA

Çiçek çiçek dolaşan arılar gibi masal masal dolaşarak iyi, güzel ne varsa toplarız. Masallar ekmek gibi, su gibi gıda olurlar bizlere; bizleri büyütürler, olgunlaştırırlar. Bu kitapta, masal dünyamıza kazandırdığım iki masal var: Kırık Ayna ve Sihirli Heybe. Kitap 63 sayfa.


GERÇEK ZENGİNLİK

Bu eserde, sizler için özenle işlediğim, birbirinden güzel üç yazı okuyacaksınız. Gerçek Zenginlik, Uygur Türklerinin masalı. Gelinin Duası, Anadolu’da söylenen bir efsane. Yavru Leylekler, edebiyat dünyasına kazandırdığım bir hikâye. Kitap 64 sayfa.


DAMLACIKLAR

Tutumlu olmak, yardımlaşmak, hayvan sevgisi, çevremizdeki tabiat olaylarını tanımak… Damlacıklarda yer alan (Damlacıklar, Çoban Yusuflar, Kumbaramdaki para ve Ceylan Avcısı) dört hikâyede bu güzellikleri vermeye çalıştım. Kitap, 63 sayfa.


İKİ DOSTUN YOLCULUĞU

Telefonla, bilgisayarla haberleşmek moda olunca mektup yazmayı unuttuk. Mektubun macerasını da unuttuk. Oysa yazılı ifadenin gelişmesi, duygu, düşüncelerimiz ile birlikte hatıralarımızın da kalıcı olabilmesi –bir bakıma- mektubun yaşamasına da bağlıydı. Ayrıca, insan sağlığı için vazgeçilmez bir davranış olan temizlik alışkanlığını küçük yaşlarda kazanmamız gerekiyor. İki Dostun Yolculuğu ve Savaşı Kim Kazanacak adlı iki hikâyeden oluşan bu eser, bu düşüncelerle yazıldı. Kitap, 62 sayfa.


PAPAĞAN İLE BÜLBÜL

Masallar, “Bir varmış, bir yokmuş…” diye başlar. Bakmayın öyle başladıklarına! Masalların içinde neler var, neler… Üç tanesi Uygur Türklerinin, iki tanesi de Türkiye’den olmak üzere beş kısa masalı sizler için seçtim ve işledim. Okuyun ve içlerindeki güzellikleri keşfedin. Kitap, 62 sayfa.

**

Kaynak: http://www.hasankallimci.com/



Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.


 


İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.

Yazarın çocuk kümesinde bulunan diğer yazıları...
Hasan Kallimci ve Çocuk Edebiyatı - 1

Yazarın öykü ana kümesinde bulunan diğer yazıları...
Küçücük Hikâyeler - 2
Deliden Mektup Var
Acayip Bir Hikaye
Bir Murat Dört Surat
Korona Hikayeleri - 8
Küçük Hikâyeler - 1
Bir Ölünün Günlüğü - 8 Son Bölüm
Prostat
Hırsız Kim?
Bir Ölünün Günlüğü - 3

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
Siyasi Taşlama: Neşezâde - 2 [Şiir]
Siyasi Taşlama: Karamsarzâde [Şiir]
Kusurî"den Tırtıklama [Şiir]
Zam Zam Zam... [Şiir]
Tırtıklama (Kazak Abdal'dan) [Şiir]
Yoklar ve Varlar [Şiir]
İstanbul,sana Âşık Bu Kul [Şiir]
Âşık Dertli"den Tırtıklama [Şiir]
Namuslu Karaborsacı [Şiir]
Dostlarım [Şiir]


Ömer Faruk Hüsmüllü kimdir?

Uzun süre Oruç Yıldırım adını kullanarak çeşitli forumlara yazı yazdım. İddiasız iki romanım var. Çok sayıda siyasi içerikli yazıya ve biraz da denemelere sahibim. Emekli bir felsefe öğretmeniyim. Yazmaya çalışan her kişiye büyük bir saygım var. Çünkü yazılan her satır ömürden verilen bir parçadır.

Etkilendiği Yazarlar:
Az veya çok okuduğum tüm yazarlardan etkilenirim.


yazardan son gelenler

 




| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2025 | © Ömer Faruk Hüsmüllü, 2025
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.