..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Cumhuriyet fikir serbestliği taraftarıdır. Samimi ve meşru olmak şartıyla her fikre saygı duyarız. -Atatürk
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katılımı
Yazar Kütüphaneleri



Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  


 


 

 




Arama Motoru

İzEdebiyat > Eleştiri > İnternet ve Gerçek Dünya > osman tatlı




17 Mart 2014
Sanal Sohbet  
osman tatlı
Sanal da seks arayışlarını çıkarırsanız, iki tarafında pek konuşacak konuları olmadığı görülecektir.


:AGFI:

İletişim, kişinin kendini ifade etme yoludur. Bu konuşma ve beden dili yoluyla gerçekleştirilir. İletişimin en önemli kuralı kişinin kendisini dile getirirken rahat olması ve karşıdaki insana kendisini en iyi şekilde anlatabilmesidir. İkinci önemli kural ise, karşıdakinin kendisinin anlayıp, anlamadığıdır.
İletişim esnasında ve sonrasında önemli olan, kişinin anlaşıldığını hissedip etmemesi ve sonrasında insanlara olan güvenin sarsılıp sarsılmamasıdır. Çünkü iletişimde başarısız olanlar genelde öz güvenleri sarsılır ve kabuklarına çekilirler. Hayattan, insandan korkmaya başlarlar, bunlardan uzaklaşırlar. Kendi iç dünyalarında yaşamaya başlarlar. İç dünyalarına kolay kolay insan almazlar, çünkü yaralanma korkusu vardır. Tekrar başarısız olma düşüncesi ön plandadır.
Ülkemizde, öz güven sorunu yaşayanların çoğunluğu ve kendini ifade edememe durumu nedeniyle, kendilerine sanal dünyada, kendilerini ifade etme yoluna başvurmaktadırlar. İlk etap da masum gibi görünen durum, sonrasında istenmeyen birçok sorunun kapısını aralamaktadır.
Sosyal hayatta kendisini ifade edemeyen ürkek, pısırık, korkak kişiler sanal ortamda çok farklı bir kişiliğe bürünerek, sosyal hayatta yaşadıklarının tam tersini yaşamaya başladılar.
Aslında bakıldığında küreselleşen dünyada, insanın etrafında kendisini anlamayan, hitap etmeyenler olabilir. Kültürel, bilgi, dini görüş gibi konularda uzaktaki insanlarla sohbet etmesi gayet normal bir durumdur. Ancak başta da belirttiğimiz gibi internet bilgi için değil eğlence amacıyla kullanmaktadır.
Peki, insanlar internet üzerinde neden sohbette ihtiyaç duymakta ve hangi konular konuşulmaktadır?
Sanal ortamda kadınlar ve erkekler neler konuşur sorusunun araştırmalarıma göre şöyledir:
Her şer normal ve genel başlar sonrasında ise kafalar uyuşursa, konular özelle doğru yönelir. Peki, bu özelde neler konuşuluyor?
Sanal ortamda erkekler kadar kadınların da aktif olduğunu unutmamak lazım. Gerçek hayatta ürkek, çekingen, utangaç ve gizemli olan kadın sanal alemde kendini daha rahat hissederek, gerçek hayatta konuşamayacağı konuları, sanal alemde sınırsızca konuşabilmektedir. Kendine dair ne kadar özel sorun ve durum varsa adeta içini dökerek, anlatır.
Dolaysıyla, sanal alemi tek taraflı yani sadece erkeklerin aktif kullandığını düşünmemek gerekir. Bazen ilk adım çoğu kere kadından gelir. Yeter ki kadın, aradığı ışığı bulsun. Sonrasına yemini atar ve balıkların oltaya gelmesini bekler.
Biz iki tarafında sözde uyuştuğunu düşünerek hareket edersek, en çok konuşulan konun cinsellik olduğunu söyleyebiliriz. Sanal ortamda istisnalar hariç en çok konuşulan ve aranan konu sekstir. Seksin her türlüsünün konuşulmasından zevk alan taraflar, sanal alemde kendilerini tatmin etme yolunu tercih ederler. Gerçekte tatmin edemedikleri duygularını ve konuşamadıklarını sanal yoluyla tatmin etme çabaları görünmektedir. Sanal de iki tarafın birbirini tanımaması ve belki de hiç tanışamayacakları rahatlığı bu durumun daha hızlı yayılmasına neden olmaktadır.
Sanal da seks arayışlarını çıkarırsanız, iki tarafında pek konuşacak konuları olmadığı görülecektir.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.


 


İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.

Yazarın İnternet ve gerçek dünya kümesinde bulunan diğer yazıları...
Facebook Dindarlığı

Yazarın eleştiri ana kümesinde bulunan diğer yazıları...
Edebiyat Fakültesinde Dergi Çıkarmak
İklimler / Film Eleştirisi
120 / Film Eleştirisi
Üç Maymun / Film Eleştirisi
Neşeli Hayat
The İmam"ın Savaşı Kiminle
Doldurmanın Tadı Adından Değil, Malzemesinden Anlaşılır
Türkiye Sineması ve Sinemada Algı
Şiddetin Yükselen Yeni Adı: Testere
Suskun Sinema Yazıları

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
Yalnızlık Sözleri I [Öykü]
Hayalim Yazar Olmak [Roman]
Hayalim Yazarlık [Roman]
Okuyorum Ama Yazamıyorum? [Roman]
Yazar Kimliği [Deneme]
Aşk ve Cinsellik Ayrı Şeylerdir [Deneme]
Aşk Yolculuğu [Deneme]
Yazar Konuları Nereden Alır [Deneme]
İslamda Kadına Kırbaç [Deneme]
Yazarlık Yolunda Ara Söz [Deneme]


osman tatlı kimdir?

okuyucu ile beraber yolculuk yapmak


yazardan son gelenler

yazarın kütüphaneleri



 

 

 




| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © osman tatlı, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.