Bilen sever. -Leonardo da Vinci |
|
||||||||||
|
Her Kadın güzeldir ağladığında, Ve sen asırlar geçsede, Güzel değilsin/Gülü Zümrüte çevirensin Adın geçmiyorsa mısramda…! Çiğnenen çimenler gibi yüreğin,Göğüslerinde pembe sanat Aramızda uzak bir mesafe/Öksüzsevindiren Soluğumu kesen hançer yalımı kokun/Zindandelen 372 numaralı sırlı odada.. Sırtından akan ter,saçlarının fonu Kösnül…Aşka tutunma /Burnunun güzelliğini benden öğreniyorsun… Çağlayan bereketli nehir/akpelin Tuzlarını akıtıyorum, telaşın her tonuna Tek kapısı var harmanın/Yeşilllerine çıkan Duayı öğreten kamçı/erbain Ayracına tutunuyorum amansız/ aniden Birinci katı koşarak geçiyoruz seninle Ve bir cinayet tanığı oluyor göğüslerin…! Her Kadın güzeldir ağladığında, Ve Sen kıyametimsin Güzel değilsin/Irmağı bal akansın Adın karışmıyorsa vebalime…! Dilinden, ekmek ve çavdarla beslenen ;izdüşüren… Ellerinden yıldız dökülen/temrin Gözlerinden savaş/çatalzeytin Yanaklarından şiir…! 372 numaralı sırlı odada.. Yekün tutan hüznümsün, Öfke üzerine susan medeniyetler… Bir Gökgüvercin giriyor, pembe ormanına kafda, Korkularımızdan öpüyoruz ikimizde… Üç kere aşk düşüyor aklıma,yedi kere dodan,iki kere dudakların, Arap atlar yakın etmiyor kıvrımlarını/Sırtını Kalçarında; Savaş yenilgilerinden bir esaret… İkinci katı, kaçarak geçiyoruz seninle Ve bir cinayetin tanığı oluyor göğüslerin…! Her Kadın güzeldir ağladığında; Yakın sandığım uzak, Dehşete düşüren pembe budak, Göğüs kafesimdeki ince yara… Güzel değilsin/Avuç içlerin en büyük yenilgi Şiir kokmuyorsa ,Afrika ellerimde…! Altından döşektir sevgilim; zülüflerin, Ey… hiç gelmeyen yakın/fibrin Ey …hiç açmayan yıldız/ezgin Ey… hiç gülmeyen Cellat… Dokunuyorum Cennet meyvelerine Üçüncü katta ilk kapı,ilklerin mekanında 372 numaralı sırlı odada… Bunu tarihe not düş/Yasemin tarlasına; Yeniden doğuyorum, teninle tutuştuğumda… Ne Tagore düşüyor ,Nede Aragon ufuğa Avulum oluyorsun birden, arsız orman/açılmamış çarşaf Kılıç kınına akıyor usulca,terinin vahşi kumsalına Ve bir cinayetin tanığı oluyor göğüslerin…! Servet Alkan 28.10.2017/Malatya
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Servet Alkan, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |