Egoistlerin en güzel yanı başkaları hakkında konuşmuyor olmaları. -Lucille S. Harper |
|
||||||||||
|
Bir çok Kişisel Gelişim Kitabının da insanın ilgisini çeksin diye, çok ilginç başlıkları vardır... Kendini Fişekle, yok efendim Kendini Ateşle, Ayağını Yere Sağlam Bas, Düşün ve Zengin Ol, Dost Kazanma ve İnsanları Etkileme Sanatı... Tabi bu kitap isimleri daha da çoğaltılabilir... Özlü bir söz de ’’Çocuklarınıza zengin olmayı değil mutlu olmayı öğretin, böylece hayatları boyunca, sahip oldukları şeylerin fiyatını değil, kıymetini bilirler.’’ der... İçinizde birazcık sevgi kırıntıları, sevgi adına bir şeyler varsa, aileniz sizi kendine öz güvenli ve güzel yetiştirdi ise, o kitaplara hiç bir zaman ihtiyacınız olmayacaktır ömrünüz boyunca... Kişisel gelişmek, okumak, araştırmak ile sevgi ve sabır ile yaptığınız işlerden zevk almak ile olur... Sevmek, sevmek ve yine sevmek... İnsanların gözlerinin içine bakın. Hem de önce en yakınlarınızdan başlayarak yapın bunları... Zordur söylemek ama, bazı zaman ağzınızdan çıksın o iki kelimelik cümle ’’Seni Seviyorum.’’ deyin bunu korkmayın, karşınızdaki hiç kimse sizi yemez, ısırmaz, hakaret etmez, en fazla mutlu olursunuz, beni de sevenler varmış diye... Dokunun insanlara, ağaçlara, bitkilere, papatyalara, güllere, kasımpatılara, dokunun insanların yüreklerine, ruhlarına bedenlerine... Rüzgar yanağınızı yalayıp geçsin, güneş sabah sabah gülümsesin... Sabah evden çıkarken bahçedeki çiçekler ile ağaçlar ile kediler ile sokak köpekleri ile selamlaşın, konuşun, cevap veremezler belki ama, enerji verirler size... Vallahi ben her sabah yapıyorum bunları uzun zamandır, hiç bir zararını da görmedim faydasından başka... Yapmaya başlayın hemen yarın bunları, sonrasında da bakın bakalım nasıl kişisel gelişmiş, nasıl hayata tutunmuşsunuz...
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Ahmet Zeytinci, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |