Tarihten öğreniyoruz ki tarihten hiçbir şey öğrenmiyoruz. -Hegel |
|
||||||||||
|
"Zalim hükmederken gönül tahtıma Nasıl isyan etmem nasıl kahretmem Oturmuş ağlarken kara bahtıma Nasıl isyan etmem nasıl kahretmem" Çocuklar, ellerinde oyuncaklar, oyun oynamalıydılar. Oyuncak oldular karakteri sürüngen olan yaratıklar ellerinde. Yaratıklar, ellerinde adalet halay çekmekteler. Temizlikten arındırılmış ruhları istemleri doğrultusunda hareket ettirerek. "Yargı kesin: Acı duymak ruhun fiyakasıdır kin, susturur insani; adına çıdam denir susulunca tutulan çetele simsiyahtır o siyah öç almakçasına gür ve bereketlidir" Çocuklar, kursaklarımızda kalmış mutluluklar. Çocuklar derebeylerinin ellerinde umut tüketmekteler. Sözünü tüketmiş bir ozanın elindeki sazı incitmekteler sığ bir acuzenin huzur bitiren sırıtmaları arasında. "Vandal yürek! Görün ki alkışlanasın ez bütün çiçekleri kendine canavar dedir haksızlık et, haksız olduğun anlaşılsın yaşamak bir sanrı değilse öç alınmak gerektir." Çocuklar, sınırları ihlal edilmiş ülkeler. İlkesiz kalmış devletler, ürkek ve korkak kahramanların ellerinde saldırıya uğramaktalar. Barışın kovulduğu kent meydanlarında dindar ahlaksızlar dolaşmaktalar çocukları heba etmek pahasına. "Köleler gördüm, karavaşlar hayaları burulmuş bir adamın ayaklarını yıkamaktalardı artık kelimeleri kalmamış fiyatları sormaktan saçları taranılmaktan usanmışlar" Çocuklar, aç ve açıkta değil, taciz ve tecavüze uğramışlar. Uğratanlar mağrur bir edayla sokakları arşınlamaktalar. İnsanın insan olduğu umudunu da ellerinden alarak güneşi köreltmekteler. Görevleri sosyal bir yarayı hendek kılmak, insanın insana güvenini yok ederek. "kaldırımlarda demokrat otobüslerde dindar geceyi saatlerine bakarak anlıyorlar" Çocuklar, hangi vicdansızların harabeye dönmüş sokaklarındalar. Sokaklarında türlü masumların kanı ve gözyaşı var. İçlerinden kaçı küresel bir alçaklığın kapısından çıkmaya cüret edebildiler. Uygunsuz düşlerin dişler arasından sarktığı bu garip çağda adlarını eritilmiş kurşunlarla yazıldılar çocuklar. "en okunaklı çehremle bekliyorum oyundan çıkmıyorum korkuyorum sıram geçer biletim yanar diye önümde bir yığın açalya bir sürü çarkıfelek gergin çenekli cesetleriyle önümde binlerce çiçek" Çocuklar nefreti iliklerinde yaşayıp meşrulaştırdılar. Çocuk çığlıklarına kulakları tıkalı olan varlıkların salyaları altında insanlıktan utandılar. Ama bu tacizci, tecavüzcü namussuzlar arkalarını sağlama aldılar ve hiçbir şeyden utanmadılar. "Yapılsın adil pazarlık yapılsın yapılacaksa işte koydum işlemeyi düşündüğüm suçları sizin geçmiş hatalarınız karşısına. Ne yapsam döl saçan her rüzgarın vebası bende kalacak" Çocuklar, içimi kurcalayan masum duygular. Biz öpmeye kıyamazken, kimler onları canice emelleri uğrunda kullandılar? Kimler bu yaratıkları kör numarasına yatıp da görmediler? Kimler Allah nidaları altında Allah’ı bütün kalplerde öldürmeye kalktılar? "hiç değilse bir günlüğüne allı pullu bir balon gibi verelim oynasınlar oynasınlar türküler söyleyerek yıldızların arasında dünyayı çocuklara verelim kocaman bir elma gibi verelim sıcacık bir ekmek somunu gibi hiç değilse bir günlüğüne doysunlar dünyayı çocuklara verelim bir günlük de olsa öğrensin dünya arkadaşlığı çocuklar dünyayı alacak elimizden ölümsüz ağaçlar dikecekler." Siz, çocuk düşmanları; çocukları, kadınları, insanları, hayvanları, bitkileri, denizleri, dağları, bulutları, güneşi ve yıldızları hak etmiyorsunuz. Sizin hak ettiğiniz kirli para ve kirli düşleriniz. Karaktersizsiniz, nesilsiz de kalın. "Hayın, karanlıktı gece, Can garip, can suskun, Can paramparça..." Çocuklar içimizde çoğalacaklar. Bir gün kurduğunuz bu düzenin sizi boğması için çalışacaklar. 29 Haziran 21 Gölcük
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Osman AKTAŞ, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |