..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bir takým þeyler görürsünüz ve "Niye?" diye sorarsýnýz. Ben ise bir takým þeyler düþlerim ve "Niye olmasýn?" diye sorarým. -George Bernard Shaw
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Meslekler & Ýþ Yaþamý > Aysel AKSÜMER




8 Temmuz 2022
Kötü Huylu Kitle  
Aysel AKSÜMER
Acil Servisler expres kasa deðil.


:HDH:
Kendinde her türlü hakkýn olduðuna inanan tuhaf bir kitle oluþtu son yýllarda. Bu kitlenin iyi veya kötü huylu olduðuna doktorlarýmýz karar veremedi. Çünkü; bu kitle bedende deðil saðlýksýz fikirdeydi. Önce bir beze kadardý sonra büyüdü, sertleþti, iyice acý ve zarar vermeye baþladý.

Neler mi yaptý;

Hastanýn muayenesi daha bitmeden içeri dalmayý hak bildi kendinde. Doktor "Dýþarýda sýranýzý bekleyin", deyince dayýlandý. Ne var ki caným bir þey sorup gideceðim, tahlil sonucuma baktýracaðým, dedi. Ýçerideki hastanýn mahremiyeti, doktora saygý kimin umrundaydý. Oysa kuralý, adabý vardý eskiden her þeyin.

Hasta çýkýnca ardýndan aceleyle doktor da giderse "Hoppp sen nereye?" dedirtti içindeki azgýn hesap sorucu. Tabi doktorlarýmýzýn yeme, içme ihtiyacý olamaz, tuvaleti gelemezdi. Poliklinikten yatan hasta bölümüne acilen çaðrýlmýþ olamazdý. Doktorlar, muayene odasýnda koltuðuyla bütünleþmiþ demirbaþ eþyaydý ne de olsa.

Memnuniyetsizliði ve þikayet etmeyi huy edinenler arttýkça doktorlarýmýza sözlü saldýrý, fiziksel þiddet, cinayet haberleri de arttý. Akabinde þu iðrenç replik türedi "Bazýlarý da dayaðý gerçekten hakediyor caným!"

Bazen kendine bazen de bir yakýnýna raporsuz yazýlamayacak ilaçlarý "reçeteye yaz" diye zorladý. Ýkna olamadý bir türlü. Sanki evine marketten çikolata, kolonya alýyor da satýcý vermiyormuþ havasýnda yumruklarýný konuþturdu.

Týbbýn gerektirdiði her türlü müdahale yapýlmasýna raðmen hastasý vefat mý etti bu defa neden yaþatamadýn? diye kükredi. Oysa dillere pelesenk sözlerimiz vardý: "Vadesi bu kadarmýþ, Ecel, Bu dünyada içecek suyun varsa yaþarsýn yoksa ne yapsan nafile, Takdir-i Ýlahi" Tövbe haþa! Doktorumuz mu ilk nefesini verdi ki? Bunu yazarken bile affet beni Allah'ým diyorum içimden!

"Müþteri memnuniyeti politikasý" ile "Saðlýk hizmeti kalitesi" bambaþka iki alan malumunuz ."Doktor-hasta" ile "satýcý-müþteri" kavramý da ayrý... Maalesef bu ince çizgi, hep kalýn duvar çekti araya.

Sonuç olarak; kimler bu konularda yanlýþ algýlarý düzeltecek, gerekli bilinçlendirmeyi saðlayacak, güvenliði artýracaksa acilen kollarý sývamalý. Ýnsanlýk tarihinin her döneminde ilim ve bilimin tüm gereklerini canla, baþla uygulayan, bu kutsal meslek uðruna yýllarýný veren deðerli doktorlarýmýza, saðlýk camiamýza eskiden olduðu gibi davranýlmalý ve hakettikleri haklarý noksansýz alabilmeliler. Bizler doktorlarýmýzý seviyor, sayýyor ve yaþamalarýný istiyoruz.

Ayrýca gün içerisinde hastaneye gelen her hastayý muayene etmeye zorlamak da mantýk dýþý. Buna can mý dayanýr? Ýnsan saðlýðýný ilgilendiren kararlarý, taný ve teþhisleri saniyelere sýðdýrmak olacak iþ mi?

Özellikle Acil Servisler kuruluþ amacýna uygun kullanýlsa keþke. Sadece trafik kazasý, kalp krizi, beyin kanamasý vs. vakalarla meþgul deðil ki sevgili doktorlarýmýz. Acil Servis sanki expres kasa!


Ben bir saðlýkçý deðilim ama olaylarý azýcýk da olsa saðlýklý bir bakýþ açýsýyla deðerlendirmek hiç de zor deðil.

Her türlü þiddetin, cinayetin son bulmasýný diliyorum. Bir doktor kolay yetiþmiyor. Doðada her þeyi çok kolay tüketenler lütfen deðerli insanlarýmýzý ve sabrýmýzý tüketmesin! Sevgi ve saygý baþka da bir þey demiyorum.





















Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn meslekler & Ýþ yaþamý kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Süs Püs Deðil Öz Gerek
Öðretmenler Günü

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ruhumun Ýçi
Ýnsan Profili
Buyur Buradan Yaz
Fýrça Günlüðüm
Bakýþ Acýsý
Taksiler Kan Kýrmýzýsý
Uygulamalý Atasözleri
Ýnsan Sýnýfý
Kendini Sev
Öteleme

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Hayat Bu Ölüm Bu [Þiir]
Global Yalnýzlýk [Þiir]
Deliksiz Suskunluk [Þiir]
Geliþi Güzel [Þiir]
Kýrýk Bir Aþk [Þiir]
Yürekten Dökülen Dostluk Tanesi [Þiir]
Doðaya Karýþmak Ýstiyorum [Þiir]
Ýstanbul Düþü [Þiir]
Bohçadaki Sözler [Þiir]
Erik Aðaçlarý [Þiir]


Aysel AKSÜMER kimdir?

Halkla Ýliþkiler mezunuyum. Devlet memuru emeklisiyim. 2 evlat sahibiyim. Ankara'da yasiyorum. Bir Oyku Kadar Kisa Bir Roman Kadar Derin Hayatlar isimli oyku kitabinin yazariyim.

Etkilendiði Yazarlar:
Orhan Veli KANIK, Reþat Nuri GÜLTEKÝN, Anton Çehov


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Aysel AKSÜMER , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.